PROJEKT FABRIKA 1861 V SEMILECH. FESTIVAL MALÝCH PIVOVARŮ

0

Příběh společnosti FABRIKA 1861 započal již před více než 160 lety, kdy byla postavena unikátní textilní továrna v semilských Řekách. Ta prošla v průběhu desetiletí mnoha změnami, dosud patří k významným objektům města, vytváří jeho kolorit, objekt je nepřehlédnutelný na všech pohledech na město. Dnešní příběh společnosti FABRIKA 1861 netvoří již jenom jedna továrna, ale několik dalších objektů a jiných přidružených projektů.

Společnost FABRIKA 1861 je rodinná firma, která sdružuje industriální objekty v Geoparku UNESCO Český ráj. Navrací do těchto unikátních staveb veřejný, kulturní a podnikatelský život. Pořádá ve svých areálech veřejné či soukromé akce a nabízí své prostory k pronájmu pro podnikatelské i nepodnikatelské subjekty.

Název FABRIKA 1861 vychází z monumentálního industriálního areálu v semilských Řekách. Tento areál je svou rozlohou největší v Semilech a okolí, rozpíná se na 60 tisících metrech čtverečních, a je zároveň sídlem společnosti. Díky své velkolepé rozloze, pestré historii a architektonické kráse je tento areál někdy nazýván jako semilské Versailles.

FABRIKA 1861 zaštiťuje několik dílčích projektů a areálů s nimi spojených. Jsou jimi Semilský orloj, který se nachází přímo v domovském areálu firmy v Semilech. Tamtéž spojuje dva břehy historická, avšak zrekonstruovaná Lávka Amálka. V další lokalitě FABRIKY 1861 v Železném Brodě se nachází další z projektů – KOTELNA 1859. A konečně v Přepeřích u Turnova je poslední z projektů – SVĚT VODY, který je reprezentován především tamější malou vodní elektrárnou a jedinečným uměleckým dílem od světově uznávaného malíře Heshama Malika.
V sobotu 19. srpna se v areálu v semilských Řekách (Bavlnářská 137) uskuteční třetí ročník FESTIVALU MALÝCH PIVOVARŮ. Začátek je v 11.00 hodin, konec po půlnoci.

Představí se pět malých pivovarů: Lomnické pivo z Lomnice nad Popelkou, Řemeslný pivovar GARP z Bakova nad Jizerou, létající Pivovar Lípák z České Lípy, Kousek piva z Liberce a Safari pivovar z Dvora Králové nad Labem. Občerstvení zajistí místní restaurace. Zahrají kapely Sto zvířat, Joe Satriani Tribute, Eva Cendors, Poseidon a The Orfeus. Připravena je také výstava „Interakce, aneb dotýkat se hvězd“ od umělců Vladimíra Franze a Patrika Rutkovského. Pro návštěvníky budou připraveny komentované prohlídky historických industriálních prostor areálu v Řekách. Vstupné 300 Kč, v předprodeji 250 Kč, děti do 15 let zdarma.

Více informací najdete na www.fabrika1861.cz

V sobotu 19. srpna se v areálu v semilských Řekách uskuteční třetí ročník FESTIVALU MALÝCH PIVOVARŮ.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.