SPORTOVNÍ OHLÉDNUTÍ: FOTBAL A HOKEJ

0

Pouze dva sportovní příspěvky dorazily na počátku nového roku do redakce. První je o tom, že fotbal žije i v zimě, druhý přináší výsledkový servis Nejvyšší pojizerské ligy v ledním hokeji:FOTBAL. I přes dosavadní poměrně vlídnou zimu se kopaná jako každý rok přestěhovala do sportovních hal. Třetiligové ženy FK Pěnčín-Turnov si před měsíční zimní pauzou zajely do Mladé Boleslavi, kde sbíraly další zkušenosti před jarní částí mistrovské soutěže. V halovém turnaji O pohár města Mnichovo Hradiště, pořádaném tamním DFK, se vedle dvou domácích týmů představilo ještě dalších deset. Turnovské divoženky vstoupily do turnaje dobře a v souboji s DFK MH B přišly o všechny body jen díky zaváhání v samém závěru. Remíza 2:2 (branky Janečková a Votrubcová) vynesla jen jediný bod, který je po dalším průběhu dne odsoudil díky horšímu skóre k souboji o předposlední místo. V tom Turnovanky podlehly Čechii Tuklaty 0:8.

Ve finále kvalitně obsazeného turnaje porazil mistr futsalové ligy České republiky Vysočany juniorku pražské Slávie těsně 3:2. Jediným hmatatelným úspěchem turnovských Wild Women tak krom dalších zkušeností s mnohem herně vyspělejšími soupeřkami bylo získání titulu miss turnaje, který pořadatelé mezi zhruba stovkou fotbalistek přiřkli naší Nikole Randákové.

Ženy FK Pěnčín-Turnov se premiérově pod střechou představí sportovní veřejnosti Turnovska v sobotu 16. března, kdy s podporou pivovaru Rohozec obdobný turnaj samy pořádají.

Ještě větší herní zkušenost byla k vidění v samotném srdci Českého ráje, kde v neděli 30. prosince proběhl další ročník tradiční záležitosti – Chalupářský turnaj. Svou účast na poslední chvíli z důvodu náhlého úmrtí Milana Hanla, nekorunovaného prezidenta týmu, odřeklo Slunce, takže na palubovce haly Sportcentra se objevilo sedm mužstev. „Ta byla složena vesměs z hráčů nad pětatřicet let, které mohl doplnit mladší brankář a dva hráči pod limit v poli. Letos jsme byli poněkud benevolentnější, na což někteří bohužel hřešili. Vzhledem k lichému počtu účastníků jsme hráli systémem každý s každým. Podle ohlasů přítomných však byla hlavní myšlenka naší akce – protáhnutí se po svátcích, beze zbytku naplněna i tentokrát,“ sdělil za pořadatele krátce Petr Havel, který si pochvaloval rovněž každoroční dobrou spolupráci s pravidelnými sponzory.
Nejstarším hráčem byl Jiří Šimek z vítězné Výšinky, jenž se soupeřům postavil s ligovým gólmanem Zbyňkem Hauzrem za zády a s jeho spoluhráčem ze Slovanu Liberec po boku Jiřím Štajnerem, který byl největší hvězdou turnaje.
Druhý skončil jenišovický ATAX, který měl v bráně nejlepšího brankáře turnaje Bočoka. TOP střelcem dne se stal Tomáš Bárta. Bronz si vybojoval pořadatelský tým Chalupářů, bramborová medaile zbyla na dorost FK Pěnčín-Turnov. Maraton všech turnajových utkání odřídil rozhodčí Vlastimír Langer z Pěnčína.
Zaznamenal Karel Vodrážka, sportovní redakce TvA, vodraz@centrum.cz

* NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI
Zápasy 11. kola, hrané od 4. do 6. ledna: HC Sokol Turnov – HC Performers Turnov 1:6 (0:2, 0:2, 1:2), HC Všeň Pojizeří – HC SDH Hnanice 4:5 SN (2:1, 2:1, 0:2, 0:1 SN), SDH Troskovice – HC Modřišice 6:3 (1:0, 2:1, 3:2).
Pavel Mlejnek, mlejnek@gytu.cz

Tabulka po 11. kole:
1. SDH Troskovice                          11 52:20  26b.
2. HC Performers Turnov              11 51:18  26b.
3. HC SDH Hnanice                       11 36:48  14b.
4. HC Modřišice                              11 29:39  13b.
5. HC Všeň Pojizeří                        11 37:52  11b.
6. HC Sokol Turnov                        11 25:53  9b.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.