LÉTO, TO NENÍ JENOM SLUNCE, REKREACE A POVALOVÁNÍ U VODY

0

* MALÁ KOPANÁ/ Byť to tak v souladu s titulkem většina z nás má, najdou se i tací, pro které toto období znamená přece jen víc. Řeč je o různých turnajích v malé kopané, co se rozjedou téměř okamžitě po skončení pravidelných mistrovských soutěží tzv. velkého fotbalu. Organizace dá dost práce, a je dobře, že stále mezi námi existují lidé, co dokážou na úkor svého volna udělat také něco pro druhé.

Kulaté 10. výročí oslavili v sobotu 27. června tradičně opékaným prasetem nadšenci z Louček. Na hřišťátku pod strání se utkalo celkem 9 týmů, z toho jedním byly již potřetí ženy FK Pěnčín-Turnov. Na konci turnajového pavouka, resp. vítězem celého klání se stal Mahony team z Mírové s bratry Zelnickými a Markem Jírou v čele.
O týden později se hrálo na Kobylce. „S pomocí obecního a městského úřadu jsme dali dohromady plácek u hasičského zázemí, kam si o víkendech chodíme kopnout, a tak nás napadlo, změřit síly i s jinými mančafty,“ přiblížil za hrající pořadatele Radek Hnát, bývalý gólman Turnova, FKS a Pěnčína. Jako loňský premiérový ročník, tak i ten letošní ovládla Olešnice. Ovšem ceny si v úmorném vedru odneslo všech šest startujících týmů. Také zde se prezentovaly turnovské divoženky.

Poté se bojovalo i v Pěnčíně, kam se před pár lety přestěhoval turnaj z Příšovic, pořádaný „fotbalovou firmou“ Laššo. Dvě skupiny zde do finále přivedly domácí Škrétovce a výběr z Mnichovohradištka, který si nakonec palmu vítězství také odvezl.

Tradiční především svým poturnajovým děním je akce, kterou na svém hřišti pořádá TJ Sokol Rovensko p. Tr. Letošní pokračování proběhne tuto sobotu 18. července. Za několikanásobné vítěze – pořadatelský tým – zve prezident klubu Marek Náhlovský. „Ve startovní listině máme ještě pár volných míst, takže zájemci mohou ještě do pátku volat na 605 916 967 a své družstvo přihlásit!“ Jak už všichni vědí, po fotbalové části je jako vždy na pořadu letní zábava s populárním Rouden Bandem.

Obdobný průběh bude mít týž den (!) také Pouťový turnaj v Přepeřích. Proběhne na hřišťátku sportovního areálu u hasičské zbrojnice. Akci zakončí zábava za Jizerou, ke které bude v komplexu bývalého Svazarmu hrát hudební skupina Laxigal.

Na sobotu 1. srpna je uchystán již 18. ročník turnaje v Kacanovech, kde se na útulném hřišti ve stínu lesa nedávno měnil povrch z přírodní trávy na arénu s umělohmotným povrchem. Také tento podnik se zejména díky dobré organizaci těší velké oblibě četných týmů. (Bližší podrobnosti viz TvA – sportovní pozvánky!)

Polojubilejním kláním bude rovněž v sobotu, ale 15. srpna, 5. ročník Turnaje v kopané o Koberovský pohár. Ten do svého držení získá účastník, který si na lesním hřišti v Zahajčí povede nejlíp. Přihlášky přijímá Zdeněk Pala: 724 440 750.

Připravil Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.