MALOSKALSKÝ PIVOVAR NABÍDNE VLASTNÍ PIVO UŽ O VÍKENDU 25. – 28. ZÁŘÍ

0

O prodlouženém víkendu 25. – 28. září bude pivovar v Malé Skále pod Pantheonem poprvé nabízet pivo v kvalitě a podle receptury, kterou zde výrazně zmodernizovali a upravili z údajů, které byly nalezeny v archivu původního Maloskalského pivovaru. „Na začátku nabídneme našim hostům dvanáctistupňový Maloskalský ležák. V říjnu pak přibude i jedenáctistupňové pivo a o něco později pivní speciály, tmavá piva, piva typu ALE, pšeničné pivo a další. Do Vánoc chceme návštěvníkům restaurace dát ochutnat jeden či dva pivní speciály,“ vypočítává jednatel pivovaru Václav Řičář.

Prapůvodní recepturu Maloskalského ležáku museli pro potřeby dneška upravit. „Pamětníci nám říkali, že se vlastně původní ležák nedal moc pít. A když jsme to původní pivo v malém zkusili uvařit, dali jsme jim za pravdu (smích). Není se co divit, protože pivní chutě roku 2015 se nedají srovnat s tím, co lidem chutnalo před 60 lety,“ uvádí Řičář. Pivo pro maloskalský pivovar podle originálního receptu a s maloskalským sládkem zatím vaří dodavatel pivovarské technologie, firma Czech Brewmaster, ve svém pivovaru ve Svitavách. Pivovar je v současné době v procesu výstavby, dokončuje se stavební část, technologie by měla být dodána zkraje roku 2016. Vlastní piva uvařená na Malé Skále tak budou k ochutnání v březnu příštího roku.

Původní hospoda pod Pantheonem u hlavní silnice prošla v minulých měsících náročnou rekonstrukcí. V zásadě všechno, na co byli návštěvníci zvyklí, se od základů změnilo nebo zcela zmodernizovalo. Byla postavena moderní kuchyně, která kapacitně zvládne odbavit ve špičce zcela zaplněnou hospodu. Proměnil se interiér restaurace, úpravou prošel i samotný vstup, přibyla moderní vzduchotechnika a celá budova je doslova prošpikována moderními technologiemi. Celková kapacita restaurace se zvýšila na 130 osob, na zahradě vznikl dětský koutek a relaxační posezení na lehátkách. Z nových zvětšených oken a z terasy je krásný výhled na Suché skály, ale i na zápolení vodáků nad a pod známým jezem.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.