SPOLUPRÁCE SE ZÁKLADNÍMI ŠKOLAMI

0

V průběhu zimy jsme na naší škole zorganizovali sedm výukových banketů pro žáky 9. ročníků všech základních škol v Turnově. Bankety připravovaly vyučující odborných gastronomických předmětů Štěpánka Chvalová a Jana Sudková, realizovány byly za pomoci žáků 2. a 3. ročníků studijního oboru Hotelnictví.

Žákům základních škol byly nejdříve nabídnuty na výběr tři druhy menu o čtyřech chodech a možné termíny konání. Nejoblíbenějším se stalo menu složené z variace listových salátů s medovým dresinkem, z hovězí polévky se zeleninovými knedlíčky, smaženého drůbežího řízku (plněný sýrem a šunkou, podávaný s bramborovým salátem) a z domácích laskonek s oříšky. V den konání banketu byli žáci vždy přivítáni nealkoholickým aperitivem a seznámeni s možnostmi studia na naší škole. V průběhu stolování u slavnostně prostřených tabulí jim byla vysvětlena základní pravidla etikety, stolování a společenské významnosti. Některé třídy si mohly vyzkoušet techniku zdobení perníčků a všichni žáci měli jako součást programu barmanské vystoupení našich absolventů barmanského kurzu.

Pro obě strany byla tato setkání příjemně stráveným časem. Naši studenti dostali příležitost vyzkoušet si nabyté vědomosti a dovednosti z odborných gastronomických předmětů v praxi, žáci základních škol mohli poznat naši školu, její klima a něco nového z gastronomie a společenské výchovy.

Štěpánka Chvalová, Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.