PRVNÍ DUBNOVÝ TÝDEN VE ZNAMENÍ VELIKONOC

0

(aktualizováno) Velikonoční pondělí je sice až 9. dubna, ale program celého týdne na Turnovsku bude prakticky k tomuto svátku směřovat. A co hrají v kině? Aktuální program najdete na stránkách KC Turnov, ve čtvrtek 5. a v pátek 6. dubna se v budově kina promítá britský film Královna (od 20 hodin), v pátek a v sobotu nový český film Maharal – tajemství talismanu (v pátek od 17.30 a v sobotu 7. dubna od 17.30 a 20 hodin).  Co dalšího první dubnový týden nabízí?

V úterý 3. dubna přijala pozvání do „Křesla pro hosta“ starostka blízkých Karlovic Vlasta Špačková. Vzpomínat se bude na osobnost B. J. Horáčka a jeho vztah k Českému ráji. Koná se v klubovně Domova důchodců Pohoda od 14 hodin.
Ve Žluté ponorce je od 14 hodin připravena velikonoční výtvarná dílna.
Od 18 hodin se koná v sále ZUŠ  na náměstí beseda na téma „Ochrana přírody ve světě i v Evropě“, přednáší RNDr. Jan Plesník, přední odborník na ochranu biologické rozmanitosti.
O
d 19.30 hod. vystoupí v divadle kapela Shannon – hraje keltskou, resp. irskou muziku.

Ve středu 4. dubna vystupuje od 18 hodin v knihovně jičínský literární spolek LiS, na programu je představení „Pracovní den Vladimíra Vaška na poštovním úřadě v Místku“.

Už od čtvrtka 5. dubna se ve školách neučí, děti mají velikonoční prázdniny. Ve Žluté ponorce je pro zájemce na čtvrtek připravena cesta do Liberce do herny deskových her. Sraz je na nádraží v 9 hodin a návrat v 17 hodin.

V sobotu 7. dubna proběhne v 16 hodin v divadelní galerii vernisáž výstavy obrazů Dáši Kobrlové.
Ve stejnou domu začíná dechovka Turnovanka své vystoupení k tanci a poslechu v Hasičárně na Daliměřicích.

n200704021452_vakci_08_07_velikSobota 7. dubna – Velikonoce na Dlaskově statku – od 9 do 17 hodin.
POMLÁZKA SE ČEPEJŘÍ
10 hod. – Otevření expozice Devatero řemesel
10.30 hod. – Jarní hry a vynášení „Smrti“ v podání folklórního souboru Nisanka
11.30 hod. –  Soutěže pro děti – uvádí Eva Kordová
13. hod. – Čert na zemi – pohádka v podání divadelního souboru Jirásek z Olešnice u Turnova
15 hod. – Magda Brožková a band
Po celý den budou probíhat tvůrčí dílny.
Tento den bude na Dlaskově statku otevřena nová, stálá expozice s názvem „Devatero řemesel“. Přízemí objektu bude věnováno řemeslům spojeným s tradiční lidovou stravou (zpracování mléka, masa, zelenin a ovoce, zpracování obilovin), v patře se návštěvník seznámí se zpracováním dřeva, lnu, vlny, kůže, proutí, s úpravou plátna, šitím krojů, zpracováním kamenů a výrobou lidového šperku. Expozici doplní řemeslníci světem jdoucí – dráteníci, pastičkáři ad. V hospodářských budovách bude instalována expozice věnovaná pěstitelství a chovatelství, dopravě a zpracování obilovin.

SCORPION, music club na turnovském Koňském trhu, pořádá v pátek 6. a v sobotu 7. dubna od 20 hodin disco párty.

V neděli 8. dubna jste zváni na 14. hodinu na hrad Valdštejn, kde se uskuteční Velikonoční koncert libereckého sboru Zeffiro.

Pondělí 9. dubna – Velikonoční pondělí…

Poslední lyžování:
Velikonoční víkend je asi poslední, kdy se můžete vydat na hory na lyže. Zatímco v Jizerských horách  včetně Harrachova a Rokytnice nad Jizerou už všichni vlekaři zimní sezonu vzdali, lyžuje se ještě v Krkonoších. Kde? V areálech Horní Mísečky, Špindlerův Mlýn, Černá hora a Pec pod Sněžkou, zde všude ještě leží od 15 do 45 centimetrů sněhu a lyžařské podmínky jsou stále dobré.

Probíhající výstavy:
V Muzeu Českého ráje je to výstava prací Josefa Drahoňovského, v galerii „U Sasíků“ vystavují studenti AVU, v muzejní galerii Safír jsou k vidění fotografie dětí z fotokroužku ve Žluté ponorce, v divadelní galerii vystavuje obrazy Dáša Kobrlová. Ve vestibulu budovy kina probíhá výstava fotografií čtenářů Hlasů a ohlasů Turnovska, v městské knihovně je výstava fotografa Petra Marhana, v galerii Granát na náměstí je další foto výstava Jitky Koreňové.
Ve výstavním kabinetu muzea bude v pondělí 9. dubna zahájena výstava starých tisků s názvem: Když ke knihám přijde doktor.

Avíza:
Od středy 18. do soboty 21. dubna hraje městské kino v premiéře nový český film tandemu otce a syna Svěrákových VRATNÉ LAHVE.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.