ALJAŠKA – POBŘEŽÍ PACIFIKU ANEB LIVE-DIASHOW LEOŠE ŠIMÁNKA SE SEDMI PROJEKTORY

0

Expedici Leoše Šimánka se podařil čin, který doposud nemá obdoby – během dvou let obeplout na nafukovacích člunech západní pobřeží Kanady a Aljašky. Jak se to účastníkům podařilo a co při tom zažili, na to se můžete přijít podívat do sálu turnovské Střelnice v neděli 5. října od 15.00 a 19.00 hodin. Zbrusu nová panoramatická live-diashow navazuje na předchozí diashow věnovanou jižní části plavby podél břehů Kanady. Nyní Šimánek promítá pokračování expedice dál podél pacifického pobřeží Aljašky.

Již podruhé prožili členové expedice celé krátké severské léto v neskutečně zajímavém světě – v přímořské divočině, místy doposud nedotčené lidskou rukou. Z vod Tichého oceánu se tam zvedají nebetyčné hory pokryté ledovci, ty stékají z jejich úbočí, led se láme do nesčetných fjordů a kry vyplouvají hustě zalesněnou krajinou na otevřené moře. Fjordy se zařezávají hluboko do pobřeží, jsou rejdištěm mořských vyder, tuleňů, lvounů, dravých kosatek a velryb-keporkaků, které zde mají úžasné množství potravy. Hejna lososů táhnou rok co rok do řek, kde na ně číhají medvědi a spolu s bělohlavými orly je loví.
n201409300954_vakci_178_014_simanekLeoš Šimánek vyrazil do aljašské divočiny již tradičně s manželkou, synem a dcerou, a tentokrát i s dalšími dvěma přáteli. Společně strávili tři měsíce v přírodě, jaká nikde jinde na světě není.
Diashow doplňuje již druhé vydání fotografické knihy – POBŘEŽÍ PACIFIKU: Na nafukovacích člunech z Kanady na Aljašku, kterou vydal Leoš Šimánek ve svém nakladatelství ACTION-PRESS.
Více informací o autorovi, jeho diashow a knihách (včetně internetového knihkupectví) najdete na webových stránkách: www.leossimanek.cz.

Leoš Šimánek se narodil v roce 1946 v Chocni. Víc než polovinu svého života strávil cestováním a na expedicích, nebo žil v Německu a Kanadě, kde je také státním příslušníkem. Nyní, po letech, bydlí opět ve své vlasti na severovýchodě Čech, odkud vyráží s manželkou, synem a dcerou za přírodními krásami naší planety.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.