SPORTMIX: FLORBAL, FUTSAL A FOTBAL

0

Již sedmé vítězství v řadě si v 16. kole divizní skupiny C připsali florbalisté Turnova. Na obratu se v jejich dresu vyřádili především autor čtyř branek Reczai a Novotný, jenž mu nejenže třikrát asistoval, ale sám se dvakrát prosadil také gólově. Na vítězné vlně se dál vezou také futsalisté Dalmachu, kteří v prvním utkání roku vyhráli na palubovce v Liberci a nadále figurují na prvním místě své divizní skupiny. V pondělním mrazu začali svou zimní přípravu fotbalisté divizního FK Turnov. Hlavní trenér Josef Petřík se svým asistentem Matějem Horákem uvítali na prvním tréninku hned dvě desítky hráčů.

FLORBAL
* Divize, skupina C, muži

T.K.S. TJ Turnov – Florbal Primátor Náchod B 6:5 (0:3, 3:2, 3:0). Branky a asistence 26. Reczai (Novotný), 39. Novotný (Hejduk), 40. Reczai (Novotný), 48. Reczai (Novotný), 53. Novotný (Reczai), 54. Reczai (Hejduk), rozhodčí Baloun a Kozlík, vyl. 0:1, využití 0:0, zásahy brankářů 10:25, diváků 103. Soupiska: Suchomel – Š. Janoušek, O. Šmída, J. Šmída, Dědek, Maršík, Pohl, E. Hejduk, Primásek, Zakouřil, Novotný, Reczaai, Hájek, Melan a M. Hejduk.
Před zaplněnou halou sportovního centra domácí po delší době ve třech formacích nezačali proti lídrovi soutěže zrovna nejlépe, ale postupem času dali na hrůznou úvodní desetiminutovku zapomenout. A jestliže první třetina jednoznačně patřila Náchodu, v té druhé Turnovští nastartovali obrat. Lví podíl na tom měli především Reczai s Novotným, kteří se postarali o všechny tři branky v síti Kováře, hájícího klec hostů. Ti sice další dvě trefy přidali, ale naštěstí to bylo z jejich strany až do konce vše.
V závěrečné části hry stáhli Turnovští hru na dvě formace a Reczai s Novotným pokračovali ve své krasojízdě, v níž je svou druhou asistencí při rozhodující brance, která přišla po parádní kombinaci necelou minutu po té vyrovnávací, podpořil kapitán Martin Hejduk. Hosté v závěru sáhli po hře bez brankáře, ale domácí dramatickou koncovku zvládli a připsali si sic poněkud nečekaný, ale o to zaslouženější plný bodový zisk. V tabulce jsou turnovští florbalisté na 4. místě.
František Záleský, zaleskyfrantisek@seznam.cz

FUTSAL
* Divize, skupina A, muži

Liberecké Gazely – TJ FC Dalmach Turnov 3:6 (3:4). Branky Novák a Matěj Randák 2, Svoboda, Fedorko, rozhodčí Šnýdl a Čurda, ŽK 3:5, diváků 40.
Evidentně konsolidovaný vedoucí celek divize pokračuje v dobrých výkonech a dál vozí body i ze hřišť soupeřů, kde se opírá především o kvalitu vzadu před spolehlivým gólmanem Fillou a vpředu o střeleckou potenci Matěje Randáka (15+10!) a Dana Nováka (9+7). Oba ostrostřelci ji opět potvrdili, protože se stejně jako domácí Tomáš Beníšek v duelu, v němž se poměrně často „žlutilo“, trefili hned dvakrát. Své osobní statistiky si vylepšili rovněž góloví plejeři Svoboda a Fedorko. Domácí Gazely sice dvakrát vedly, ale tým z Turnova ukázal svou sílu, a ještě do poločasu stav utkání otočil a v tom druhém vítězství s přehledem potvrdil.
Před nedělním utkáním, kdy FCD doma hostí od 19.00 hodin v tabulce pátý kladenský FC Brazil, nahráli reprezentanti Turnovska v deseti mistrovských zápasech už 23 bodů. V divizním pořadí za nimi následuje se ztrátou dvou bodů FC SAPA a třetí Roudnice, která má oproti Turnovu o tři body méně.
Daniel Novák, dani.novak10@gmail.com

Ostatní výsledky: Roudnice – Pampuch 4:1, Benešov – Brandýsek 5:2, Kladno – Mělník B 11:3.

FOTBAL
* Zimní příprava

V pondělí 8. ledna se k prvnímu společnému tréninku sešli hráči FK Turnov, kteří mají za sebou poměrně úspěšnou podzimní část své mistrovské soutěže. Ještě než se svého žezla ujal trenérský tandem Petřík – Horák, k mužstvu promluvili místopředsedové Petr Havel starší a Petr Koubus. „V podstatě jsme mužstvo seznámili s několika organizačními věcmi, ale hlavně přivítali nové členy kádru. Z Brandýsa k nám přichází odchovanec Mladé Boleslavi, gólman Pavel Karmazín, z Liberce Ondřej Doležal a třetím je českolipský odchovanec Vojtěch Kříž. Z Lomnice se vrací Benedikt Břenek. Do přípravy nastoupil také dorostenec David Pham. Z pochopitelných důvodů se do Vyšehradu vrací Matěj Müller. Petr Svoboda je momentálně v přípravě Jablonce,“ dodal bližší podrobnosti Koubus.

Mimo fotbal samotný za klub ještě doplnil, že v tomto týdnu v prvním patře objektu fotbalového zázemí započaly drobné stavební úpravy kabiny rozhodčích, které by měly zlepšit funkční využití tohoto podlaží. „V souvislosti na tyto nefotbalové aktivity bych ještě jednou jménem našeho fotbalového klubu opravdu rád poděkoval Městské sportovní Turnov, která na podzim zrevitalizovala místy hodně poškozené a křovím zarostlé oplocení zadní tréninkové plochy,“ uzavřel místopředseda FK a sportovní manažer Petr Koubus.

Ve středu Turnovští potrénovali ještě doma, ale od čtvrtka do neděle absolvují zimní soustředění v horském středisku Harrachov. Svou první herní přípravu modro-bílá jedenáctka odehraje v sobotu 20. ledna, kdy na umělce za tratí od 10.30 hodin poměří síly s mladíky z liberecké kategorie U 19.
Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.