Dalších osm výrobků z Libereckého kraje získalo v pátek 7. října označení „Regionální potravina“, kterou uděluje ministerstvo zemědělství. Letos ocenění na čtyři roky získaly tyto výrobky: krůtí párečky od Prominentu, sýr Gaston s bazalkou z Mlékárny Příšovice, Bio ovčí jogurt z farmy Josefa Pulíčka Držkovský řemeslný chléb, Lomnické kostky z JVS Semilské pekárny, světlý ležák František z Harrachovské sklárny a minipivovaru, červené kysané zelí firmy Samir a Český med z Podještědí od Jiřího Vomáčky. Soutěž o regionální potravinu se uskutečnila podruhé. Letos komise vybírala z 32 produktů od 17 malých a středních potravinářských firem a živnostníků z celého kraje. V Libereckém kraji má už takové označení 13 produktů. Cílem soutěže je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců i regionů původu potravin. Akce se uskutečnila poprvé v Obchodním centru FORUM Liberec, kde se zároveň konalo České švestkobraní na podporu regionálních producentů ovoce (dříve bylo toto setkání pořádáno ve Šťastné zemi v Radvánovicích…). Zdroj: Liberecký kraj
Potravina roku Libereckého kraje
0
Sdílet