PRVNÍ VELKÁ JMÉNA ROKU 2017: STATUS QUO NA BENÁTSKÉ! A KRIS KRISTOFFERSON NA SYCHROVĚ!

0

V sobotu 1. července 2017 se v areálu zámecké zahrady na Sychrově uskuteční koncert žijící legendy americké country music Krise Kristoffersona. I kdyby vám country neříkalo téměř nic, čtyři jména by si měl zapamatovat každý: Willie Nelson, Waylon Jennings, Johnny Cash a Kris Kristofferson. Tahle čtveřice, která několikrát vystupovala i společně, patří mezi absolutní legendy svého žánru. Dva z nich už si naživo bohužel neposlechnete, ale vynechat koncert Krise Kristoffersona by byla velká chyba!

„Jsem nadšen od chvíle, kdy se nám podařilo podepsat smlouvu. Po koncertech Sinead O’Connor, Suzane Vega, Čechomoru, Vivaldianu či Blackmores’Night přivítá romantická zahrada státního zámku Sychrov legendu světové hudby. Myslím, že větší jméno jsme tu ještě neměli,“ přibližuje za pořadatele Pavel Mikez.

Můžeme se tedy těšit na legendární hity jako Me and Bobby McGee, For the Good Times, Sunday Mornin’Comin’Down nebo Help Me Make It Through the Night. Návštěvníky tedy čeká opravdu mimořádný zážitek!

Kris Kristofferson (*1936 v Texasu v USA) je americký filmový herec, osobitý zpěvák, textař a hudební skladatel v žánru country music. Studoval v anglickém Oxfordu, v americké armádě létal s vrtulníkem. Během vojenské služby začal vystupovat v armádních klubech na vojenských základnách NATO. V roce 1965 se seznámil s Johnny Cashem. První profesionální smlouvu získal v roce 1968. Kromě megahitů typu Me and Bobby McGee, který nahráli i někteří čeští interpreti, se mj. objevil ve filmových trhácích, jako jsou Planeta opic či Blade.

STATUS QUO PŘEDVEDOU NA BENÁTSKÉ! HITY, KTERÝMI V RÁDIÍCH PORAZILI I ROLLING STONES
Je nejdéle hrající rockovou kapelou na světě, dosáhla většího počtu žebříčkových úspěchů než Rolling Stones, svým tvrdošíjným odmítáním hudebního vývoje a setrváním u tříakordového boogie se trochu podobá slavným AC/DC a staromilci na ni nedají dopustit. Řeč je o legendární britské kapele Status Quo, která bude jedním z headlinerů jubilejního 25. ročníku festivalu Benátská!
Jeden z největších a nejstarších českých festivalů, jenž z velkých jmen zatím oznámil Team s Paľem Haberou, se příští rok odehraje od 27. do 30. července opět ve sportovním areálu v libereckém Vesci.
„Legendární kapely jako Status Quo už hrály po celém světě, a proto si místa pro své koncerty vybírají. Starší rockery často zajímá, jestli je prostředí koncertu vizuálně atraktivní a jaké má zázemí a okolí. Jsme rádi, že je zaujal právě náš festival, jeho poloha i okolní kopce. Navíc přesně takový typ rockových matadorů naši fanoušci vyžadují. Jsme moc rádi,“ říká spolumajitel Benátské Petr Pečený. Počátky skupiny se datují do roku 1962. Kapela vydala na tři desítky alb a přes 70 singlů, z nichž se 22 umístilo v Top Ten britského žebříčku.

201701061614_vakci_12_017_status

Další rocková jména na Benátské! 2017 zastoupí například Škwor, Alkehol, Törr, Harlej, Doga, Doctor PP nebo Walda Gang. Po několika letech se na festival vrátí i Aleš Brichta. „Letošní výročí je pro nás velkou výzvou ale i důvodem k oslavě. A uděláme všechno proto, aby je s námi se vším, co k rockovému  festivalu patří, mohli oslavit i naši fanoušci,“ dodává ředitel festivalu Pavel Mikez.

Předprodej vstupenek v síti Ticketpro a Ticketprotal.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.