VÝSLEDKOVÝ SERVIS TVA TENTOKRÁT VE ZNAMENÍ SPORTOVCE OKRESU

0

Pravidelný výsledkový servis TvA tentokrát zahájíme netradičně: V pondělí 13. února byly v semilském Kulturním centru Golf vyhlášeny výsledky ankety Sportovec okresu. Zatímco hlavní kategorie představila na pomyslných stupních vítězů v jednotlivcích samé „zimní“ sportovce – 1. Roman Koudelka (skokan na lyžích, LSK Lomnice n. Pop.), 2. Alena Housová (skiboby, Sokol Jablonec n. J.), 3. Filip Trejbal (sjezdové lyžování, Spartak Rokytnice n. J.) – družstva cele ovládl Turnov. Tím nejlepším byl vyhlášen AC SYNER, smíšené družstvo orientačního běhu TJ Turnov bylo druhé a TOP trojici doplnil Šachový klub Zikuda Turnov.

„Byl to docela příjemný večer a bylo nám ctí strávit jej ve společnosti regionálních i českých sportovních hvězd. Nevím, jak dalece výsledky ovlivnilo současné počasí, v každém případě jsme s umístěním v našem, byť malém okrese, spokojeni, protože jsme zde, fotbalovou hantýrkou řečeno, otočili ve svůj prospěch výsledky ankety o nejlepšího turnovského sportovce,“ prozradil nám své bezprostřední pocity kickboxer Jan Kazda. Z Turnovanů byl totiž v konečném žebříčku nejvýše (5. místo), a v první desítce skončil též jeho bratr Petr. Pro populární dvojčata z IMPACTu již brzy začne příprava na vrchol sportovní kariéry, kterým pro ně bude mistrovství světa konané v druhé půli roku v Orlandu na Floridě.
Jen pro úplnost dodáváme, že mezi „mládežníky“ skončil na 2. místě turnovský atlet Jaromír Mazgal, když tím nejlepším byl zvolen sdruženář Tomáš Portyk z LSK Lomnice nad Popelkou. Juniorským týmem roku se stal ČKS SKI Jilemnice, třetí skončilo družstvo mladších a starších žáků-judistů TSC Turnov.
Zaznamenal Karel Vodrážka, sport TvA, vodraz@centrum.cz

* FLORBAL
* Sobota 4. února
– Liberecká liga mužů, turnaj odehrán v Českém Dubu: TJ Turnov B – Death Stars SFbK Raspenava 6:9, FBC Panthers Liberec – TJ Turnov „B“ 4:3.
– 2. liga juniorů, turnaj odehrán v České Lípě: TJ Turnov – SK Bivoj Litvínov 2:4, FbC Ústí nad Labem – TJ Turnov 5:4.
* Sobota 11. února
– 2. liga mužů, utkání odehráno v Plzni: Slavia VŠ Plzeň – TJ Turnov 10:5.
– 2. liga žen, turnaj odehrán v Turnově: TJ Turnov – FBC Vipers Most 2:4, TJ Turnov – 1. FBC DDM Děčín 4:2.
Pro TvA Radim Kolomazník, www.florbalturnov.cz

* FUTSAL
* II. liga: Goll Běloves – Dalmach Turnov 4:5 (1:5).
Sestava Dalmachu: Koubus – Bakeš, Pařízek, Krejčík, Bernard, J. Mencl, Kalousek, Kratochvíl, Špína. Branky Dalmachu: 2x Špína, Bernard, Pařízek, Bakeš.
Turnov vkročil do utkání v Náchodě výtečně, když již ve 3. minutě se tvrdou střelou trefil Bakeš. Mezi 9. a 11. minutou přidal Dalmach další tři branky. Postupně mířili přesně Špína, Bernard a po něm opět Špína – 0:4. Turnov se tlačil do zakončení častěji, ale několikrát výborně zasáhl brankář domácích. Ti se poprvé prosadili v 16. minutě, ale minutu před koncem první půle Pařízek z 10metrového kopu za akumulované fauly zvýšil opět na rozdíl čtyř branek – 1:5. Do druhého poločasu vstoupil Dalmach lehkovážněji a domácí začali postupně stahovat brankový rozdíl, ve 26. minutě snížili na 2:5. Poté se ve 30. minutě zranil domácí brankář a Běloves začala hrát power play. V této fázi hry se jim podařilo Turnov zatlačit a ve 35. minutě prostřelili jinak výborně chytajícího Koubuse – 3:5. Do konce chybělo půl minuty a Běloves opět dokázal snížit – 4:5. Poté již Dalmach vítězství dokázal uhájit a zvítězit tak ve zmrzlé hale v Náchodě 5:4.

