HOKEJOVÉ DERBY S LOMNICÍ A TRENÉRSKÝ NÁVRAT DO PŘEPEŘ

0

Tentokrát se zastavíme hned u dvou sportovních zpráv. V sobotu se hrálo hokejové derby Turnova s Lomnicí a nakonec slavili hosté z pod Tábora, Přepeře čeká jeden fotbalový návrat.

Souboj Maděry s Dulákem pro lomnického gólmana
LEDNÍ HOKEJ / Nic moc emoce i návštěva jindy vyšponovaného derby odvěkých rivalů. Turnovští vstoupili do utkání střelecky lépe, ale nakonec tahali za kratší konec. Klíčový pro konečný výsledek byl tradiční souboj domácího Daniela Maděry s brankářem Lomnice Martinem Dulákem. Turnovský lídr na něj 7x najížděl sám, ale byly z toho „jenom“ tři góly. A to se hosté dvakrát radovali zbytečně.

* HC Turnov 1931 – HC Lomnice nad Popelkou 5:6pp (2:0, 1:2, 2:3 – 0:1). Branky 9. 13. a 60. Maděra, 28. Hloušek, 51. Suska, rozhodčí Kaňkovský – Krejbich a Touš, vyloučení 8:5, využití 1:2, diváků 205. Sestava: Brunát – Duda, Zákoutský Jan, Kysilka, Zákoutský Jiří, Zákoutský Petr – Vondráček, Suska, Kysela – Hanuš, Maděra, Hloušek – Šimůnek Jiří.

Úvod derby patřil hostům a domácí brankář Brunát musel dvakrát postavit jejich šancím svůj beton. V první šanci Turnova se objevil až Maděra, ale na lomnického gólmana Duláka si nepřišel. To se mu podařilo až po chvíli, kdy jej po nádherné individuální akci překonal gólovým blafákem. A bylo ještě veseleji, když turnovský kanonýr u tyče usměrnil puk z Kysilkovy hokejky do klece Lomnice podruhé. Hosté se radovali v předposlední minutě první části hry, ale rozhodčí to neviděli stejně jako oni. Na druhé straně v posledních vteřinách Dulák zmařil Maděrovi čistý hattrick.
Lomnice se do hry vrátila ve 28. minutě, v níž puk dostal za Brunátova záda Knap po Syrovátkově vybídnutí. Reakce Turnova byla více než rychlá a Hloušek z dorážky po akci Hanuše s Maděrou vrátil v téže minutě vedení do původního dvoubrankového rozdílu. Poté nebyl aktivnější Lomnici uznán další gól. Při vyloučení domácího Hanuše jí dokonce ujel Vondráček, ale Dulák si s jeho sólem poradil. Stejně potom dopadl Suska, kterému vzápětí ukázkově „namazal“ Špaček z týmu hostů. Ti poté snížili Kuldou, který byl na konci kombinace Martince s Junkem. Při vyloučení Kysely pak unikl Maděra, avšak lomnický gólman si opět poradil. Vyzrál nad ním až Suska, který se v navlas stejné situaci nemýlil. Jenomže Lomničtí předtím svou přesilovku Kuldou přece jenom zúročili a dostali se opět na dostřel. Když pak Hanuš zdemoloval Martince a ke dvěma trestným minutám dostal ještě deset navrch, mohl se rovnou odebrat do kabiny. Odkrytý spodní růžek u pravé tyče pak po ledě trefil Knap a bylo vyrovnáno, takže konec derby byl hodně vypjatý.
Když Maděra backhandem v poslední minutě mače konečně prostřelil Duláka potřetí, byl Koškův stadion v euforii. Jenomže lomnický kouč Novák sáhl ke hře bez brankáře, a v té po pár vteřinách z otočky vyrovnal Lemfeld, jemuž asistoval Drahoňovský. V prodloužené hře tři na tři se pak na Duláka opět řítil Maděra, jenomže místo koncovky volil ještě nahrávku do tandemu a průšvih byl na světě. Lomničtí se totiž bleskově dostali k puku, a stejnou herní situaci využili Syrovátka s Rudišem v rozhodující gól zápasu. „Utkání se lámalo v samém závěru třetí třetiny,“ konstatoval suše trenér HCT Libor Šlechta.

