POSLEDNÍ LETOŠNÍ SPORTOVNÍ OHLÉDNUTÍ: FUTSAL, HOKEJ, VOLEJBAL

0

V posledním letošním sportovním ohlédnutí se ještě vracíme do předvánočního období. Nabízíme ohlédnutí za utkáním futsalistů FC Dalmach, kteří dokázali zvítězit na horké půdě Mělníka a svátky prožijí ve středu tabulky. Uskutečnily se také hokejové zápasy Nejvyšší pojizerské ligy – soutěži opět kralují turnovští Performers. Závěr patří výborným turnovským volejbalistům. Ti v tabulce II. ligy přezimují na vynikajícím 1. místě, ve svých řadách přivítali exreprezentanta Pláteníka, naposledy je hala v derby s Jabloncem podporovala dvěma stovkami hrdel, což je vynikající pozvánka na jarní domácí utkání.

FUTSAL
* II. liga: Olympik Mělník – Dalmach Turnov 3:4 (1:3)
. Branky Dalmachu: Mencl J., Bakeš, Petřík, Pařízek. Sestava: Prokopec – Krejčík, Bakeš, Pařízek, Mencl, Petřík, Hurt D., Špína, Kroupa.
Do utkání jsme vkročili ospale a to se nám i vymstilo brankou, kterou se brzy po začátku utkání dostal Mělník do vedení. Do tempa jsme se i přes inkasovanou branku dostali docela brzy a začali jsme Olympik přehrávat. Zásluhou toho byla branka Pařízka po kombinaci s Hurtem, 1:1. Potom si nestárnoucí Jarda Mencl narazil s Petříkem a levou nohou přesně k tyči do protipohybu brankáře dostal Dalmach do vedení, 1:2. Ještě do poločasu stihl Turnov vést o dvě branky, když Petřík přízemní střelou překvapil domácího gólmana, 1:3. Mohlo být i veseleji, ale Hurt ani Petřík své 10m kopy do sítě nedostali a únik Hurta se Špínou zůstal také bez vstřeleného gólu.
Druhý poločas začal stejně jako ten první tlakem domácích a ten i převedli do brankového vyústění po pár vteřinách hry, 2:3. Hra plynula a šance se objevovaly na obou stranách. Branku však vstřelil Olympik po přehození brankáře Prokopce, 3:3. Turnov ale nesložil zbraně a z minima vytěžil maximum, když z přímého kopu Bakeš prostřelil míč pod Petříkem stojícím ve zdi a dostal opět Dalmach do vedení, které pak už dokázal udržet i přes dlouhou hru domácích bez brankáře.
Vánoční přestávku tým prožije na 7. místě 12členné tabulky.
Aleš Krejčík, krejca11@seznam.cz

NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI
* Zápasy 9. kola:
HC Performers Turnov – HC Sokol Turnov 6:1 (2:0, 3:1, 1:0). Střelci: Jan Lhoták ml. – 2, Adam – 2, Vaníček, Sýkora / M. Konejl. Nahrávky: Mazánek, Jan Lhoták ml., Černohouz, Vaníček, Sýkora / O. Dobrý. Vyloučení: 2 (Hujer, Kopal) / 3 ( Folprecht, Augsten, Herrmann). Nejlepší hráči: Hujer / Koucký
Sestavy:
Performers: Mlejnek – Kopal, Černohouz, Mazánek, Hujer – Adam, Vaníček, Jan Lhoták ml., Sýkora, Cidlinský, Janoušek
Sokol: Procházka – Augsten, Koucký, Patka, Herrmann – Šolc, M. Konejl, Brož, Folprecht, J. Dobrý, O. Dobrý
SDH Troskovice – HC Všeň Pojizeří 5:2 (0:0, 4:1, 1:2). Střelci: Stránský – 3, Zajíc, Boček / L. Lamač, M. Lamač. Nahrávky: Lukáš Dubravský – 2, Kozák / Sluka. Vyloučení: 6 (Boček – 4, Semecký, R. Růžička, Zajíc, Stránský) / 4 (Vinter, Z. Pařízek, Kobosil, Šťastný). Nejlepší hráči: Louma / L. Lamač.
Sestavy:
Troskovice: Louma – Semecký, Těhník, Srb – R. Růžička, Stránský, Lukáš Dubravský, Kozák, Novotný, Vavřinka, Zajíc, Boček, T. Růžička
Všeň Pojizeří: Zuzaňák – J. Pařízek, Pitel, Šťastný, Z. Pařízek, Šulc – M. Lamač, L. Lamač, Sluka, Taibr, Vinter, Kobosil, Patočka, Koťátko
HC Modřišice – HC SDH Hnanice 5:3 (1:1, 1:0, 3:1). Střelci: M. Marek – 2, Zavadil, Šálek, L. Holán / Buchar – 2, P. Stuchlík ml. Nahrávky: Hlůže – 2, Hladík, Pelda, R. Holán / Zubko, P. Stuchlík ml. Vyloučení: 2 (Knížek, Krouza) / 2 (Zubko, J. Malý). Nejlepší hráči: L. Holán / Buchar.
Sestavy:
Modřišice: Koubus – Knížek, Krouza, Roubíček, Hladík – Šálek, R. Holán, Hlůže, M. Marek, L. Holán, Pelda, J. Marek, T. Marek, Zavadil
Hnanice: Volf – Hájek, Runčík, Zubko – P. Stuchlík ml., Buchar, Ruček, Bubák, J. Malý, P. Šafář ml.
Pavel Mlejnek, mlejnek@gytu.cz

