TURNOVSKÁ FOTBALOVÁ MLÁDEŽ ZÍSKALA OFICIÁLNÍ PUNC OKRESNÍHO STŘEDISKA MLÁDEŽE ANEB POJĎ HRÁT FOTBAL ZA BARÁKEM

0

Přes nelehké období, kterým náš sport a všechny nejen sportovní oddíly prochází, podařilo se funkcionářům a trenérům mládeže FK Turnov úspěšně završit jejich úsilí a snahu na získání statutu okresního střediska mládeže pro sezonu 2021–2022.

Pro představu – jedná se o vcelku náročný a obsáhlý proces, kterým je licenční řízení vedené mezi fotbalovým svazem FAČR a jednotlivými uchazeči. „Náš klub musel v řadě kroků prokázat svou připravenost a způsobilost zahrnující patřičné tréninkové zázemí, určené kategorie, trenérský tým s daným počtem jednotlivých licencí, společnou koncepci mládežnických týmů v rámci klubu a samozřejmě nezbytné finanční zázemí,“ komentuje úskalí licenčního řízení sportovní manažer mládeže FK Turnov Petr Havel st. a dodává: „Je to další a významný krok v našem snažení o zkvalitnění procesu výchovy vlastních odchovanců, zlepšení celkového pohledu veřejnosti na náš klub a fotbal jako takový. Zařadili jsme se v našem kraji mezi další dva kluby, kterým se podařilo tento statut získat. Jedná se o FK Arsenal Česká Lípá, který opakovaně v licenčním řízení svůj statut obhájil, a o FK Velké Hamry, které stejně jako my uspěly poprvé. Dále už jsou v Libereckém kraji pouze profesionální kluby FC Slovan Liberec a FK Jablonec, které se pyšní nejvyšším možným statutem – klubové akademie určené pro kluby I. a II. ligy.“

„Zástupce fotbalového Turnova tak čeká spousta práce, důležitých jednání a nelehkých rozhodnutí. Co všechno bude potřeba zvládnout pro úspěšný start střediska,“ přibližuje Petr Koubus, který měl na starost administrativní část licenčního řízení: „Aktuálně řešíme složení jednotlivých kategorií, trenérský tým s požadovanými licencemi, zásadní záležitostí je samozřejmě obsazení postu manažera střediska, který bude mít jeho chod na svých bedrech a bude celé potřebné soukolí řídit. Neméně důležitou věcí je dotažení spolupráce se základní školou, kde bude probíhat rozšířená výuka tělesné výchovy v rámci školní docházky se zaměřením zejména na rozvoj celkové obratnosti a atletické průpravy s ohledem na fotbalové dovednosti. Je to opravdu spousta práce, a hlavně velká zodpovědnost, abychom obstáli a v následujících letech prokázali oprávněnost našeho statutu, ale všichni v klubu věříme, že už blízká budoucnost přinese první pozitivní výsledky.“

Závěrem krátký pohled Štěpána Havla a Jaromíra Šnajdárka, dvou zástupců mládežnických trenérů FK Turnov, kteří stojí za současným vzestupem turnovské mládeže.

Jaromír Šnajdárek: V této době je to pro nás všechny velká vzpruha, že se podařilo získat statut střediska mládeže, věříme že fungující středisko může mít význam pro celý turnovský region. Je to příslib kvalitní práce s mládeží, na kterém můžeme všichni stavět. Získávat malé hráče a hráčky již od školičky pro jejich všeobecný pohybový rozvoj, který je v dnešní době důležitý. Větší hráčská základna by měla zajistit kvalitní výchovu hráčů a spolupráci s ostatními kluby v okolí, jelikož všichni jsme tu proto, abychom hráče rozvíjeli a vychovávali a k tomu je potřeba je posouvat mezi kluby, aby bylo toto optimálně zajištěno. Středisko mládeže by nám mělo určitě pomoci vytvořit srovnatelné podmínky, jako jsou v Mladé Boleslavi, Liberci a Jablonci, abychom zbytečně nezatěžovali rodiče šikovných hráčů, protože děti v přípravkách a žácích by měly co nejvíce času trávit na hřišti, ne cestou na trénink.

Štěpán Havel: A co od toho nejvíc čekám? V první řadě kvalitní trenéry, lepší podmínky pro trénování. A to nejdůležitější? Určitě děti, které si zamilují fotbal a budou chtít na sobě pracovat po všech stránkách. Naším cílem není vychovat nejlepšího sportovce na světě, ale především slušného a sebevědomého člena naší společnosti. Těším se na to a tímto všechny děti, které mají rády sport, zvu na naše nábory.

POJĎ HRÁT FOTBAL ZA BARÁKEM
Nábor pro holky a kluky ročníků 2011 až 2017
Registrace do náboru na www.fkturnov.cz, nebo na telefonním čísle 737 667 154.

1. Turnov, fotbalové hřiště – každé pondělí od 17. května do 21. června v době 16.00–17.00 hodin.
2. Pěnčín u Liberce, fotbalové hřiště – čtvrtek 20. května v době 16.00–17.00 hodin.
3. Tatobity, fotbalové hřiště – čtvrtek 27. května v době 16.00–17.00 hodin.
4. Malá Skála, fotbalové hřiště – čtvrtek 3. června v době 16.00–17.00 hodin.
5. Jenišovice, fotbalové hřiště – čtvrtek 10. června v době 16.00–17.00 hodin.
6. Příšovice, nové multifunkční hřiště – čtvrtek 17. června v době 16.00–17.00 hodin.

Trenéři mládežnických kategorií:
* U11 – Petr Svoboda (ročník 2011–2012) – psvoboda00@seznam.cz
* U9 – Daniel Novák (ročník 2013–2014) – dani.novak10@gmail.com
* Školička – Štěpán Havel (ročník 2015–2017) – havelturnov@gmail.com

Další informace najdete na www.fkturnov.cz, fkpt@email.cz, fkturnov@gmail.com

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.