KONTAKTNÍ MÍSTO TYFLOCENTRA V TURNOVSKÉ KNIHOVNĚ

0

Od roku 2003 je součástí aktivit turnovské knihovny také pomoc zrakově postiženým a nevidomým. Vzniklo zde kontaktní místo TyfloCentra, o. p. s., které má centrálu v Liberci, ale zároveň také kontaktní místa v Turnově, Semilech a České Lípě.

V turnovské knihovně vzniklo toto kontaktní místo s ohledem na půjčování zvukových knih a CD jako služba pro lidi s poruchami zraku. Nedávno jsme si připomněli 20. výročí působení v Turnově a také 30. výročí od založení.
Den otevřených dveří měl za úkol hlavně znovu informovat veřejnost na Turnovsku o této službě. Zúčastnili se ho mj. i studenti zdravotnické školy, zájem byl i ze strany základních škol. A protože jsme v minulosti velmi úzce spolupracovali při vzdělávacích a osvětových akcích právě s Tyfloservisem, domluvili jsme na příští rok několik vzdělávacích programů právě pro školy.

Tyfloservis poskytuje rehabilitaci lidem s vážným postižením zraku. Přináší také užitečné informace, přehled pomůcek a nácvik konkrétních postupů všem lidem, kteří mají zrakové potíže. V jednotlivých kurzech se tak naučí, jak se pohybovat doma i venku, pečovat o sebe i svou domácnost a využívat jednotlivé pomůcky.
Tyfloservis své služby nabízí nejen formou ambulantní, ale také terénní. Osobní setkání je třeba telefonicky dohodnout.

Kontakt: Tyfloservis, Palackého 7, 460 01 Liberec, tel. 485 109 990, www. tyfloservis.cz.
TyfloCentrum pro Turnov je otevřeno každé úterý odpoledne od 14.00 do 16.00 hodin. TyfloCentrum Turnov – Jeronýmova 517, tel. 736 679 515, e-mail: turnov@tyflocentrum-lb.cz.

Eva Kordová, Knihovna A. Marka

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.