NOVÉ POUTNÍ MÍSTO V ČESKÉM RÁJI NEBO LETNÍ ŠPRÝM?

0

Už, už jsme v redakci TvA chtěli tu zprávu ignorovat, resp. ji zveřejnit příležitostně jako vydaření letní šprým. Až ale do setkání s jednou čtenářkou z Jenišovic, která se ptala, jak to, že jsme ještě nepsali o tajemném obrazci, který se v noci z 27. na 28. červenec objevil v poli obilí mezi Jenišovicemi a Ždárkem. „Denně tam chodí desítky lidí. Byli tam prý i nějací buddhističtí mniši, lidé tam zapalují svíčky, modlí se, vstřebávají energii, někteří tam i spí přes noc a čekají na blízká setkání třetího druhu,“ připomněla čtenářka legendární sci-fi film.

Je to tak, tento agrosymbol, který některým připomíná brouka, jiným nějaký reliéf spojený s východními filozofiemi, je výletním magnetem těchto dnů v našem regionu. Navíc mu zbývá jen pár posledních dnů, či hodin života, protože žně jsou v plném proudu a pole bude brzy pokoseno. Podle znalců jde o nejkrásnější a nejdokonalejší obrazec, zdokumentovaný v uplynulých 42 letech v České republice. Snímky pořízené z rogalla 1. srpna do redakce TvA zaslal Bohuslav Šulc (děkujeme).

n201308151426_tz_27_013_agrosymbolNyní se již objevili i svědci, kteří prý na poli viděli v inkriminovanou dobu pracovat partu mladých lidí s hráběmi. To ale nic neubírá na faktu, že podobné agrosymboly se objevují pravidelně, někdy třeba po silné bouřce, jindy přes noc, kdy na daném místě prokazatelně nikdo nebyl. Před lety se něco podobného objevilo například v lánu obilí u Příšovic, v našem regionu jsou registrována i další místa. Víte, že existují i speciální internetové stránky, které se touto problematikou zabývají? Najdete je na www.kruhy-v-obili.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.