V TURNOVĚ „NAŠLI“ NOVÝ VZÁCNÝ KÁMEN!

2

Srdce Českého ráje je odjakživa proslulé jako město drahých kamenů. Dá se říci, že letos k nim přibude další. Řeč však nebude o věhlasných granátech, byť by si nějaké letos jubilující rodinná firma Staněk Sport bezesporu zasloužila. Jako jedna z mála totiž funguje v Hluboké ulici již dlouhých 20 let, což je v dnešní době bezesporu jednoznačným příkladem stability a poctivého podnikání. A dlužno dodat, že neustále rozvíjejícího se a flexibilního…

Jestliže na světě existují jen tři špičkoví výrobci servisních strojů pro údržbu lyží, teď se mezi ně podařilo úspěšně vklínit české společnosti TFA z Kostelce nad Orlicí, pro kterou to je navíc vedlejší program, protože vyrábí především textilní stroje! Ale že nejde jenom o pouhé plácnutí do vody, resp. jejího tuhého skupenství, dokazuje úsměvná historka z mnichovského veletrhu ISPO, kde konkurence raději vykoupila prostor před její expozicí a osadilo ho svým reklamním panelem!

Nový stroj na úpravu lyží

Možná i proto, že český výrobce je schopen nabídnout tu nejvyšší možnou kvalitu za mnohem rozumnější cenu. „Už několik let nabízíme kompletní portfolio strojů, kterých je třeba pro celkově precizní servis lyží. Trojkombinace Shark 340 DIGITAL, voskovačka Waxpo a Finisher jsou však momentálně jedny z nejmodernějších strojů ve světě, přičemž spoustu z použitých řešení nasazujeme jako vůbec první výrobci. A právě tyto tři mašiny budou moci lyžaři i běžkaři z širokého okolí využívat v Turnově ve Staněk sportu. Tvorba struktur jak na běžkách, tak i na sjezdovkách je samozřejmostí,“ vypichuje majitel a ředitel vývojové techniky Ing. Ladislav Filipu. Ten je na své děti náležitě pyšný, a má proč. Voskovačka Waxpo digital je jako jediná na světě schopna měřit teplotu vosku přímo ve voskové lázni. Trojkombinace Shark 340 DIGITAL je stejně jako voskovačka plně digitální a ovládání dotykovým displejem umožňuje ve všech brousících režimech, jako je broušení skluznice na brusném pásu, vytváření struktur na kameni, a samozřejmostí je také úhlování bočních hran. Další příjemnou záležitostí je praktické využití bezpečnostních režimů stroje, díky kterým je stroj k vašim lyžím velmi šetrný za všech vzniklých okolností. Tvorbu struktur lze přepnout do přednastavených režimů nebo jednoduše přepnout do individuálního módu a experimentovat. „Díky mašině finišer si zákazníci budou užívat tolik oblíbený podbrus,“ dodává Ladislav Filipu.

O tom, že Turnov je velice sportovně založené město, asi žádná, zimní období nevyjímaje. „Vůbec se nebojím říct, že žijeme v ráji lyžařů a běžkařů. Každý rok smekám klobouk před lyžařským klubem, jak dokáže zorganizovat lyžařskou školu a vychovat další lyžaře. I v této oblasti jde vývoj rychle kupředu, takže jsme v rámci zvýšení komfortu svého, ale hlavně svých zákazníků, sáhli po novince z Orlickoústecka. Po zaškolení bychom měli být schopni od listopadu připravovat lyže i běžky v té úplně nejvyšší kvalitě. A co určitě ocení většina zákazníků, je fakt, že se nejedná o automat, ale vše bude dělat člověk,“ slibuje Ondřej Staněk, který věří v brzkou návratnost investice do nové technologie, u níž je ve hře i vzdálená podpora wi-fi diagnostiky. Díky vymoženostem, jako je např. ultrazvukovým čidlem řízený zdvih válce, lze na nové generaci těchto strojů připravit za stejný čas zhruba dvojnásobek lyží než dosud.

„Teď už se budeme těšit na první sněhové vločky a zákazníky, kteří vyzkouší nový „Kámen“ u nás v Hluboké ulici,“ dodává na závěr Ondřej Staněk.

Zaznamenal Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz (PR)

Sdílet

Autor článku

2 komentáře

  1. Pingback: | Staněk sport Turnov

  2. Pingback: Těšíme se na tři nové členy týmu | Staněk sport Turnov

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.