HAITI: POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNÉ SETKÁNÍ

0

Sbor Jednoty bratrské v Turnově pozval na krátkou návštěvu Jocelyn MacGregor, která zažila a přežila lednové zemětřesení na Haiti. O tom, co to znamená prožít katastrofu a její následky, bude Jocelyn vyprávět 9. března od 18.00 hodin na faře Jednoty bratrské v Turnově (tzv. Bouda, ul. 28. října, naproti dívčí škole), bude možné shlédnout desítky autentických fotografií z Port-au-Prince. Zveme širokou veřejnost, vstup je volný, drobné občerstvení zajištěno. Také je to poslední možnost, jak se připojit ke sbírce na Haiti, kterou jsme vyhlásili 16. ledna 2010 a k dnešnímu dni dosáhla úctyhodné výše  213 331 Kč.

Další podobné večery proběhnou ve dnech 7. – 9. března v České Lípě a Nové Pace, dopolední přednášky věnuje Jocelyn žákům II. ZŠ v Turnově na ul. 28. října a ZŠ F. L. Riegra v Semilech. Více na www.thebouda.cz 
 

Jocelyn strávila na Haiti dva měsíce jako dobrovolník v misi Apparent Project, který vedou manželé Corrigen a Shelley Clayovi v Port-au-Prince několik let. Jejich prioritním úkolem je vzdělávání osiřelých dětí, dětí ulice, a dětí, kterých se rodiče zřekli, aby je nemuseli živit. Organizují práci pro mladé lidi a svobodné matky v dílnách, kde si výrobou tradičních haitských ozdob a šperků vydělávají na živobytí.

Manželé Clayovi a Jocelyn MacGregor s námi spolupracovali na humanitárních akcích v ČR a na Slovensku, mají naši důvěru, proto jsme se rozhodli podpořit jejich činnost na Haiti a seznámit s ní i veřejnost.

 

Petr Boudný, duchovní Jednoty bratrské Turnov

petrboudny@thebouda.cz

 

Petr Gruber, manažer Jednoty bratrské Turnov

petr.gruber@novanadeje.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.