* II. liga: Dalmach Turnov – Salamandr Hradec Králové 5:4 (1:1). Sestava Dalmachu: Koubus – Bernard, Bakeš, Krejčík, Pařízek, Kalousek, Zdražil, D. Hurt, V. Hurt. Branky: D. Hurt 2x, V. Hurt, Krejčík, Pařízek – Chromek, Štajner, Friedl, vlastní.
Dalmach do zápasu vkročil poněkud zakřiknutě a v 6. minutě prohrával po brance Chromka, který doklepl odražený míč do sítě. V 9. minutě Koubus zastavil sólový nájezd Klímy. V 10. minutě se konečně dočkal Dalmach, když Daniel Hurt běžel sám na brankáře hostů, kterého se mu podařilo překonat – 1:1. Ve 12. minutě trefil Hradec břevno a za pár minut zazvonila i tyč domácí branky. Druhou půli začal lépe Dalmach, když se dvakrát do zakončení tlačil Zdražil, ale vychytal ho Mašek. Ve 24. minutě Mašek vyrazil střelu Bakeše pouze před sebe a Dan Hurt pohotově zakončil – 2:1. Ve 30. minutě po pěkné akci hostů sklepl míč z výšky do branky Štajner – 2:2. Ve 33. minutě trefil Kalousek pouze břevno a ve 34. minutě po ose Zdražil – V. Hurt – Krejčík se Dalmach opět ujal vedení 3:2. Turnov se však z vedení dlouho neradoval a Friedl bombou k tyči vyrovnal na 3:3. O minutu později byl ve vápně faulován Kalousek a následný pokutový kop proměnil Pařízek – 4:3. Salamandr vsadil na hru bez brankáře a v 37. minutě si Friedlovu nahrávku nešťastně srazil do vlastní branky Krejčík – 4:4. Dalmach ale má ve svých řadách dvojčata Hurty a tentokrát Vojta Hurt rozhodl utkání po přihrávce Zdražila přesně mířenou střelou z první do horního růžku branky – 5:4. Následný nápor Hradce již Dalmach ustál a mohl se tak radovat z výhry a posunu na třetí příčku II. futsalové ligy.

* Krajský přebor: Dalmach Turnov B – Tango Liberec 6:5 (2:1). Sestava Dalmachu: Bursa – Čepelík, Škréta, Vítek, Hanzl, J. Pecka, T. Pecka, E. Šafář, Špína, Kratochvíl. Branky Dalmachu: Špína 4x, Vítek, vlastní.
B-mužstvo Dalmachu potvrzuje vynikající formu posledních zápasů. Prosadil se především Martin Špína, který vsítil hned čtyři branky týmu a nakonec utkání dochytal v bráně místo zraněného Bursy.
Pro TvA Aleš Krejčík, www.dalmach.cz

