DALŠÍM STŘELCEM HATTRICKU VEDOUCÍHO TURNOVA KAPITÁN ISACH

0

* LEDNÍ HOKEJ / Na Zimním stadionu Ludvíka Koška se o víkendu hrálo další kolo krajské ligy mužů, v němž Turnov hostil tým z frýdlantského výběžku. I přes postavení obou celků v tabulce se hrál vyrovnaný hokej, o jehož výsledku rozhodli rozdíloví hráči Maděra s Isachem.

* HC Turnov 1931 – HC Varnsdorf 6:3 (0:1, 2:0, 4:2). Branky 46., 50. a 56. Isach, 29. Duda, 30. Maděra, 51. Hanuš, rozhodčí Bernat – Doležal, Štrébl, vyloučení 6:7, využití 0:1, zásahy brankářů 28:43, diváků 238. Sestava: Fikrt – Jiří Zákoutský, Kysilka, Jan Zákoutský, Jakub Šimůnek, Eichler, Zbroj – Petr Zákoutský, Maděra, Isach – Hanuš, Jágr, Duda – Hujer, Jiří Šimůnek, Majdič.

V souboji dvou týmů z opačných konců tabulky se Turnovští proti houževnatým hostům dlouho trápili. První třetina byla sice jasně v režii domácích, ale ti herní a územní převahu nedokázali gólově vyjádřit, protože jejich bývalý spoluhráč a spolehlivý Března chytal velice pozorně. Varnsdorfu tak stačila první přesilovka, kdy po závaru před klecí Fikrta dostal puk za jeho záda po asistenci Kváčka Matějka. Také červeno-bílí měli v závěru prvního dějství stejnou možnost, ale k vyrovnání nevedla ani další přesilovka v úvodu střední části hry. Naopak, hosté v oslabení ujeli na modré nepozorné obraně, avšak z brejku dva na jednoho chybu nepotrestali, neboť Fikrt pohotově ukryl puk mezi betony.

Klíčovým momentem tak byla vyrovnávací branka Dudy, po níž byla z kluziště pro nesportovní chování vykázána až do konce utkání varnsdorfská jednička, na jejíž post musel naskočit Sláma. Nerozehřátého náhradníka zaskočil po Isachově nahrávce Maděra a skóre se otočilo. Jenomže hosté zareagovali Damnitzem, jemuž asistoval střelec první branky Matějka, a začínalo se znova. A bylo věru nač se dívat. Vedení vrátil domácím Isach, který si prohodil roli v předchozí gólové spolupráci s Maděrou, ale ve hře málokdy v plném počtu hosté ve 49. minutě Žďárským opět vyrovnali! A jestliže do té doby puk i přes nasbírané kanadské body tentokrát příliš neposlouchal turnovského lídra Maděru tak, jak by asi sám chtěl, jeho um se přece jen projevil i posléze. V přesilovce pět na tři nejprve Hanuš nabyl zpoza brány na druhý gól Isachovi, a ten opět rozjásal diváky. Ale to nebylo všechno. V 56. minutě si duo Maděra – Isach svou spolupráci zopakovalo a po hattricku domácího kapitána mohla přijít jeho vítězná „ledová“ vývrtka!
Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz

Ostatní výsledky: Lomnice – Slavoj 6:4, Frýdlant – Č. Lípa 3:5.

1. HC Turnov 1931 7 6 0 0 1 34:20 18
2. HC Česká Lípa 6 5 0 0 1 36:24 15
3. HC Slavoj Liberec 7 3 0 1 3 42:36 10
4. HC Lomnice n. Pop. 7 3 0 0 4 31:35 9
5. HC Varnsdorf 6 1 1 0 4 23:36 5
6. HC Frýdlant v Č. 7 1 0 0 6 23:37 3

Související články (celkem 25)

Zobrazit další související články...
Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.