TURNOVSKÉ HÁZENKÁŘKY USPĚLY V TURNAJI, FOTBALISTŮM SE DAŘÍ JARNÍ PŘÍPRAVA

0

Florbalisté ve druhé lize doma po samostatných nájezdech porazili Domažlice. Turnovským divizním fotbalistům se daří v přípravě, v Jablonci nad Nisou porazili tamní nažhavené mladíky a trenér si přípravu pochvaluje. Však se už v březnu začne naostro! Všichni kolem turnovského fotbalu doufají, že po odstoupení Pardubic z divize, se Turnovu boj o záchranu vyhne. V závěru přehledu si můžete přečíst o nešťastné porážce futsalistů na Kladně a naopak o poměrně velkém úspěchu házenkářek. Ty v hale TJ ve Skálově ulici pořádaly 8. ročník turnaje Pohoda Cup. A skočily na druhém místě, což je při úrovni soupeřek opravdu výborné!

* FLORBAL
* Sobota 12. února:

– 2. liga žen, turnaj odehrán na Smržovce: TJ Spartak Smržovka – TJ Turnov 8:8, TJ Turnov – Slavia TU Liberec  1:10.

– 2. liga mužů, utkání odehráno v Turnově: TJ Turnov – TJ Jiskra Domažlice 9:8sn.Soupeř z Domažlic přijel pouze v šesti hráčích do pole a přesto domácí více než potrápil. Do osmé minuty se hrálo bez branek. Až na jejím začátku se ujal Turnov vedení. První třetina skončila 2:3, druhá 4:4 a až poslední část domácí vyhráli 2:1. Doslova protrápené utkání soupeř dovedl nakonec až do prodloužení, když ve třinácté minutě vyrovnal na 8:8.

Pro TvA Radim Kolomazník, více www.florbalturnov.cz

 

* FOTBAL

* FK Jablonec – FK Pěnčín-Turnov 1:2 (1:0). K dalšímu přípravnému utkání si divizní fotbalisté Turnova zajeli k jablonecké přehradě na umělou trávu SK Mšeno, kde jim soupeřem byl ligový dorost Jablonce. Vyrovnanou první půli pro sebe rozhodli domácí mladíci, ale Turnovští dokázali v druhé reagovat dvěma góly. V 55. minutě se nejprve trefil střídající Koubek a o 4 minuty později skóre obrátil Škréta. „Běhavý a důrazný soupeř důkladně prověřil naše síly. K mé spokojenosti se ukázalo, že náš mladý tým je dobře fyzicky připraven. Zvlášť dobrý byl druhý poločas, jen tak trochu mrzí neproměněných osm tutovek, v kterých jsme se ocitli. Ale příprava graduje, čekají nás ligový dorost Liberce a Dobrovice, zahrajeme si s Českým Dubem, takže před vlastním startem jara můžeme ještě leccos herně doladit,“ glosoval další zimní výhru trenér Jan Broschinský. Sestava: Cimbál (46. Metelka) – D. Hurt, Vítek, Koťátko, Bielik – Moravec (46. Koubek), Novotný, Maňas, Mendlík, Kulhánek (46. Škréta) – Krejčík (46. Bárta).

Pro TvA Karel Vodrážka, sport TvA, vodraz@centrum.cz

 

* FUTSAL

* 2. liga – západ: SK Kladno – TJ FC Dalmach Turnov 6:1 (2:1). „Na Kladno jsme jeli bez čtyř hráčů základní sestavy (Bakeš, Zdražil, Škréta a Kratochvíl), ale i tak jsme odehráli dobrý první poločas. Do vedení nás v začátku utkání dostal Hurt po přihrávce Kalouska. Poté jsme se statečně bránili tlaku domácích až do konce první půle, kdy ale dvě minuty před koncem hráči Kladna dokázali potrestat naše dvě chyby a do kabin jsme šli s jednobrankovým deficitem. V druhé půli jsme domácí ještě chtěli potrápit, ale bohužel jsme dělali hrubé chyby, které domácí trestali z rychlých protiútoků. Nakonec se skóre navýšilo až na 6:1 z pohledu domácích a nic na tom nezměnil ani závěrečný neproměněný desetimetrový kop Kulhánka za akumulované fauly,“ shrnul průběh utkání asistenta trenéra Aleš Krejčík. Sestava FCD: Prokopec – J. Mencl, Bernard, Pařízek, Krejčík, Petřík, Kulhánek, D. Hurt, Kalousek. Branka FCD: D. Hurt D.
* Liberecký krajský přebor: Greens Liberec – TJ FC Dalmach B 6:4 (2:1), branky FCD: Pecka, Koubus, R. Mencl, Bakeš. Sestava FCD: Bursa – R. Mencl, Čepelík, Šteffan, Bakeš, Palounek, Pecka, Jaček, Nezdara, Koubus.

Pro TvA Karel Palounek, www.fcdalmach.ic.cz

 

* HÁZENÁ

* POHODA CUP 2011. V sobotu 12. února proběhl v turnovské sportovní hale 8. ročník zimního turnaje žen v házené a pro domácí družstvo házenkářek byl velmi úspěšný. Každoročními účastníky turnaje bývají pražská družstva, která atakují čelní místa tabulky „Pražská divize“: Tatran Střešovice, HC Háje Praha, Astra Praha B, Astra Praha C a Wendy Mělník. Premiéru si v Turnově odbyly házenkářky z Pardubic.

Domácí házenkářky se v prvním zápase postavily proti hráčkám z Hájů Praha a jejich vstup do utkání byl vynikající. I v dalších zápasech domácí házenkářky předváděly rychlou a bojovnou házenou, a i když se v průběhu turnaje nedokázaly vyvarovat chybám, i v dalších čtyřech utkáních opouštěly palubovku vítězně. Jedinou porážku turnovské házenkářky utrpěly až v posledním utkání, kdy podlehly favoritkám a vítězkám turnaje – hráčkám z pražských Střešovic.

Výsledky:                             

TJ Turnov – HC Háje Praha 8:6, I. HC Wendy Mělník 9:3, Pardubice 13:2, TJ Astra Praha B 13:3, TJ Astra Praha C 8:7, Tatran Střešovice 5:7.

Sestava domácích (branky): B. Kučerová – D. Aissi (13/3), R. Kohoutová (9), I. Tichá (8/3), A. Koubková (7), C. Davidová (6), Š. Gahlerová (4) – z důvodu zranění ke 2 utkáním nenastoupila, N. Tomášová (3), V. Ševrová (2), A. Vališová (2), P. Bártová (1), A. Šafářová (1).
Konečné pořadí:

1. Tatran Střešovice

2. TJ Turnov

3. TJ Astra Praha B

4. HC Háje Praha

5. TJ Astra Praha C

6. I. HC Wendy Mělník

7. Pardubice

Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhlášena Ludmila Žídková ze Střešovic, nejlepší brankářkou Pavla Hellerová z Mělníka a nejlepší střelkyní se stala Markéta Třísková z pražských Hájů.

Pro TvA Vlaďka Ševrová, sevrova@iex.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.