VÝSLEDKOVÝ SERVIS TVA: OD BASKETU PO VOLEJBAL

0

Úvod výsledkového sportovního servisu patří basketbalistům TJ Turnov, kteří se po dobrých výkonech vyhoupli na přední místa tabulky, a když obstojí i v posledních utkáních základní části, rozdají si to v play-off s nejlepšími týmy soutěže o postup do II. národní ligy! Zaznamenali jsme také nepovedený zápas futsalistů FC Dalmach v Litoměřicích a končící hokejové soutěže. Tým Turnova stále ještě bojuje mezi nejlepšími Lomnické hokejové ligy. Závěr patří volejbalistům Malé Skály, kteří se pomalu loučí s II. národní ligou, nadějné jsou výsledky mladých volejbalistů TJ Turnov.

* BASKETBAL
* Východočeská liga: TJ Turnov – TJ BC Chrudim B 76:70 (21:14, 41:31, 61:46).
Zápas s Chrudimí se zkomplikoval až v poslední čtvrtině. Všechny tři čtvrtiny Turnov vyhrál a o výsledek se musel strachovat až v posledních minutách, kdy si soupeře nechal dotáhnout šňůrou 13 bodů na rozdíl 4 bodů. Nejlepší střelec byl Jiřiček a po dlouhé zdravotní pauze se na palubovce objevil Petr Velda. Tým vedl v zápase Milan Cvrček. Statistiky: Jiřiček 22 (2/0), Velda 15, 1×3 (2/2), Bartoň 12, Nejedlo 7 (2/1), Valšík 6, Vích 4, Jeníček L. 4, Jeníček J. 4, Cvrček 2, Šimůnek.
* Východočeská liga: TJ Turnov – Sokol Vysoké Mýto 104:56 (18:14, 40:36, 76:40). Výsledek zápasu mylně ukazuje na bezproblémový průběh zápasu. V prvním poločase tak tomu však rozhodně nebylo. Domácí se rozjížděli velmi pomalu. V první čtvrtině bodoval téměř pouze Jiřiček, ve druhé se přidal Vích (tím to ale skončilo) a hlavně Jeníček Lukáš, který opět potvrdil, že je majitelem „zlaté ruky“ – trojková statistika 4/4! Naštěstí zlom přišel ve třetí čtvrtině, kdy Turnovští soupeře definitivně zlomili. Statistiky: Jiřiček 41 (5/5), Jeníček L. 18, 4×3, Jeníček J. 10 (2/2), Šimůnek 9 (3/3), Valšík 7 (1/1), Nejedlo 6, Petřivý 6 (2/2), Vích 4, Bartoň 2, Velda 1, Cvrček (nenastoupil). Šestky 15/14!!! 93%, 4×3 (Jeníček Lukáš).
* Východočeská liga: TJ Turnov – SK Týniště nad Orlicí 96:68 (22:20, 50:35, 75:52). V dohrávce turnovský tým v pátek 16. března přivítal druhý tým tabulky. Ten je složený z bývalých hráčů hrajících vyšší soutěže (včetně nejvyšší) a patří již několik let k předním týmům Východočeské ligy. První čtvrtina byla vyrovnaná. Týniště se podle očekávání „stáhlo“ do zónové obrany a obsadilo šestku. Bodovat začal Cvrček a v první čtvrtině tým táhl (potom již nehrál). Přidal se k němu Jiřiček s 9 body a Bartoň s 6 body. Stav 22:20 odpovídal rozložení sil na hřišti. Začátek druhé čtvrtiny domácím vyšel a šňůrou 15 bodů (!) si vytvořili rozhodující náskok. A ten byl již dostatečný pro zbytek utkání.
Turnovský tým je v současnosti na druhém místě tabulky a stojí před pomyslnými branami play-off do národní ligy.
Pro TvA Tomáš Mareš, www.basket-turnov.wbs.cz

* FUTSAL
* II. liga: Radobýl Litoměřice – FC Dalmach Turnov 9:3 (4:1).
Sestava: Prokopec – R. Mencl, Bakeš, Pařízek, Krejčík, Bernard, Kratochvíl, J. Mencl, Vávra. Branky: Bakeš 2x, Kratochvíl. Na utkání jsme vyrazili v oslabené sestavě a na herním projevu to bylo znát. Jak je tomu pravidlem, tak v Litoměřicích vždy nechytíme začátek utkání a nejinak tomu bylo i tentokrát, když ve 2. minutě se domácí trefili po kombinaci z rohového kopu. Ve 12. minutě přidali další branku, na kterou hned odpověděl Bakeš po přihrávce Jaroslava Mencla. Domácí ale do minuty stihli opět navýšit a poté z přímého kopu zvyšovali už na 4:1. Do konce poločasu pak za Dalmach střílel opět Bakeš – 4:2.
Druhý poločas už byl pouze a jenom v režii domácích, kteří výborně kombinovali, a vše jim vycházelo. Pouze na 6:3 za Dalmach korigoval Kratochvíl, ale domácí nakonec brankový účet zakončili na čísle devět.
Pro TvA Aleš Krejčík, www.dalmach.cz

