SVÁTEK VOLEJBALU: V TURNOVĚ SE BUDE HRÁT V PÁTEK A V SOBOTU ČTVRTFINÁLE PLAY-OFF 1. LIGY

0

Volejbalisté TJ Zikuda Turnov vstoupí v pátek 30. a v sobotu 31. ledna v domácí hale TJ ve Skálově ulici do historicky prvních bojů v play-off 1. ligy mužů! Po výborném čtvrtém místě po základní části soutěže bude soupeřem tým Volejbal Brno B, záložní tým extraligového Brna, který se po základní části umístil hned za Turnovem na 5. místě a lze tedy očekávat vyrovnané a napínavé souboje. PRVNÍCH 200 PŘÍCHOZÍCH DIVÁKŮ OBDRŽÍ TRIČKO PLAY OFF 2015! PŘIJĎTE VYTVOŘIT DO HALY VE SKÁLOVCE BÍLÉ PEKLO! (Trička věnoval a akci sponzorsky zajistil jeden z hlavní partnerů klubu – Pekárna Mikula.)

Program čtvrtfinálové série (hraje se na tři vítězná utkání):
* 30. 1. 2015 – 19:30  TJ Zikuda Turnov – Brno B
* 31. 1. 2015 – 17:00  TJ Zikuda Turnov – Brno B
* 6. 2. 2015 –  20:00  Brno B – TJ ZIKUDA Turnov
* Případné 4. utkání – 7. 2.2015 – Brno B – TJ ZIKUDA Turnov
* Případné 5. utkání – 14. 2.2015 – TJ ZIKUDA Turnov – Brno B (17:00)

Další dvojice pro čtvrtfinále:
ČZU Praha B – VK Choceň
VK EGE České Budějovice – VSK Staré Město
Nymburk – Sokol Dobřichovice
Týmy Kladna, MFF Praha, ČZU Praha C a Hradce Králové budou hrát baráž o udržení.

Konečná tabulka po základní části 1. ligy

201501272209_xx

POSLEDNÍ ZÁPASY ZÁKLADNÍ ČÁSTI

* VOLEJBAL, I. liga, muži: Ledko KLADNO – TJ Zikuda TURNOV 3:1 (-19,16,19,21). Sestava: Folprecht, Šén, Čermák, Melich, Peníška, Vacík, libero Hýbl. Střídali: Charousek, Novák, Kovář, Vojta, Koláčný. Trenéři: Koláčný, Šén.
V rámci 21. kola zavítali turnovští volejbalisté do města Jardy Jágra na Kladno, odkud si chtěli odvézt plný příděl bodů a zajistit si tak čtvrtou příčku a výhodu domácího prostředí pro úvodní zápasy play-off. Do týmu se po zdravotních peripetiích vrátili Charousek s Novákem, naopak na soupisce chyběli Konečný, Lukavec a trenér Šimůnek. Začátek utkání se pod taktovkou zastupujícího trenéra Koláčného hostujícím hráčům povedlo zachytit a domácí hráče během prvního setu k ničemu nepouštěli, čehož výsledkem bylo vítězství 25:19. Domácí hráči pod vedením zkušeného trenéra Fortuníka však zmobilizovali své síly a od té doby jako by na palubovce bylo jenom jedno družstvo. Kladnu se začalo dařit ve všech činnostech, naopak turnovští jako by začali ztrácet půdu pod nohama. Druhý set vyzněl jasně pro domácí zejména díky dobrému servisu, kdy se hned ze začátku setu nepodařilo dostat domácího smečaře Podušku ze za koncové čáry. Snaha o zvrat se nedařila ani v dalších setech a tak rozjetým domácím volejbalistům nic nebránilo v radosti z vítězství za tři body.

* VOLEJBAL, I. liga, muži: ČZU PRAHA C – TJ Zikuda TURNOV 2:3 (21,-24,23,-26,-10). Sestava: Novák, Charousek, Čermák, Melich, Peníška, Kovář, libero Vojta. Střídali: Folprecht, Šén, Vacík, Hýbl, Koláčný. Trenéři: Koláčný, Šén.
Druhý den zajížděli hráči Turnova v totožné sestavě do hlavního města Prahy na palubovku ČZU C s touhou a potřebou zvítězit. Domácí mladíci však vystupovali velmi sebevědomě a již při rozsmečování dokazovali, že týmu ze srdce Českého ráje nedají nic zadarmo. Začátek prvního setu tomu však nenasvědčoval, hosté si vytvořili několikabodový náskok, který se jim však nepodařilo udržet a úvodní set zbytečně ztratili. Domácí tým opírající se zejména o kadetské a juniorské reprezentanty ČR přestal v závěru setu zbytečně chybovat a zejména na útoku skládal míč za míčem. V koncovce prvního setu se hosté nedokázali vyvarovat základních chyb, a tak se po pětatřiceti minutách hry měnily strany. Poté následovaly tři vyrovnané sety, ve kterých rozhodovaly koncovky. Dva sety ze tří se podařilo urvat i turnovským a tak přišel na řadu pátý rozhodující set. V něm se více dařilo hostujícím hráčům a tak odjížděli do Turnova s dvoubodovým ziskem, který jim v konečném účtování stačil na 4. místo tabulky po základní části.

Připravil: Honza Šimůnek, simano.h@seznam.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.