* HOKEJ
* 4. kolo nadstavbové části Lomnické hokejové ligy, hrané 4. února v Lomnici nad Popelkou: HC Piráti – BHK Turnov 1:8 (0:3, 0:3, 1:2).
Sestava BHK Turnov: Volf – Šimon, Rössler, Hájek, Fanta – Lamač, Novotný, Zahradník – Sluka, Sojka, Řezníček – Doležal. Branky a nahrávky: 43. Body – 10. Sojka, 12. Sojka (Fanta), 14. Sojka (Řezníček), 16. Rössler (Novotný), 19. Šimon (Novotný), 24. Zahradník (Novotný), 35. Sojka (Šimon), 43. Hájek.
Další utkání v Lomnické hokejové lize jsme pohodlně zvládli. V první třetině Milan Sojka dosáhl čistého hattricku, když dva góly dosáhl střelou zpoza brány domácích. První dvě střely se otřely o záda nešťastného brankáře. Ve druhé třetině jsme na ledě jasně dominovali a našeho soupeře přestříleli nevídaným způsobem. Poměr střel 22:1 v náš prospěch hovoří za vše. Martin Volf v naší bráně si klidně mohl dát dvacet na naší střídačce. Třetí třetina se jen dohrávala a škoda jen, že jsme neudrželi čisté konto.
* 11. kolo základní části Jičínské hokejové ligy, hrané 5. února v Jičíně: HC Lužany – HC Pěnčín/Daliměřice 3:3 (1:0, 1:2, 1:1). Sestava HC Pěnčín/Daliměřice: Kašpar – Kučera, Fanta, Kutěj, Kozderka A. – Lamač L., Lamač M., Konejl M. – Kozderka M., Sluka, Oplt – Šlechta P., Škréta Č.
Pro TvA Libor Šlechta, libor.slechta@tiscali.cz

* NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI
* Výsledky 15. kola, hraného na zimním stadionu v Lomnici nad Popelkou od 3. do 5. února: SDH Troskovice – HC SDH Hnanice 6:12 (0:3, 3:4, 3:5), HC Modřišice – HC Performers Turnov 1:2 (1:0, 0:1, 0:1), HC Sokol Turnov – HC Všeň Pojizeří 5:2 (2:1, 2:0, 1:1).
Pro TvA Pavel Mlejnek, mlejnek@gytu.cz

* VOLEJBAL
* II. národní liga: TJ Sokol Malá Skála – TJ Netolice 1892 3:1 (21,21,-21,18), 1:3 (-18,22,-23,-8).
Ve 25. a 26. kole národní ligy přivítali volejbalisté z Malé Skály soupeře z jihočeského kraje. V úvodu prvního zápasu domácí přitlačili Netolice servisem a díky tomu dokázali ubránit smečaře soupeře. První dva sety skončily stejným poměrem 25:21 pro Malou Skálu. Ve třetím setu přišla chvilková ztráta koncentrace, kterou soupeř dokázal využít 21:25. Touha po vítězství domácích byla veliká, a tak ve čtvrtém setu dokázali dostat soupeře pod sebe a vyhrát 25:18, celý zápas pak 3:1 na sety.
Po polední pauze a odpočinku v bufetu, kdy hráči Netolic podnikli výšlap na Pantheon, začalo druhé utkání. V něm byli od začátku lepší hosté. Maloskalská špatná obrana dovolila Netolicím vyhrát první set 25:18. V druhém setu se bojovalo, domácí se po dobrém příjmu prosazovali středem sítě a výsledkem bylo vítězství domácích v setu 25:22. Třetí set byl pro výsledek celého zápasu rozhodující. Po přetahování o každý bod se domácím v koncovce setu podařilo odskočit na 20:17 a vypadalo to na vítězství v setu, ovšem potom z neznámých důvodů povolili soupeři šňůru pěti bodů a ten toho využil k vítězství v setu. Po tomto setu přišel na straně Malé Skály kolaps v příjmu podání a set se prohrál 25:8. Celý zápas tak skončil 3:1 pro Netolice.
Sestava: Novák, Krňák, Kobr, Hořák, Brychcí, Pastuch a Lukáš.
Pro TvA Petr Preisler, www.tjmalaskala.wbs.cz

* Výsledky krajského přeboru kadetů a juniorů ve volejbalu, hráno 12. února v České Lípě: VK Turnov – Česká lípa 0:2, VK Turnov – Mnichovo Hradiště 0:2, VK Turnov – Liberec 0:2. Sestava: Dan Koudelka, Honza Kudrnáč, Adam Peklák, Ondra Zikuda, Ota Procházka, Dan Svoboda, Patrik Filinger, David Černý, trenér Tomáš Peklák.
Pro TvA Adam Peklák, thepeklis@gmail.com

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.