NEJSTARŠÍ PIVNÍ SLAVNOSTI V REPUBLICE SLAVÍ TŘICÁTINY

0

Jubilejní třicáté Slavnosti svijanského piva nabídnou bohatý hudební program a řadu doprovodných atrakcí. Sobota 13. července od 13.00 hodin v areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě – 18 skupin a interpretů, 15 různých piv. Kompletní program na www.slavnostisvijanskehopiva.cz.

Jeden z vrcholů léta na venkovském koupališti na kraji Českého ráje si ani letos nenechají ujít tisíce hudby a piva milovných návštěvníků z celé republiky.

Organizátoři pro jubilejní ročník sestavili zajímavý hudební program. Na třech pódiích se v areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě od 13.00 hodin do pozdních nočních hodin vystřídá osmnáct skupin a interpretů. K hlavním magnetům bude patřit vystoupení skupin Jelen, Trautenberk, TheTapTap, Walda Gang, Krucipüsk a stálice české populární hudby Marie Rottrové. Vedle nabitého hudebního programu hosty očekává i celá řada doprovodných akcí pro celou rodinu. Krátce po setmění oblohu nad areálem rozzáří tradiční ohňostroj.

Vedle příznivců hudby si na své přijdou také milovníci piva, zvláště toho svijanského. Z celkem 160 píp jich za zvýhodněnou cenu poteče celkem patnáct druhů. Pivní nadšenci si na Slavnostech budou moci také opět vyzkoušet, jak náročné je být pivním degustátorem, a to i na řízených degustacích. Podruhé budou mít šanci ochutnat unikátní Svijanskou Dvacítku, kterou Pivovar Svijany vyrobil pro loňskou oslavu dvaceti let své samostatnosti. A vůbec poprvé bude na čepu letošní nealkoholická svijanská novinka – nealkoholický míchaný nápoj z piva a šťávy z černého rybízu a limetky.

Pro Svijanský Újezd jsou Slavnosti vždy velkou událostí, na jejich organizaci se podílí prakticky celá vesnice. Z důvodu plynulého provozu v ní bude po celou dobu konání slavností povolen pouze jednosměrný provoz a zakázáno bude parkování podél příjezdových cest. Cesta na Slavnosti od exitu 67 dálnice D10 bude označena směrovkami a přímo ve Svijanském Újezdě budou moci řidiči osobních vozů využít velkokapacitní parkoviště u místní hasičské stanice a u stanového městečka. Z Liberce, Jablonce nad Nisou, Turnova, Mladé Boleslavi a Mnichova Hradiště budou přímo na místo konání Slavností vypraveny i speciální autobusy za zvýhodněné ceny.

Vstupenky na Slavnosti svijanského piva jsou v předprodeji v síti Ticketportal za 250 Kč (230 Kč na ISIC kartu), na místě bude platit jednotná cena 300 Kč.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.