BENÁTSKÁ NOC V MALÉ SKÁLE KONČÍ, JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH HUDEBNÍCH FESTIVALŮ V REPUBLICE UŽ NEBUDE V ČESKÉM RÁJI

0

Mezi zasvěcenými se to vědělo již delší dobu, ve čtvrtek 14. března se oficiální zpráva o změně místa pořádání 20. ročníku hudebního festivalu Benátská noc objevila i na oficiálních stránkách www.benatskanoc.cz . „Ano, je to tak, po devatenácti letech měníme místo konání. Tři roky v blátě, hrozba povodní, finanční nároky některých majitelů pozemků a v neposlední řadě plánovaná průmyslová výstavba udělaly své. Abychom nadále udrželi vysoký standard festivalu a komfortní prostředí pro návštěvníky, změna je nevyhnutelná. Volba padla na nový přírodní areál ve Vesci u Liberce, kde proběhlo mistrovství světa v klasickém lyžování 2009. Tento areál splňuje veškeré naše podmínky, zachování přírodní scenérie, spádovost, kvalitní zázemí pro návštěvníky a ostatní pro další rozvoj festivalu. Malé Skále děkujeme za 19 let krásného života a vzhůru do další etapy festivalu…,“ píše se na oficiálních festivalových stránkách.

Fakt, že Český ráj se mohl pyšnit jedním z největších hudebních festivalů v republice, je tak minulostí. Podle zakladatele a pořadatele festivalu Pavla Mikeze zbývá do začátku festivalu, který se tradičně koná poslední červencový víkend, ještě dost času na to, aby návštěvníci změnu vstřebali. Již prodané vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti.

„Prakticky po loňském roce, kdy to byl již třetí ročník v bahně, jsme už byli s psychikou úplně dole a samozřejmě tu byla i finanční stránka věci. Tak jsme si říkali, že to musíme začít řešit,“ řekl Mikez pro server iDnes.cz v narážce na minulý ročník, kdy museli pořadatelé zrušit celou nedělní část festivalu.

Současně se zprávou o stěhování Benátské noci pořadatel oznámil i největší hvězdy letošního ročníku festivalu, kterými budou Daniel Landa, Jarek Nohavica a kapela Kabát. „Věříme, že toto exkluzivní a jedinečné seskupení je více než důstojným dárkem příznivcům festivalu k dvacátým narozeninám,“ uvádí se na festivalových internetových stránkách. Na Benátské noci ve Vesci u Liberce vystoupí také desítky českých a zahraničních kapel a jednotlivců.

Související články (celkem 52)

Zobrazit další související články...
Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.