SPORTOVNÍ OHLÉDNUTÍ: OD BASKETU PO VOLEJBAL

0

Je tu první větší sportovní ohlédnutí nové sezony. První utkání sehráli turnovští basketbalisté, kteří v nové sezoně nastupují s omlazeným týmem, rozehrány jsou také soutěže florbalistů. Futsalisté FC Dalmach Turnovsko reprezentují i nadále ve II. lize, ve stejné soutěži nastupují opět také turnovské házenkářky. Rozbíhá se i soutěž hokejistů, BHK Turnov má na lomnickém ledě za sebou první zápasy. Poměrně rušno je ve volejbale, ve II. lize má Turnovsko hned dva zástupce – TJ Zikuda Turnov a TJ Sokol Malá Skála…

BASKETBAL
Předposlední zářijový víkend začala nová basketbalová sezona 2012/13. Pro turnovský tým bude znamenat důrané omlazení. Skončilo hostování Honzovi Jiřičkovi a Pepovi Příhonskému a oba se definitivně stali profesionálními hráči extraligových týmů Děčína a Pardubic a hostují ještě v první lize v Trutnově a Hradci Králové, a tak se jistě potkáme na palubovce, ale jako soupeři. Také již jen sporadicky nastoupí Petr Velda a Milan Cvrček. A tak dostanou vedle mladých hráčů příležitost dorostenci Vích a Jeníček ml. Z Nymburka se vrátil Dominik Petřivý a bude posilou na postu rozehravače (bude ještě hostovat u prvoligových Kondorů Liberec). Ve druhé lize budou posilovat opět jičínský tým Bartoň a Jeníček.
* TJ Turnov – TJ Svitavy 71:57 (10:10, 28:27, 52:37). Sestava: Petřivý 19, 1×3, Cvrček 16 (4/4), Bartoň 10 (4/2), Nejedlo 8 (2/0), Jeníček J. 8, Roubíček 3 1×3, Vích 4, Valšík 2, Jeníček L. 1 (2/1).
* TJ Turnov  –  Sokol Vysoké Mýto 87:35 (17:6, 41:17, 63:29). Sestava: Petřivý 26, Nejedlo 12, Vích 12, Roubíček 11 (2/0) 1×3, Jeníček J. 11 (4/3), Valšík 9 (2/2) 1×3, Bartoň 4 (2/0), Jeníček L. 2 (2/0).

FLORBAL
Výsledkový servis:
* Sobota 15. září:
– 1. liga dorostenců – turnaj odehrán v Turnově: FB Hurrican Karlovy Vary – TJ Turnov 12:1, TJ Turnov – FbC 98 DDM Chomutov 1:8.
* Neděle 23. září:
– Liberecká liga mužů – turnaj odehrán ve Smržovce: FBC Sokol Železný Brod – TJ Turnov „B“ 7:7, TJ Spartak Rokytnice nad Jizerou – TJ Turnov „B“ 7:3.
* Sobota 29. září:
– 3. liga mužů – turnaj odehrán v Liberci: FBC Hotel Morris Česká Lípa „B“ – TJ Turnov 4:10, TJ Turnov – SCC SKP Semily 15:1.
Pro TvA Radim Kolomazník, www.florbalturnov.cz

FUTSAL
* II. liga:
– Slavia TU Liberec – Dalmach Turnov 3:3 (1:2). Sestava: Prokopec – Bernard, Krejčík, Jíra, Bakeš, D. Hurt, V. Hurt, Kalousek, Kratochvíl. Branky: V. Hurt, D. Hurt, Kalousek. Dalmach do utkání vstoupil dobře, když již ve druhé minutě po rozehraném rohu vedl díky Vojtěchu Hurtovi. Bylo znát, že jde o první utkání, kdy sehranost obou mužstev ještě nebyla na nejvyšší úrovni. Slavii se podařilo vyrovnat, ale Dalmach znovu do vedení poslal Kalousek a v kabinách se lépe odpočívalo Dalmachu. Ve druhém poločasu přidal další branku pro Turnov Daniel Hurt. Ke konci utkání dokázal Liberec snížit na rozdíl jedné branky a utkání zdramatizoval. Pár minut před koncem sáhnula Slavia ke hře bez brankáře a to se ji i vyplatilo, když horní růžek branky třináct vteřin před koncem vymetl Bernát a tak se obě mužstva nakonec rozešla s remízou.
– Dalmach Turnov – Olympik Mělník 3:8 (1:3). Sestava Turnova: Prokopec – Jíra, Bernard, Krejčík, Bakeš, Kratochvíl, Zdražil, Vávra, Kalousek. Branky Turnova: Jíra 2x, Kratochvíl. V neděli 7. října přivítal Dalmach na své palubovce loňského rivala ze semifinále play-off. Již ve třetí minutě nevyužil Zdražil chybu hostů, když trefil pouze tyč. Naopak na druhé straně potrestal chybu Krejčíka Volf – 0:1. V 10. minutě mohl svou chybu napravit sám Krejčík, ale Zdražilovu střelu smolně tečoval těsně vedle hostující branky. V 13. minutě Jírův trestný kop po teči obránců zapadl až za záda brankáře Mělníku – 1:1. Ve stejné minutě se však Olympik dokázal znovu vrátit do jednobrankového vedení po trefě Němce – 1:2. V poslední minutě první půle mohl vyrovnat Bakeš, ale jeho sólo včasným vyběhnutím zachránil brankář. O chvíli později na druhé straně z brankové čáry vykopával střelu Olympiku Krejčík. Pár vteřin před koncem pak zvýšil z rychlého brejku Neuman – 1:3. Na začátku druhého poločasu snížil na 2:3 Jíra po asistenci Bernarda. Olympik opět kontroval Jurčovským – 2:4. Ve 26. minutě stejný hráč z úhlu překvapil Prokopce – 2:5. O minutu později zvýšil už na 2:7 Lelek. Ve 29. minutě Kratochvíl z těžké pozice dostal míč mezi tyče – 3:6. Na konci utkání ještě přidávají branky za Olympik Pokorný a Gabčo – 3:8. Odveta se Mělníku za loňské semifinále povedla a zaslouženě si veze z Turnova 3 body.
Pro TvA Aleš Krejčí, www.dalmach.cz