Tabulka:
1. HC Performers Turnov 9 6-0-0-2-1 53:27 20 b.
2. HC SDH Hnanice 8 3-3-0-1-1 41:31 16
3. HC Sokol Turnov 9 4-1-0-0-4 28:37 14
4. HC Všeň Pojizeří 9 3-2-0-0-4 33:33 13
5. SDH Troskovice 8 3-0-0-2-3 42:38 11
6. HC Modřišice 9 1-0-0-1-7 23:54 4

VOLEJBAL
n201312271959_sport_161_013_volejbal* II. liga, muži: TJ Zikuda Turnov – Jablonec nad Nisou 3:0, 2:3.
V posledním letošním dvojutkání 2. volejbalové ligy přivítali v severočeském derby turnovští volejbalisté v rámci 17. a 18. kola tým Bižuterie Jablonec nad Nisou, aktuálně třetí tým tabulky, což znamenalo souboj o čelo tabulky. Domácí nastoupili posíleni o bývalého reprezentanta Pláteníka, který do Turnova přestoupil na začátku prosince, hosté přijeli taktéž takřka v kompletní sestavě i s exlibereckým Čermákem a Kolumbijcem Oldanem a z opor postrádali pouze Steffana. Obě utkání přinesla velmi kvalitní volejbal, který se musel nabité turnovské hale líbit, a takřka dvěma stovkám diváků předvedly oba týmy nadstandardní druholigové výkony.  
Turnovští opět nemohli počítat s kompletním kádrem, kdy k dlouhodobě absentujícím Dolejšímu a Koláčnému přibyla těsně pře zápasem také podzimní opora Charousek a v odpoledním utkání chyběl také Melich.
1. zápas 3:0 (24,18,24). Sestava: Folprecht, Pláteník, Vacík, Konečný, Melich, Marek, libero Vojta. Střídali: Kovář, Novák, Lukavec, Macháč. Trenéři Šimůnek a Strnad.
Do prvního utkání nastoupili turnovští hráči koncentrovaně a kvalitní hrou poměrně snadno získali první dva sety, i když v prvním setu díky nedůrazu na útoku málem přišli o vedení 24:20. Ve třetím setu byli lepší hosté a dostali se až do vedení 18:23 a 20:24, ale díky kvalitnímu servisu a dobré obraně dokázali turnovští hráči náskok smazat a dotáhli utkání do vítězného konce.
2. zápas 2:3 (-20,19,17,-23,-14). Sestava: Novák, Pláteník, Kovář, Konečný, Lukavec, Marek, libero Vojta. Střídali: Strnad, Maier, Macháč, Folprecht. Trenéři Šimůnek a Strnad.
Do druhého utkání nastoupili turnovští s tradiční změnou na nahrávačském postu a absentujícího Melicha nahradil Lukavec. Jablonec nechtěl opakovat dopolední zaváhání a předváděl bojovný volejbal, díky kterému získal s přehledem první set. Poté se však domácí probrali a zlepšenou hrou získali celkem jednoznačně následující dva sety. Hosté však nesložili zbraně a díky obrovské bojovnosti dokázali otočit čtvrtý set, ve kterém v celém průběhu prohrávali. V 5. setu se oba týmy střídali ve vedení a nikomu se nepovedl vícebodový trhák. Turnov měl za stavu 14:13 mečbol, ale narazil na jablonecké bloky. Následující dvě výměny získali hosté a tím i celé utkání, čímž se zrodila spravedlivá dělba bodů.
Rozhodlo se tak, že hráči TJ Zikuda Turnov přezimují na 1. příčce tabulky.
Honza Šimůnek, simano.h@seznam.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.