V sobotu 9. září Všeň po roce opět rozvoněla vůně guláše a perníku. Vše vycházelo z přírodního areálu Kopanina a společným dílem k tomu přispělo celkem devět „gulášových“ týmů a sedm soutěžících v tematické kategorii „perník“.
V dopolední části devítka týmů postupně vařila svoje zaručeně nejlepší guláše. Odpoledne přišel čas na vyhodnocení, soud o nejlepším guláši a štrúdlu obstarali hlasováním částečně soutěžící, a hlavně příchozí veřejnost. Všichni degustovali na jednotlivých stanovištích a poté odevzdávali vyplněné hlasovací lístky.
Po jejich zpracování dopadly celkové výsledky takto: Mezi devíti guláši loňské třetí místo obhájili Čičkánovi, druhé místo obsadili Masopustovi a největší úspěch u hodnotitelů sklidil guláš pánské části místního spolku cyklistů.
V sladké sekci letos po loňském štrúdlu bylo téma „perník“. Hodnotitelé vybírali celkem ze sedmi vzorků perníků rozmanitých chutí. Bronzovou pozici získal perník Dany Loudové, který předstihli na druhém místě hokejisté. Králem mezi perníky se stal výrobek Masopustových z Mokrého.
Letošní druhý ročník se těšil velkému zájmu hodnotitelů, nasytit se podařilo necelé dvě stovky hodnotitelů.
Vše výše uvedené se uskutečnilo za podpory Obecního úřadu Všeň a starosty Radka Vytiny ve spolupráci se Střeleckým sdružením Všeň. Soutěžící rovněž podpořil cenami i Pivovar Svijany a firma Moldvin. Tak snad i v roce 2024 si budeme moci na Všeni opět popřát „dobrou chuť“.
Libor Patočka, foto Pavel Pelant
GULÁŠ FEST 2023 NA VŠENI
0
Sdílet