JIŘÍ SLABÝ, OBROVSKÁ POSILA PRO TURNOVSKÝ HOKEJ

0

Jak již Turnovsko v akci informovalo, v dění okolo HC Turnov 1931, se toho hráčsky až na jednu nebo dvě eventuální posily příliš nezmění. Vedle do krajských orgánů Libereckého svazu zvolených turnovských zástupců (Libor Šlechta a Vladimír Jágr) je tak asi největší bombou letní přestávky příchod šéftrenéra mládeže Jiřího Slabého (60). „Jedním z projektů Českého svazu ledního hokeje je působení profitrenérů u mládeže. Ti působí již v pětašedesáti českých klubech. Považujeme za obrovský úspěch, že jsme již ve své druhé sezoně naplnili celou řadu kritérií, které o zařazení do tohoto programu rozhodují, a ze šestačtyřiceti žadatelů jsme byli nakonec ve dvanáctce vybraných uchazečů,“ přiblížil za HCT Petr Soudský.

n201609131534_sport_156_016_hokej„Šéftrenér Slabý je placen svazem a bude mít na starosti nejen metodické vedení trenérů všech našich mládežnických týmů, ale jak je v podmínkách, jeden z nich s nimi i povede,“ doplnil Soudský.  Pro úplnost připomeňme, že Jiří Slabý byl brankářem Mladé Boleslavi, odkud přešel do tehdy zářící Tesly Pardubice. Poté trenérsky po Mladé Boleslavi a Jičínu působil především u juniorských celků Hradce Králové, přičemž získal i zkušenosti v práci s tamním ligovým mužstvem mužů.

Generálkou na první mistrák KLM bude sousedské derby s HC Jičín v sobotu 17. září od 17.00 hodin. V rámci doprovodného programu tohoto utkání vyvrcholí mj. soutěž připravená pro mládež, a to o nejlepší potisk gólmanské masky Tomáše Fikrta. Ten si sám vybere a na autora vítězného návrhu čeká několik překvapení. „Dopadnout by měly už avizované dva říjnové zápasy naší reprezentační sedmnáctky, a potvrzen je start rakouského Salzburgu,“ zaznělo též z vedení HCT.

Sezona prvnímu týmu začíná naostro v sobotu 1. října, kdy na svém ledě od 17.00 hodin přivítá HC TS Varnsdorf.

Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz

Související články (celkem 22)

Zobrazit další související články...
Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.