„KAZĎÁCI“ PŘIVEZLI Z LONDÝNA MEDAILE PRO KAPÍNA A SPOL.

0

Rok co rok na našich stránkách informujeme o úspěších Jana a Petra Kazdových. Přestože před odletem na letošní MS do Londýna turnovské kickboxery zaskočil odchod jejich trenéra a kamaráda Josefa Kapína „tam nahoru“, při rozloučení s ním slíbili, uctít jeho památku co nejcennějšími medailemi! I když léta nezadržitelně přibývají a populární bráchové již oslavili 20 let v „repre“ ringu, také letos podřídili vše především kvalitní přípravě. Vlastní tréninkový plán jim upravili trenéři nad jiné povolaní. Dušan Vičík se zaměřil na nohy, Bušina měl na starosti ruce. „Ani tentokrát jsme nevynechali vysokohorské soustředění v Harrachově,“ připomněl se smíchem Honza Kazda. Tam se nejen běhalo a jezdilo na kole, ale na pořadu byl i box. „I za Petra bych rád poděkoval klukům z Impactu, kteří tam za námi jezdili na sparingy, jmenovitě Kudrnovskému, Petříkovi, Knéblovi či Nesvadbovi.“

Na rozdíl od Tommyho Kazdy juniora, který má za sebou první cvičení v Sokole, si táta a strejda dali do těla zřejmě mnohem víc. Jestliže Petr nastoupil již v roce 2000 do dvou disciplín – full a light contact, letos do nich skočili oba, přičemž do té první šli z devítičlenné české výpravy jen oni sami! „V Anglii jsme každý absolvovali pět zápasů, z nichž jsme vytěžili po dvou medailích ze dvou finále, takže i přes obvyklé dilema domácích rozhodčích fakt paráda,“ byl se stříbrem a bronzem spokojen Jan Kazda, který v přípravě díky speciální stravě „sundal“ celých 12 kg (!) a v dobrém rozpoložení přidal perličku. „Cítil jsem se tak super, že poprvé v kariéře se mně podařilo vyrazit soupeřovi zub. Až dosud jsme si mysleli, že to přes chránič prostě není možné…“

201409241126_sport_102_014_kazda

Také dvě stříbrné medaile, jež vyboxoval Petr ve váze do 85 kg, a to díky organizačním zmatkům bez řádné rozcvičky, jen umocnily zřejmou úctu pořadatelů, kterou k našim nejstarším a nejznámějším reprezentantům českého kickboxu chovají.

201409241126_sport_103_014_kazda

Jan a Petr Kazdovi i nadále svůj um předávají další generaci pod křídly TJ Turnov v oddílu Impact, jenž v srdci Českého ráje funguje již téměř 10 let. „Díky našim rodinám můžeme kickbox dělat naplno se vším všudy, velký dík patří také přítelkyni. I když naši svěřenci už začali vozit medaile, a na kontě jim teď z mistrovství České republiky přibylo dalších pět, stále cítíme motivaci zlepšovat se i my. Slušný potenciál je třeba v Knéblovi a jsme zvědaví, co předvede Petřík, který se hodně zlepšuje. Nejlepším ze svěřenců zůstává Kudrnovský, dobře si vedou i holky Markéta Brožová a Káča Sudková,“ shodují se mistři světa i trenéři v jedné, resp. ve dvou osobách.

A nebyli by to asi ani „Kazďáci“ ze Všeně, kdyby už teď nezačali přemýšlet nad přípravou na mistrovství světa, které Asociace WKU za rok pořádá ve španělském Alicante.  

Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.