VOLEJBALISTÉ MAJÍ ZA SEBOU ZÁPAS PODZIMU, DAŘÍ SE FUTSALISTŮM FC DALMACH

0

Turnovští fotbalisté v divizi doma jen remizovali, nicméně si i tak drží bodový náskok od dna tabulky. Poslední utkání podzimní části doma sehrají v neděli 14. listopadu. Ve II. lize se dařilo turnovským futsalistům FC Dalmach, kteří zvítězili ve Slaném, resp. v Kladně a v tabulce jsou již na 3. místě. Přinášíme také výsledkové souhrny zápasů turnovských volejbalistů. Ti mají za sebou bouřlivé utkání s největším rivalem krajského přeboru, družstvem z Malé Skály. V sobotu 30. října bohužel na Maloskaláky v domácí hale recept nenašli…

* FLORBAL:
Výsledkový servis:

Sobota 30. října:

– 2. liga mužů – utkání odehráno v Tachově: FB Hurrican Karlovy Vary – TJ Turnov 7:4.

– 1. liga juniorek – turnaj odehrán v Liberci: Athletics Praha – TJ Turnov 1:5, TJ Turnov – FbŠ Bohemians 0:7.

Neděle 31. října

– 2. liga mužů – utkání odehráno v Chebu: TJ Baník Sokolov – TJ Turnov 5:3.

– Liberecká liga mužů: TJ Turnov „B“ – SK Osečná 4:11, SK Rebels Liberec – TJ Turnov „B“ 12:2.

Pro TvA: Radim Kolomazník, podrobnosti ze zápasů na www.florbalturnov.cz

 

* FOTBAL

Divize C: FK Pěnčín-Turnov – Dvůr Králové 0:0. Domácí sice chtěli v neděli 31. října potvrdit výborný výkon z minulého kola, kdy vyhráli v Chrudimi, to se ale úplně nepovedlo. Nejblíže ke gólu měli domácí v předposlední minutě, když byl ve vápně sražen Koubek, ale píšťalka sudího Hlaváče zůstala němá… FK Pěnčín-Turnov: Metelka – D. Hurt, Vítek, Koťátko, J. Škréta – D. Škréta (46. Moravec), Mendlík, Maňas, Kulhánek (77. Koubek) – Zdražil, Vavřich (84. Vokáček). Diváků 250.

Více na www.fkpencinturnov.cz

* Krajský přebor, 13. kolo: Nový Bor – Sedmihorky 1:0, Turnov B – Česká Lípa B 0:0. V tabulce byly po 12. kole Sedmihorky na 4. místě a Turnov B na 6. místě.

* 1. B třída východ, 13. kolo: Jeníšovice – Zásada 0:2, Malá Skála – Plavy 2:1, Horní Branná – Rovensko 2:2. Po 12. kolech byla Mírová na 1. místě, Malá Skála na 4. místě, Rovensko na 12. místě a Jeníšovice na 13. místě.

 

* FUTSAL

– 2. liga – západ: RSC Čechie Slaný – TJ FC Dalmach Turnov 3:7 (0:4). V 5. kole II. futsalové ligy přivítala Čechie Slaný na kladenské palubovce turnovský Dalmach. Utkání se vyvíjelo nezvykle snadno pro turnovské hráče, kteří neměli problém s proměňováním šancí a zaslouženě získali tři body, které je posunuly na třetí místo průběžné tabulky. Sestava FCD: Horáček – Krejčík, J. Mencl, Bernard, Škréta, Kratochvíl, Zdražil, Kalousek, Kulhánek, branky FCD: Zdražil 3, Kalousek 2, Kratochvíl, Škréta. Diváků: 40.

* Krajský přebor Liberecka, 5. kolo: Legnex Jablonec n N. – FC Dalmach Turnov B 9:7 (4:5). Sestava FCD: Prokopec – R. Mencl, Čepelík, Mráz, Šafář, Pecka, Palounek, Nezdara, branky FCD: Palounek 3, Nezdara, Prokopec, Šafář, Kučírek.