HÁZENÁ
* II. liga žen: TJ Turnov – TJ Sokol Kobylisy II B 19:22 (7:14).
V sobotu 22. září odehrálo turnovské házenkářské družstvo žen premiérové druholigové utkání na domácí palubovce. Polovina prvního poločasu byla velmi vyrovnaná. Domácí hráčky byly první, kterým se podařilo vstřelit ve 3. minutě branku. Ve 14. minutě vedl celek z Turnova 5:4, poté měl herní výpadek, který napomohl hostujícím hráčkám získat šestibrankové vedení. Druhá půlka zápasu byla o něčem jiném, ale zvrátit gólové manko z prvního poločasu se již nepodařilo. Sestava (branky): B. Kučerová – V. Ševrová (4), D. Aissi (3), C. Davidová (3), L. Ševrová (3/3), J. Nalezencová (2), I. Tichá (2), P. Bártová (1), A. Koubková (1), R. Bakešová, R. Kohoutová, A. Vališová.
Pro TvA Vlaďka Ševrová, v.sevrova@seznam.cz

HOKEJ
* 1. kolo základní části Lomnické hokejové ligy,
hrané 30. září na zimním stadionu v Lomnici nad Popelkou: BHK Turnov – Sokol Horní Branná 6:0 (3:0, 1:0, 2:0). Sestava BHK Turnov: Kašpar – Pitel, Zákoutský, Fanta, Rössler – Lamač M., Sojka, Řezníček – Hájek, Novotný, Sluka – Odcházel, Doležal. Branky a nahrávky: 6. Novotný (Fanta), 13. Sojka (Rössler), 14. Řezníček (Zákoutský), 30. Lamač M., 31. Řezníček (Sojka), 39. Hájek (Sluka).
* 2. kolo základní části Lomnické hokejové ligy, hrané 7. října: Sokol Rovensko pod Troskami B – BHK Turnov 0:7 (0:1, 0:2, 0:4). Sestava BHK Turnov: Kašpar – Pitel, Kučera, Fanta, Rössler – Lamač M., Sojka, Řezníček – Hájek, Sluka, Zahradník – Novotný, Doležal. Sestava Sokol Rovensko pod Troskami B: Koubus – Bubák, Dudek, Fajta, Malý, Procházka, Vařečka, Buchar, Krotil, Schwartzkopf, Fišera, Urban, Srp. Branky a nahrávky: 4. Řezníček (Lamač M.), 20. Sluka (Pitel), 28. Novotný (Hájek), 32. Sluka (Fanta), 35. Hájek (Sojka), 39. Novotný (Doležal), 41. Hájek (Pitel).
Ve druhém utkání sezony se proti Turnovským postavil pozměněný tým Rovenska B. V první třetině nám „domácí“ kladli odpor, když jejich nejlepší hráč v bráně, Lukáš Koubus, se doslova překonával. Za celou první třetinu na něho našel recept jen David Řezníček. Ve druhé třetině pokračovalo naše hledání receptu na dobytí branky domácích. A když to nešlo ve stejném počtu hráčů na ledě, tak to šlo v oslabení. Druhý důležitý gól vstřelil Radek Sluka. Definitivní odpor soupeře zlomil třetí brankou David Novotný. V poslední části hry se hrálo už jen na jednu bránu. Výše skóre byla už jen otázka času. I když jsme v utkání nepodali optimální výkon, který jsme si představovali, naše výhra mohla být daleko větší. V celém utkání jsme stihli čtyřikrát orazítkovat tyče domácí svatyně.
Pro TvA Libor Šlechta, libor.slechta@tiscali.cz

