CO JE NOVÉHO V NAŠICH KLUBECH PŘED DALŠÍ FOTBALOVOU SEZONOU?

0

Sobotou 20. srpna odstartuje v Libereckém kraji také podzimní část mistrovské sezony 2016 – 2017, do níž vstoupí symbolicky celá „jedenáctka“ reprezentantů Turnovska. Jak to u nich vypadalo, ještě před startem podzimu?

* U loňského vicemistra nejvyšší krajské soutěže FK SEDMIHORKY i nadále zůstává náročný a úspěšný trenér Bohuslav Dvořák. Ten se zase může v brance spolehnout na jasnou jedničku Martina Špínu, kterému bude krýt záda dorostenec Drahoňovský. Příliš změn se neudálo ani v poli. Své účinkování v Karlovicích ukončil jen S. Kodr, z pracovních důvodů nebude prozatím Mach a do Rovenska míří mladík Pecka. Svůj návrat pod sedmihoří naopak hlásí Janové Rada a Vydra. „Do letní přípravy se zapojili z dorostu ještě Martin Ložek, Jan Marek a Saša Lemak. Po završení této věkové kategorie odchází do Jenišovic Václav Žák,“ doplnil sportovní ředitel FKS Ondra Staněk. Tomu udělaly radost výsledky přípravných zápasů, v nichž jeho mančaft nejprve porazil Kosmonosy 3:0 (Špína, Vaníček, Červinka), poté remizoval s Jičínem 3:3 (Rada, Dvořák, Špína), aby rozdílem třídy rozstřílel MSK Mnichovo Hradiště 4:0 (Červinka 2, Špína, Vaníček). Jedinou prohru přinesla až s největším zájmem očekávaná generálka na mistrovskou soutěž s Přepeřemi, které oproti jediné brance domácího šutera Špíny dokázaly vstřelit přece jen o jednu víc.

* Jestliže vloni byl SOKOL ROVENSKO P. TR. nováčkem I. A třídy, letos je jím rovněž premiérově právě FK Přepeře. A tyto dva naše celky svedl los dohromady hned v úvodním podzimním kole. Rovenské dál povede hrající trenér Jaroslav Mencl, kterému se podařilo udržet brankářský tandem Prokopec – Koubus, a také kanonýra Koubka. Jeho největší rival v gólových dostizích Koudelka pod Troskami skončil. „Z Turnova přichází ještě Krejčík, z hostování v Jenišovicích se vrací Bangha a z divizních Semil Kočí. Po dvou letech pauzy chce opět obout kopačky zkušený Lukáš Bakeš z FKS,“ doplnil rovenský lodivod. Jeho tým se v rámci letní přípravy utkal s Lomnicí, které podlehl 3:1, aby poté porazil Jizeran Doubrava 5:3.

* Do stávajícího kádru ctižádostivého FK PŘEPEŘE, který sehrál nejvíc přípravných zápasů, se vedle turnovského Petříka dále začlenili divizní hráči Semil Ježek, Bína, Nesvadba a Vlach. „Trojici gólmanů pro dvě naše mužstva doplní místo Trytka semilský Koudelka. Jinak tou asi největší změnou je však pro nás po vypršení výjimky stěhování do Turnova. Hracím dnem bude sobota od 14.00 hodin, jen první derby s Rovenskem bude mít výkop z technických důvodů o hodinu dřív, tedy ve 13.00,“ upozornil prezident FKP Michal Kupka. Podle něj bude vstup na podzimní utkání Přepeř dobrovolný, což může být pro diváky zajímavou nabídkou, protože ty v přípravě nastřílely v pěti duelech 25 branek, tedy průměrem pět na jedno utkání! Po výhře v Železném Brodu 1:3 (Peškar 2, Ježek), remizovali Přepeřáci s Lomnicí 3:3 (Ježek, Hurt, Laurin) a vyhráli nad Bělou p. B. 8:1 (Martínek a Ježek 2, Hrmo, Bína, Vlach, Nesvadba), nad Košťálovem 9:1 (Pěnička 4, Peškar 3, Ježek 2) a Sedmihorkami 1:2 (Ježek, Tokan).

* Z I. B třídy výš by se letos chtěl dostat také FC ATAX JENIŠOVICE. Stávající hráčský kádr, do něhož po proběhlých přestupech již patří dříve hostující hráči Vavřich, Poláček a Marek Randák, ještě víc posílil příchod exdivizního Dana Hurta a talentovaného Matěje Randáka. „Jsme rádi, že u nás zůstává brankář Cejnar a hostování proměnili v přestup Dlouhý ze Stružince a Žabokrtský z Přepeř. Naopak realizován nebude přestup stopera Marka Jíry, o něhož jsme měli eminentní zájem. Vzhledem k tomu, že po odehrání podzimu se na dvanáct celků okleštěná tabulka rozdělí na šest týmů hrajících o postup a šest o sestup, je samozřejmě naším prvořadým cílem umístit se v první polovině,“ vyslovil se kouč Petr Randák, pro něhož nejsou přípravné výsledky s Horní Brannou a mladoboleslavským SKP až tak směrodatné. 

* Také v TJ SOKOL PĚNČÍN se přes letní přestávku obměňoval kádr. Se Semenským by se v brance měl opět objevit Brož. Hrající kouč Radek Kotrman si nadále zahraje s bratrem Michalem. Vedle získaných plejerů Dana Škréty a Tomáše Kratochvíla bude největší posilou zřejmě exdivizní bomber Tomáš Bárta a z Turnova sem míří i Jiří Šteffan. „Otazníky visí už jen nad nezvěstným Benešem. Naplno už trénuje rekonvalescent Škréta a v poloviční tréninkové zátěži je i druhý Honza – Zdražil, takže do podzimu bychom měli jít v plné síle. Rádi bychom se totiž před našimi příznivci rehabilitovali za nepříliš vydařené jaro,“ je si vědom hlavního restu z předchozí sezóny Radoslav Kotrman. Ten své ovečky chválil za hojnou účast ve dvou týdenních trénincích, když se pravidelně pohybovala mezi v současnosti málo vídanými 15 – 18 hráči! V přípravě sokolové vyhráli nad Stráží n. N. vysokým rozdílem 7:2 (Jaček a Matějíček 2, D. Škréta, Bárta, Kratochvíl) a v Pěnčíně si poradili s Doubím 4:1 (Bárta 3, Jaček).

* V okresech budou naše barvy dál hájit na Jablonecku, kde se bude hrát závěrečná baráž, SK Malá Skála a Jenišovice B. Na Semilsku máme žhavé tělísko v ohni, resp. v přeboru, v podobě FK Přepeře B a v soutěži pak trio – 1. FC Tatobity, SK Mírová p. Koz. a TJ Sokol Rovensko p. Tr. B. Zatímco OP má stejně jako divize svá první utkání už za sebou, soutěž začíná jako kraj, tedy sobotou 20. srpna.
Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz

Související články (celkem 19)

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.