TURNOVŠTÍ MOHOU OCHUTNAT PLZEŇSKÉ PIVO V TÉ NEJKVALITNĚJŠÍ PODOBĚ

0

„Firma Plaudit funguje již deset let. Máme provozovny v Liberci, Mnichově Hradišti a v Turnově. Tady máme restauraci již osm let v Bezručově ulici. Dosud jsme se soustředili především na kvalitní jídlo, pivo jsme brali jako doplněk. Po dlouholeté úspěšné spolupráci s plzeňským pivovarem jsme se rozhodli pro na Turnov poměrně velkolepý projekt,“ přibližuje Petr Roubíček, který je společně s Danielem Černým jednatelem a spolumajitelem úspěšné firmy. Výjimečnost jejich projektu tkví především v exkluzivní kvalitě zarámované do příjemného prostředí.

n201305231912_zap_202_2013_plauditDo nově otevřené Tankovny Plaudit se vejde až dvě stě lidí, kteří tu mají dost prostoru ve vzdušně pojatém interiéru, který pomáhal vytvářet známý umělecký kovář a designér David Szalay. „Viděli jsme, jak si poradil s interiérem dvou pražských podniků, proto jsme se rozhodli, že v Turnově vznikne něco obdobného. Tankovna má dvě patra, to spodní připomíná standardní restauraci, kde za sklem mohou příchozí vidět i tanky s pivem, horní patro spíš připomíná velkými prosklenými okny zahradní restauraci. Vše je propojeno s původní provozovnou, která navíc v létě projde náročnou rekonstrukcí, aby vše ještě lépe zapadlo do jednoho celku,“ zdůraznil Roubíček. Náklady na rekonstrukci se pohybují ve výši zhruba osmi milionů korun, jak majitelé zdůrazňují, nebýt sdružených investic se stavební firmou Kreysa, těžko by něco podobného mohlo v Turnově vůbec vzniknout.

n201305231912_zap_203_2013_plauditNovou tankovnu slavnostně otevřel starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Ten ocenil výborně zařízené prostory, které souzní s nejlepším plzeňským pivem. Tankové pivo se podle něho vymyká tomu čepovanému v sudech. Je stejně kvalitní, ale rozdíl je v tom, že to tankové má ke spotřebiteli nejpřímější cestu. Obrazně řečeno, je to stejné pivo, jako když sládek ve sklepě otočí kohoutkem u dřevěného sudu. Jistým úskalím piva čepovaného z tanků je jeho krátká záruční doba. Pivo musí být vytočeno do šesti dnů, jinak se vylévá. A má-li jeden tank 500 litrů, tj. 1 000 piv, budou se muset zdejší pivaři „pěkně otáčet“. Po prvních dnech po otevření to ale vypadá, že se vylévat nebude muset nic. Zájem je velký!

„S plzeňským pivovarem jsme domluveni na dlouhodobější exkluzivitě pro Turnov a okolí, naše Plzeň z tanků je v regionu nejlevnější, stojí 33 korun, doufáme, že si lidé udělají chuť a čas k nám přijít. Máme tu nový tým výčepních, najali jsme špičkové kuchaře, před restaurací se dá dobře zaparkovat. Jsme na strategickém místě uprostřed města, takže je k nám stejně daleko z centra i od nádraží. Doufáme, že lidé přijdou ochutnat nejen pivo, ale využijí všech dalších služeb,“ uzavřel Roubíček.

n201305231913_zap_204_2013_plaudit

n201305231913_zap_205_2013_plaudit

n201305231913_zap_206_2013_plaudit

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.