PODAŘÍ SE NA TURNOVSKU VZKŘÍSIT ŽENSKOU KOPANOU!?

0

Jak slavně začala, tak hodně neslavně skončila letos na jaře téměř pětiletá anabáze ženského týmu, působícího v rámci sloučeného fotbalového klubu Pěnčín-Turnov. Po vybudování dostatečně širokého kádru a ročním tréninkovém úsilí pod vedením Jiřích Šteffana staršího a mladšího, tým převzali Karel Vodrážka starší a mladší. Díky podpoře již zmíněného sportovního ředitele FK se na fotbalové mapě objevily s novým logem z dílny reklamní firmy CORAP turnovské Wildwomen.

Turnovské ženy, dovybavené novými dresy od Pivovaru Rohozec v počáteční euforii naskočily hned do III. ligy, z níž se v sezoně 2013 – 2014 stala divize. Tréninková píle, někdy až 27 hráček na tréninku (!), a nadšení pro nejpopulárnější hru na světě, přilákalo na jejich zápasy do ochozů Pěnčína jednoznačně nejvyšší návštěvy ve všech republikových ženských soutěží! Např. první mistrovské utkání s Mnichovým Hradištěm sledovalo 250 diváků. V rámci propagace ženské kopané potom tým kočoval po hřištích v Rovensku, Jenišovicích, Karlovicích a Mírové, kde pak poslední dva roky díky pochopení vedení tamního SK v čele s Josefem Hlubučkem působil.

Jeho největší hvězdou byla po gólmance Miladě Homolkové, která odešla do třetiligové Mladé Boleslavi, mladičká kanonýrka Franziska Pradella. Obrana se obzvlášť v posledních dvou sezonách nemohla obejít bez stoperské dvojice Jiránková – Machová, přínosem byly bezesporu sestry Jitka a Tereza Sísrovy a některé další hráčky z Jablonce. Obrovský potenciál dřímá v Tereze Schmidtové, která ve své komplexnosti mohla v případě potřeby úspěšně zaskočit i v brance. Tento post byl totiž po odchodu kapitánky Homolkové pro WW vůbec nejpalčivějším problémem. Největší předpoklady a brankářské geny k jejímu plnohodnotnému nahrazení měla Jana Bočoková, ovšem ta přes veškeré své sliby krátce před poslední sezonou ukončila svou činnost!?

Bohužel většinou studijní či pracovní důvody postupně oslabily kádr, jímž prošlo i několik špičkových hráček jako Nikola Filingerová z Liberce, Petra Hušková z pražské Slávie či Katy Kaňová z Baníku Ostrava natolik, že nebýt hráčské injekce z FK Jablonec, tak se ani poslední sezona nedohrála. Svou klíčovou roli vedle postupem času upadajícího zájmu hráček sehrály rovněž vzájemné vztahy a na rozdíl od počátků diametrálně zcela opačný přístup k přípravě, týmu i jeho vedení vůbec. Když navíc totálně lidsky a morálně zklamaly vůdčí osobnosti týmu, nebyla soutěž do dalšího ročníku raději přihlášena.

S tím se ovšem stávající realizační tým nehodlá smířit a připravuje kroky ke znovuobnovení činnosti WW a jejich zapojení do pravidelných mistrovských soutěží žen. To však bude v první řadě odvislé od zájmu ženského pokolení. Po dosavadních zkušenostech je zřejmé, že vše musí do budoucna probíhat na zcela jiných principech. Již nyní bylo ke spolupráci přizváno na třicet základních a středních škol v regionu a časem proběhnou nábory všech věkových kategorií a další cílené akce. Chceme zkrátka vytvořit podmínky pro úspěšné a koncepční fungování ženské kopané na Turnovsku, tj. nejen dát dohromady dostatečně široký hráčský kádr minimálně dvou věkových skupin, ale především mu zajistit také zázemí ekonomicky silného klubu s kvalitními podmínkami pro přípravu, dostatečnou finanční podporu sponzorů a samozřejmě také ve všech směrech odpovídající vedení.

Pokud tedy již nyní přemýšlíte o svém přímém podílu na možném rozvoji ženské kopané v našem regionu, ať už coby hráčka nebo člen(ka) realizačního týmu, zkuste nejdříve navštívit naše webové stránky: www.wildwomen.webnode.cz, kde získáte veškeré informace o našem dosavadním, a věříme, že snad i dalším působení, a samozřejmě také potřebné kontakty. Ostatní pak můžeme kdykoliv projednat osobně, telefonicky nebo elektronicky. Na případnou spolupráci s vámi všemi se za vedení týmu těší Karel Vodrážka

Související články (celkem 19)

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.