* HOKEJ
* 8. kolo nadstavbové části Lomnické hokejové ligy, hrané 10. března: BHK Turnov – Sokol Horní Branná 4:1 (1:0, 3:0, 0:1). Sestava BHK Turnov: Volf – Sojka, Kučera, Fanta – Sluka, Odcházel, Zahradník – M. Konejl, Doležal, I. Konejl. Branky a nahrávky: 3. Sluka (Zahradník), 18. Odcházel (Zahradník, Sluka), 21. Zahradník (Odcházel), 26. Zahradník (Sluka) – 43. Kobrdle ml.
K poslednímu utkání nadstavbové části soutěže Turnovští nastoupili jen s devíti hráči do pole. Ovšem na výkonu to nebylo znát a Martin Volf se v bráně místy nudil. Skóre mohlo být daleko vyšší, ale brankář Horní Branné měl svůj den… Mužstvo Turnova nadstavbovou část skupiny 1B absolvovalo bez ztráty bodu.
 * 1. utkání čtvrtfinále okresní soutěže play-off Lomnické hokejové ligy, hrané 16. března: HC Železný Brod – BHK Turnov 1:5 (0:1, 1:3, 0:1). Sestava BHK Turnov: Volf – Šimon, Plíšek, Hájek, Fanta – Sluka, Sojka, Řezníček – Lamač M., Novotný, Zahradník. Branky a nahrávky: 25. Nosek M. – 9. Sluka (Sojka), 19. Řezníček (Sojka), 20. Sluka, 27. Řezníček, 43. Hájek (Novotný). Ve čtvrtfinále play-off turnovský tým narazil na nevyzpytatelný Železný Brod. Od začátku utkání se hrál opatrný hokej s větší aktivitou na hokejkách turnovských hráčů. Tímto výsledkem si hráči Turnova vytvořili dobrou výchozí pozici do druhého utkání, ve kterém se bude rozhodovat o postupu do semifinále okresní soutěže.
* 5. kolo nadstavbové části Jičínské hokejové ligy, hrané 8. března: HC Pěnčín/Daliměřice – HC Spirit 7:2 (4:2, 1:0, 2:0). Sestava HC Pěnčín/Daliměřice: Volf – Kučera, Kopal, Kutěj, Sluka, Fanta, Kozderka A. – Lamač M., Vitula, Škréta M. – Konejl M., Odcházel, Oplt – Studnička, Taibr, Šlechta P, – Škréta J., Škréta Č. Branky a nahrávky: 3. Vitula, 6. Odcházel (Škréta M.), 10. Taibr (Škréta Č.), 12. Odcházel (Oplt), 34. Škréta M. (Lamač M.), 49. Škréta M. (Vitula), 52. Vitula (Kučera) – 2. Štoček, 8. Březák. Poslední utkání nadstavbové části zástupci Turnovska na jičínském ledě zvládli.
* Čtvrtfinále play-off Jičínské hokejové ligy, hrané 14. března: HC Hastrmani – HC Pěnčín/Daliměřice 3:2 (0:0, 1:0, 2:1). Sestava HC Pěnčín/Daliměřice: Volf – Kučera, Kutěj, Kopal, Kozderka A. – Lamač M., Vitula, Škréta M. – Sluka, Odcházel, Oplt – Kozderka M., Taibr, Škréta Č. – Šlechta P., Konejl I. Branky a nahrávky: 51. Vitula (Lamač M.) – 32. Kubíček, 48. Sedláček T., 55. Mácha. Ve čtvrtfinále, které se hrálo na jeden vítězný zápas, čekal na mužstvo z Turnovska vítěz základní části a současně kandidát na vítěze ligy. Nicméně posledním utkáním si Turnovští dokázali, že mají i na nejlepší mužstva regionu…
Pro TvA Libor Šlechta, libor.slechta@tiscali.cz

* VOLEJBAL
* II. národní liga: Malá Skála – Chabařovice 0:3 (-21,-18,-14), 1:3 (-16,25,-19,-16),
hráno 17. března. „V prvním zápase jsme nestačili na dobře organizovanou hru soupeře. Především výbornou hrou na síti a v poli nám soupeř nedovolil téměř nic,“ řekl na začátek trenér domácích Petr Preisler. Ve druhém a třetím setu to chvíli vypadalo, že by mohli Maloskalští Chabařovice přehrát, ale špatným příjmem podání se soupeři vždy v koncovce setů dovolilo jít do vedení a set domácí prohráli. Celý zápas pak 3:0.
Do druhého zápasu nastoupila Malá Skála opět s hlavami dole. První set skončil 25:16 pro Chabařovice. Ve druhém setu se domácí vyvarovali vlastních chyb a dokázali vyhrát 27:25. Třetí a čtvrtý set opět ovládly Chabařovice a zvítězili celkově 3:1.
Sestava: Novák, Krňák, Kobr, Hořák, Kouble, Pastuch a Lukáš, střídali Pražák a Mach. Poslední zápas 2. národní ligy odehrají Maloskalští 24. března v Liberci s Lokomotivou. Více na www.tjmalaskala.wbs.cz.
* Volejbal starší žáci. Výsledky závěrečného kola krajského přeboru starších žáků – hráno 18. března v hale TJ Turnov: TJ Turnov – Sokol Mnichovo Hradiště 2:1, TJ Turnov – Slavia Liberec 2:1, TJ Turnov – Lokomotiva Česká Lípa B 2:0, TJ Turnov – Lokomotiva Česká Lípa A 0:2.
Sestava: Nahrávači Tomáš Kuncíř, Dan Koudelka, smečaři Ondra Zikuda, Adam Peklák, blok Patrik Filinger, Patrik Mizera, Honza Kudrnáč, univerzál Dan Svoboda, Ota Procházka, trenér Tomáš Peklák, Dan Strnad. V krajském přeboru libereckého kraje jsme obsadili konečné 3. místo.
Pro TvA Adam Peklák, thepeklis@gmail.com

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.