1. ročník odborné soutěže MAKRO Kuchařský pětiboj

0
V páteke 8. listopadu se vybraní žáci naší školy účastnili odborné kuchařské soutěže Gastrofest v Českých Budějovicích. Hlavním organizátorem a garantem této odborné akce bylo MAKRO Cash&Carry ČR s. r. o.  Soutěž se skládala ze dvou disciplín, z kuchařského pětiboje a přípravy soutěžního menu pro 30 osob s obsluhou. Naši žáci soutěžili v obou částech, tj. v individuálních dovednostních disciplínách oboru kuchař a z týmové soutěže mezi školami v oboru kuchař-číšník. V pětiboji krájeli oloupanou cibuli najemno, pórek na nudličky, brambory na kostky, vykosťovali kuře a filetovali pstruha v časovém limitu 30 minut. V týmové soutěži měli za úkol připravit soutěžní menu pro 30 osob v časovém limitu 90 minut. Jedním z požadavků organizátora soutěže bylo při sestavení menu využít tři základní suroviny, mezi které patřilo kuře, pstruh, brambory a cibule. Lukáš Hájek, žák 3. ročníku oboru kuchař, se stal mezi 30 soutěžícími v kuchařském pětiboji absolutním vítězem. Za první místo obdržel od pořadatele soutěže sadu kvalitních nožů, pohár a účastnický diplom. Všichni naši žáci v  tvrdé konkurenci hotelových škol z celé republiky uspěli a pod vedením učitelek odborného výcviku příkladně reprezentovali naši školu.
Ivana Lišková a Ing. Taťána Kohoutová, Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola Turnov
Sdílet

Autor článku

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.