JUDO
* Naši muži vybojovali v 1. kole sestupové skupiny skvělé vítězství a zajistili si tak prakticky již účast v I. lize i pro rok 2013. Druhé kolo proběhne 24. listopadu v Prachaticích.
* V neděli 7. října se konalo v Turnově  V. mistrovství České  republiky v judo kata. Soutěžilo se ve čtyřech katách a bylo předvedeno celkem 15 mistrovských „kat“.  Nejlepší dvojicí se stali v soutěží jablonečtí J. Český a R. Hoření, kteří zvítězili ve třech katách. Jde o naše úspěšné reprezentanty a medailisty z mistrovství Evropy a světa.
Pro TvA: Jiří Vydra, www.judoturnov.cz

VOLEJBAL
* II. liga, muži: TJ Zikuda Turnov – Lokomotiva Liberec 1:3, 3:0.
Turnovští volejbalisté vstoupili po jedenáctileté pauze jako nováček do bojů ve  2. volejbalové lize vyrovnanou bilancí v utkání s týmem Lokomotivy Liberec. Po prohraném prvním utkání, kde domácí hráči zaplatili nováčkovskou daň, se dokázali z porážky oklepat a v odpoledním utkání vrátili svému soupeři porážku i s úroky. Sestava: Folprecht, Melich, Vacík, Konečný, Maier, Kovář, libero – Strnad a Vojta, střídali: Koláčný, Dolejší, Hůlek, Uhlárik. Trenér Jan Šimůnek.
n201210111404_sport_119_012_tuvolej* II. liga, muži: Jablonec nad Nisou – TJ Zikuda Turnov 3:0, 3:1. V dalším dvojutkání 2.volejbalové ligy zavítali turnovští volejbalisté v rámci 3. a 4. kola do sportovní haly Bižuterie Jablonec nad Nisou. Domácí tým dal pro letošní sezonu dohromady velmi kvalitní celek v čele s bývalým extraligovým hráčem Steffanem, exreprezentantem Smolkou a bývalým kolumbijským reprezentantem černé pleti, který dělal turnovským hráčům velké problémy svými skokanskými schopnostmi. Především ve druhém utkání byli Turnovští domácím více než vyrovnaným soupeřem, ale k bodovému zisku tento výkon nestačil. Sestava: Folprecht, Koláčný, Dolejší, Konečný, Maier, Kovář, libero – Vojta, střídali: Vacík, Hůlek, Uhlárik, Strnad, trenér Jan Šimůnek.
Pro TvA Honza Šimůnek, simano.h@seznam.cz

* II. liga, muži: TJ Sokol Malá Skála – VK Prasyl Mladá Boleslav 2:3 (-19,23,19,-22-15),0:3 (-25,-21,-20). V sobotu 29. září rozehrála Malá Skála již druhým rokem národní volejbalovou ligu mužů dvojzápasem s Mladou Boleslaví. Hráči Boleslavi začali zápas bez velkých chyb a nervozity, což se o domácích už ale říci nedá… Sestava: Novák, Hampl, Krňák, Pastuch, Zítko, Holubec a libero Lukáš, střídali: Heřman, Brychcí a Kouble.
* II. liga, muži: Lokomotiva Liberec – Malá Skála 3:0 (17,12,12), 3:0 (19,23,23). V sobotu 6. října odjížděli volejbalisté z pod Panheonu k druhému letošnímu dvojutkání národní ligy na horkou půdu Lokomotivy Liberec. Družstvo Maloskalských částečně postižené virózou začalo první zápas velmi vlažně. Všechny sety měly podobný průběh, váznul příjem podání, nedařilo se na útoku a mnoho chyb bylo i v obraně. Když se k tomu přidá kvalitní výkon soupeře byl na světě výsledek 3:0 pro Liberec po setech. I druhý zápas bohužel skončil podobně. Sestava: Novák, Hampl, Krňák, Pastuch, Zítko, Heřman a libero Lukáš, střídal: Kouble.
Pro TvA Petr Preisler, trenér, www.tjmalaskala.wbs.cz

* Volejbaloví dorostenci TJ Turnov zahájili úspěšně novou sezonu
Výsledky prvního kola krajského přeboru kadetů Královéhradeckého kraje (hráno 22. září v Opočně):
– VK Rychnov nad Kněžnou – TJ Turnov 2:3 (-21,23,-17,11,-10), 1:3(-18,21,-23,-19). Sestava: nahrávač Dan Koudelka, smečaři Ondra Zikuda, Adam Peklák, blok Patrik Filinger, Patrik Mizera, Honza Kudrnáč, univerzál Dan Svoboda, libero Tom Kuncíř, trenéři Tomáš Peklák, Dan Strnad.
– Výsledky předehrávky prvního kola krajského přeboru kadetů – juniorů Libereckého kraje (hráno 23. září v České Lípě): TJ Turnov – Slavia Liberec B 2:0, TJ Turnov – Česká Lípa 2:1, TJ Turnov – Mnichovo Hradiště 2:0. Sestava: Dan Koudelka, Ondra Zikuda, Adam Peklák, Honza Kudrnáč, Patrik Mizera, Patrik Fillinger, Dan Svoboda, Tom Kuncíř. Trenéři Tomáš Peklák a Dan Strnad.
Pro TvA Adam Peklák, thepeklis@gmail.com

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.