Pro TvA: Karel Palounek, www.fcdalmach.ic.cz

 

* NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI

Zápasy 4. kola hrané na zimním stadionu v Lomnici nad Popelkou: HC Všeň-Pěnčín – HC SDH Hnanice 1:3, SDH Troskovice – HC Modřišice 7:4, HC Sokol Turnov – HC Performers Turnov 1:2.

Tabulka po 4. kole:

1. HC SDH Hnanice

2. HC Performers Turnov

3. SDH Troskovice

4. HC Všeň – Pěnčín

5. HC Modřišice

6. HC Sokol Turnov

Pro TvA: Pavel Mlejnek, mlejnek@gytu.cz

 

* VOLEJBAL

Krajský přebor, muži:

– TJ ZIKUDA TURNOV – SOKOL MNICHOVO HRADIŠTĚ 3:0, 3:0. V sobotu 16. října v turnovské sportovní hale odehrálo „áčko“ mužů první dvojzápas proti ambicióznímu celku Mnichova Hradiště. Roli favorita si notně omlazený A-tým však pohlídal a až na nervóznější začátek si se soupeřem poradil bez problémů dvakrát 3:0! Sestava: Vacík, Folprecht, Vojta, Kovář, Černý, Strnad. Libero – Cimbál, střídal Maier.

– TATRAN JABLONNÉ V P. – TJ ZIKUDA TURNOV 0:3, 0:3. Do Jablonného A-tým vyrazil 23. října bez zraněného Cimbála a nemocného Černého. Družstvo i přesto premiéru na cizí palubovce v nové sezoně zvládlo na jedničku. V útoku a hlavně v obraně jasně Tatran přehrávalo.

– TJ ZIKUDA TURNOV – TJ SOKOL MALÁ SKÁLA 2:3, 2:3. V sobotu 30. října bylo ve sportovní hale ve Skálově ulici k vidění kvalitní a velmi vyrovnané volejbalové derby. Již loňský duel těchto dvou týmů napověděl, že Malá Skála se stává největším turnovským rivalem a spolufavoritem soutěže! Otázkou však před letošním střetnutím bylo, jak se s rolí favorita srovná omlazený tým Turnova. Zaplněná turnovská hala byla plná očekávání a atmosféra stejně jako vloni odpovídala spíše extralize – zejména domácí hráči měli z počátku problém s komunikací v bouřlivé kulise. Oba týmy byly svým sedmým hráčem hnány k dechberoucím výměnám.

Sestava prvního zápasu: Vacík, Folprecht, Vojta, Kovář, Maier, Strnad, libero – Cimbál, střídal: Maruška, připraveni: Černý a Jaroš. Sestava druhého zápasu: Vacík, Folprecht, Vojta, Kovář, Maier, Strnad, libero Cimbál, střídal: Černý, Jaroš.

Komentář trenéra a kapitána v jedné osobě: „V obou zápasech jsme se dostali do vedení 2:1. Soupeře jsme však nedokázali udržet pod tlakem, a tak nás naše chyby a nedostatek důrazu v koncovkách setů připravily o cenné body. Děkujeme všem, kdo nám fandili, za důležitou podporu!“

KADETKY:

Kadetky TJ Turnov se letos účastní celorepublikové soutěže – Českého poháru. Mladé nadějné turnovského volejbalu se tím pokusí navázat na loňské úspěchy juniorů v 1. lize. Držme jim proto palce a při domácích akcích je určitě přijďme podpořit! Z kvalifikace v Přerově se naše kadetky probojovaly do hlavní soutěže, kde v prvním turnaji v Liberci po sedmi utkáních a bojovných výkonech postoupily do výkonnostně kvalitnější skupiny!

Pro TvA: Daniel Černý, black.daniel@seznam.cz , www.turnovvolej.wbs.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.