PROSINCOVÉ KULTURNÍ POZVÁNKY: SKAUTI TO NEVZDALI!

0

Ve čtvrtek 3. prosince dochází k většímu rozvolňování vládních opatření. Je zrušeno omezení pohybu, otevírají se obchody a restaurace. Z oblasti kultury můžete zajít na nové vánoční výstavy do muzea, otevřeno je informační centrum, funguje knihovna (ZDE). Bohužel oblíbené adventní koncerty a další předvánoční pořady Kulturního centra Turnov jsou zrušeny. Kino nepromítá. Novoroční ohňostroj nebude.

Přesto k nám do reakce začínají putovat první skromné pozvánky. Třeba na hrad Valdštejn, který se pro volné prohlídky otevře o vánočních svátcích. A doufejme, že tento text budeme moci průběžně aktualizovat s dalšími pozvánkami.

A pak jsou tu turnovští skauti, kteří sice museli zrušit vánoční zpívání a živý betlém na náměstí, přesto ale budou lidem rozdávat symbol Vánoc – Betlémské světlo:

Betlémské světlo dorazí do Turnova i letos
Už tradičně budou skautky a skauti z turnovského střediska v předvečer Štědrého dne rozdávat Betlémské světlo. Plamínek, který k nám připutoval až z betlémské jeskyně, si budete moci domů odnést hned z osmi míst v Turnově a jeho okolí. Zde si Betlémské světlo budete moci vyzvednout 23. prosince od 16.00 do 18.00 hodin.
Letošní rok bohužel neproběhne tradiční zpívání skautského sborečku a nebude organizována sbírka Pro dobrou věc. Na obě tradiční součásti předvánočního času se ale můžete znovu těšit příští rok.
Tomáš Trněný, mediální zpravodaj střediska Štika Turnov, tomastrneny16@gmail.com

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.