PODZIMNÍ VÝSTAVY, PROGRAM TURNOVSKÉHO KINA

0

(Aktualizováno) Ve čtvrtek 9. září proběhla po delší době v turnovském muzeu „opravdová“ vernisáž výstavy, na které mohli být přítomni vystavující i veřejnost. Výstava prací dvou výtvarníků, pedagogů železnobrodské sklářské školy a životních partnerů, Anny Polanské a Tomáše Plesla, stojí opravdu za vidění. Však se na představení moderní skleněné tavené plastiky a velkoplošných obrazů sjeli umělci z širokého okolí.

KINO SFÉRA VE STŘELNICI
Kino Sféra ve Střelnici patří mezi premiérová kina, program se koncipuje aktuálně vždy na dva týdny dopředu. Více ZDE: http://www.kcturnov.cz/program/kino/

MUZEUM ČESKÉHO RÁJE V TURNOVĚ, Skálova 71, tel. 481 322 106, www.muzeum-turnov.cz
Otevírací doba muzea je v září denně kromě pondělí v době 9.00–17.00 hod. Dlaskův statek do 16.00 hodin.
Výstavy:
* ANATOMIE KRAJINY – ANNA POLANSKÁ A TOMÁŠ PLESL. Výstava prací dvou výtvarníků, pedagogů železnobrodské sklářské školy a životních partnerů, jejichž život i tvorba jsou pevně zakořeněny v regionu, představí pohled na svou volnou tvorbu posledních několika let.
Sklářská výtvarnice Anna Polanská, čerpající z místní tradice skleněné tavené plastiky, vytváří masivní
a působivé, do formy tavené a v posledních letech spíše foukané plastiky v podobě váz, mís a dalších objektů, jejichž povrch dále originálně výtvarně pojednává. Tomáš Plesl je sice vzděláním sklář a profesí pedagog sklářské průmyslové školy, avšak vždy se vnitřně cítil být především malířem. Výstavní sál muzea do 31. října.
* HOROLEZECKÁ FOTOGRAFIE KARLA VLČKA. Karel Vlček – horolezec, fotograf, cestovatel a dokumentarista, osobnost českého pískovcového lezení. Cílem Karla Vlčka nebyla ve skalách reportážní fotografie, snahou byl dynamický snímek. Hrál si s hloubkou prostoru a skoro vše fotil kinofilmem s širokoúhlým objektivem. Dokumentoval především extrémní lezení 60. – 80. let. Jako první lezec-fotograf se věšel do stěn a přímo komandoval lezce jako Rakoncaj, Mocek nebo Berežný. Kamenářský dům do 7. listopadu.

 

 

MĚSTSKÁ KNIHOVNA ANTONÍNA MARKA, Jeronýmova 517, Turnov, tel. 481 321 470
e-mail: info@knihovna.turnov.cz, www.knihovna.turnov.cz
Výstavy:
* Naše knihovna očima dětí. Vystaveny jsou nejlepší výtvarné práce ze soutěže ke 200. výročí založení turnovské knihovny. Galerie Na Schodech knihovny a prostory šatny.
* Knihovna 200 let. Výstava ke 200. výročí založení knihovny. Galerie Na Schodech knihovny.
* VZDĚLÁNÍ PRO VŠECHNY. ODKAZ J. A. KOMENSKÉHO. Putovní výstava z Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského v Praze. Koná se v rámci mezinárodních oslav 2020-2022 ke 430. výročí narození a 350. výročí úmrtí. Komenský do škol – navazující aktivity pro žáky 2. stupně základních škol a gymnázia. Výstava byla z technických důvodů přesunuta do výstavních prostor ZUŠ na náměstí Českého ráje 5, potrvá do 29. listopadu.

GALERIE GRANÁT, náměstí Českého ráje 4, Turnov, tel. 481 325 989, 737 206 691
Otevřeno pondělí až pátek od 9.00 (v pondělí od 10.00 hodin) do 17.00 hodin, s polední pauzou 12.30-13.00. v Sobotu otevřeno 9.00-12.00 hodin. Přijďte se podívat na celoroční výstavu granátových šperků. Ukázky broušení českého granátu a zlatnických profesí vysazování a zasazování českého granátu.
Výstava: Na křídlech motýlů – obrazy Ivety Kleinové (říjen – prosinec).

FOTOKLUB SAFÍR
V hale turnovského nádraží probíhá do 2. listopadu výstava fotografií Pavly Bičíkové – Tajemná Barma. Ve foyer KC Střelnice pořádá fotoklub Safír výstavu fotografií polského autora Grzegorze Sidorowicze (do 30. listopadu).

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.