Ostatní výsledky: Jičín – Frýdlant 13:2, Č. Lípa – Varnsdorf 4:3.

1. HC St. stroje Jičín 10 10 0 0 0 80:21 30
2. HC Frýdlant v Č. 10 8 0 0 2 54:40 24
3. HC Turnov 1931 10 5 0 1 4 45:42 16
4. HC Lomnice n. P. 10 4 1 0 5 48:54 14
5. HC Slavoj Liberec 9 3 0 0 6 45:50 9
6. HC TS Varnsdorf 10 3 0 0 7 34:54 9
7. HC Česká Lípa 11 1 0 0 10 34:78 3

PŘEPEŘE DO NOVÉHO ROKU SE STARONOVÝM TRENÉREM
FOTBAL / Jestliže všichni naši zástupci v krajských soutěžích vesměs hlásí, že jejich mužstva i nadále povedou stávající trenéři, tak náš nejvýše postavený klub hlásí ústy svého prezidenta Michala Kupky změnu na tomto postu. Do jarní části mistrovského ročníku 2019–2020 České fotbalové ligy povede nováčka po svém návratu z polské mise ještě vloni hrající trenér a levý bek základní divizní jedenáctky Josef Petřík mladší.
FK Přepeře se k 30. listopadu domluvil na ukončení spolupráce s trenérem A-mužstva Jiřím Zachariášem. Jedná se o vzájemnou dohodu z důvodu pracovního a rodinného vytížení trenéra, píše se v oficiálním vyjádření klubu. „Zachymu děkujeme za dobře odvedenou práci, kdy nás jako jednoho z outsiderů soutěže udržel ve velké konkurenci profesionálních klubů v klidných vodách tabulky a věříme tedy, že soutěž na jaře udržíme,“ pokračuje předseda a majitel klubu Michal Kupka.
Josef Petřík mladší je zatím ještě smluvně vázán v Polsku, ale do začátku soutěže, a jak doufá výkonný výbor FKP samozřejmě také i přípravy, bude klubu k dispozici. Pro Petrase, jak mu říkají přátelé a známí, se tak Přepeře stávají srdeční záležitostí. Poloprofesionální ČFL je pro něj už hodně slušná výzva, a jak se jeho sportovní kariéra pomalu překlápí z pozice aktivního hráče na pozici trenérskou, je rád za každou zkušenost.

J. Petřík ve žlutém dresu Přepeř vzadu uprostřed

„Každé mé působení, ať už v Turnově, kde se trénovalo po práci, nebo Přepeřích, kde jsme šli z I. A třídy až do divize, či posléze i ve Frýdku-Místku, přináší spoustu podnětů, které se snažím zpracovat co nejlíp, a pak z nich těžit. Nejvíc se však trenér učí, když to nejde a musí hledat cestu, jak z toho ven,“ říká na rovinu staronový přepeřský kouč. Ten spolu s otcem odvedl dobrou práci také v Polsku, ovšem jak už to bývá, tamní okolnosti rozhodly jinak.

„Má nová práce teď bude mít jiné parametry, a strašně se na ni těším. Jestli se oficiálně ujmu své funkce od ledna nebo února zatím neřeším, ale v hlavě už jsem na ni připraven,“ rozjímá v předvánočním čase Josef Petřík junior. Asi nikoho nepřekvapí, když jeho hráčské zkušenosti budou na jaře využity mj. také v dresu B-týmu, který by rád postoupil v krajské hierarchii a byl do budoucna ligovému áčku skutečnou rezervou.
„Pepovi přejeme hodně úspěchů a spoléháme na to, že naváže na svoji úspěšnou práci v klubu z minulé sezony. Zbytek realizačního týmu zůstává beze změn. Hrajícím sportovním ředitelem se stal kapitán týmu Jaroslav Nesvadba, se kterým na tuto pozici počítáme do budoucna, a již teď na něho bude přesouvána také část administrativy. Všem fanouškům a partnerům děkujeme za podporu a přejeme hezké a klidné prožití svátků,“ uzavírá rok 2019 za vedení FK Přepeře jeho nejvyšší představitel Michal Kupka.

Fotbalovo-hokejové zpravodajství připravil Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.