MICHAL HORÁČEK JE „NA CESTĚ“ SE VZÁCNÝMI HOSTY; ZASTAVÍ SE V TURNOVĚ

0

Textař, básník a producent Michal Horáček udělá jednu ze zastávek svého nového turné „Na cestě“ v Turnově na Střelnici. Přijďte si poslechnout hudbu, která patří k absolutní špičce toho, co u nás za posledních několik desítek let v hudební oblasti vzniklo. Po úspěchu alba „Český kalendář“, které bylo nejprodávanější deskou roku 2013 v Česku, přichází o rok později Michal Horáček s projektem „Segrado“. I tohle album fanoušky nadchlo a stalo se nejprodávanější nahrávkou loňského října. Není tedy překvapující, že je „Segrado“ také těžištěm nového koncertního turné.

Turné nazvané „Na cestě“ ale nepředstavuje jen písně v interpretaci Františka Segrada. Projekt mapuje především písně, které během třicetileté spolupráce vytvořil Michal Horáček spolu s Petrem Hapkou.

Široké spektrum skladeb, které na svých koncertech představuje, vyžaduje více interpretů, proto skladatel přizval hned čtyři, kteří zastupují různé generace a charaktery. Jsou jimi Lenka Nová, zmíněný František Segrado a jeho dcera Ruth, která se nedávno vrátila z pěveckých a hereckých studií v New Yorku.
Čtyři interpreti jsou doprovázeni čtyřmi vynikajícími českými sólisty: Petrem Maláskem na klavír, Josefem Štěpánkem na kytaru, Janem Tenglerem na kontrabas a Petrou Malíškovou na violoncello.

Kromě písní oslovuje Michal Horáček posluchače i úvahami a vzpomínkami na třicet let spolupráce s Petrem Hapkou, Jaroslavem Svobodou (leaderem skupiny Traband) nebo Michaelem Kocábem. Obvykle přidá i recitaci některých ze svých balad a vždy do pořadu zakomponuje zamyšlení nad právě aktuálními událostmi, každý koncert je proto jiný, unikátní.
Adéla Ištvánková, adela.istvankova@kcturnov.cz

Čtvrtek 15. října
* MICHAL HORÁČEK – NA CESTĚ.
Textař a producent Michal Horáček vyráží na turné „Na cestě“ a jednu ze zastávek udělá i na turnovské Střelnici. Na svém podzimním recitálu rekapituluje 32 let své textařské tvorby a koncert připomene především spolupráci Michala Horáčka s Petrem Hapkou. Písně Michala Horáčka budou interpretovat jeho hosté, kterými jsou František Segrado, Lenka Nová, Ondřej Ruml, Naďa Válová a další. Koncertní recitál „Na cestě“ doprovodí kapela v čele s Petrem Maláskem. KC Střelnice od 20.00 hodin. Vstupné dle místa sezení 370 Kč / 340 Kč / 310 Kč

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.