Ve dnech 21. a 22. března 2013 probíhal v moderním prostředí školní kuchyně v budově školy v Alešově ulici pro žáky učebního oboru kuchař – číšník kuchařský kurz, který vedl zkušený lektor Radim Benetka. První den byl zaměřený na tradiční kuchyni v moderním pojetí, druhý den na oslavu v trendu zdravé výživy. Žáci se zde seznámili s počátky české gastronomie, důraz byl kladen na vysokou kvalitu vstupních produktů, šetrnou přípravu, jednoduchost a odlehčení v české gastronomii. Dále si uvědomili, jak je potřebné uplatňovat zásady správné výživy v kontextu přípravy nového restauračního menu. Účastníci kurzu získali nejen teoretické znalosti, ale především praktické dovednosti v tomto zajímavém zaměření gastronomie. Všichni zvládli tuto dovednost skvěle a odměnou jim byl účastnický list.
Ing. Taťána Kohoutová, Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola Turnov, Tatana.Kohoutova@ohsturnov.cz
Tradiční kuchyně v moderním pojetí
0
Sdílet