OHLÉDNUTÍ ZA SPORTEM O POSLEDNÍM ŘÍJNOVÉM VÍKENDU

0

* BASKETBAL. Dvě prohry na domácí palubovce o víkendu 24. a 25. října vrátily turnovské basketbalisty „zpátky na zem“. Východočeská liga mužů o zmíněném víkendu pokračovala 3. kolem a turnovští hráči se v letošní sezoně poprvé představili doma: TJ TURNOV – TESLA PARDUBICE „B“ 70:88 (14:22, 32:41, 58:60). Tým Pardubic neponechal nic náhodě a přijel do Turnova v kompletní sestavě. Dva hostující hráči a tři „pendlové“ tvoří kompletní tým, který nastupuje v 2. NL. Od začátku nás „dusili“ výbornou obranou po celém hřišti, z které plynuly ztráty a laciné koše, a v útoku nás nepouštěli k jednoduchým střelám.

Nepodařil se nám nástup do zápasu a nechali jsme soupeře utéct na stav 7:22. Ještě na konci první čtvrtiny jsme však čtyřmi body Feštra stáhli náskok soupeře na 14:22. Druhá čtvrtina byla vyrovnaná, dařilo se střídavě na obou stranách. Poločas skončil 32:41. Ve třetí čtvrtině začal lépe soupeř a dvakrát skóroval, potom se však již chytl náš tým a deset bodů dal Jiříček a devět Velda. Šli jsme do vedení 58:56. Stav na konci třetí čtvrtiny byl 58:60. Ještě na začátku čtvrté čtvrtiny jsme udržovali se soupeřem krok, až do čtvrté minuty kdy byl stav 66:67. Potom nám však definitivně došly síly a soupeř nám utekl až na konečných 70:88. Herně (nikoli hráčsky) jednoznačně vynikal Jiříček. Statistiky: Jiříček 29, Bartoň 10, Velda 9, Feštr 9, Brunclík 8, Cvrček 5.  Šestky 19/14 (73%), trojky: Velda a Jiříček.
TJ TURNOV – SOKOL PŘELOUČ 80:90 (20:22, 39:48, 61:68). První čtvrtina byla vyrovnaná, o vítězství Přelouče rozhodla čtvrtina druhá, kterou jsme prohráli 19:26. Vyfaulovali se Cvrček, Bartoň a Jeníček, a protože Nejedlo se na zápas nedostavil, a Feštr byl po sobotě zraněný, nezůstal nám na palubovce hráč na posta „dlouhého“. To však nebyl hlavní důvod naší prohry. Prohráli jsme špatnou obranou, kdy se hráči nechají vytáhnout ze šestky, a soupeř útočil jeden na jednoho. Výborný zápas odehrál oproti sobotě Petřivý.

Statistiky: Petřivý 21, Jiříček 21, Velda 10, Bartoň 8, Brunclík 6, Jeníček 6, Pospíchal 4, Valšík 2, Cvrček 2. Šestky: 27/19 (70%), trojky: Petřivý 2x, Velda 1x.

 

Co dodat. Sobotní zápas s Pardubicemi nebyl žádným překvapením. Přijel soupeř, který v této sestavě může hrát s přehledem 2. ligu. Silná lavička, výborná obrana, která nás nepustila do žádných jednoduchých zakončení. V neděli přijel tým nabuzený po sobotní výhře ve Dvoře Králové a nám se nedařilo. Chybovali jsme v obraně i v útoku. Na rozdíl od nás byl silný pod košem i z dálky. Vyzdvihnout musím Petřivého. Začíná se bohužel projevovat i horší týmová nálada. Nejsme schopni si některé problémy vyříkat nahlas a vypouštíme kritiky za zády spoluhráčů. Více soudnosti by týmu neuškodilo. Tento víkend prokázal, že kvalita týmů se oproti loňsku zvýšila. Musíme si přiznat, že přestože máme k dispozici na lavičce dvanáct hráčů, není zatím jejich kvalita srovnatelná. V takovýchto zápasech nelze rozehrát více než 8, 9 hráčů pokud nechceme prohrávat nebo prohrávat výraznějšími rozdíly. Za týden se rozjede Jizerská liga a tam dostanou příležitost i hráči, kteří nyní nesou tolik vytíženi.

Pro TvA: Tomáš Mareš, www.basket-turnov.wbs.cz

 

* FLORBAL

Sobota 24. října

* 1. liga dorostenců (turnaj odehrán v Chomutově): TJ Turnov – FbC 98 Chomutov 4:12, FB Hurrican Karlovy Vary – TJ Turnov 2:2.

* Liga dorostenek (turnaj odehrán v Praze): FA Mladá Boleslav – TJ Turnov 6:0, TJ Turnov – BLACK ANGELS 1:3.

Neděle 25. října

* Liberecká liga mužů (turnaj odehrán za pořadatelství TJ Turnov v SC Semily): SFbK Smědavští Vlci Raspenava – TJ Turnov B 4:4, TJ Turnov B – S.O.S. SCP Český Dub 4:8.

* Liga žákyň (turnaj odehrán v Turnově): F.B.C. Nové Město nad Metují – TJ Turnov 2:1, Sokol Bodlinka Dobruška – TJ Turnov 3:1, TJ Turnov – F.B.C. Nové Město nad Metují B 8:0, TJ Sokol Dvůr Králové nad Labem – TJ Turnov 3:0.

Pro TvA: Radim Kolomazník, TJ Turnov, florbal, kolomaznik@florbalturnov.cz , podrobnosti ze zápasů na www.florbalturnov.cz

 

* FOTBAL

Divize C: FKP Turnov – Hradec Králové B 2:1 (2:0), 12. kolo, hráno 25. října. Domácím se povedl první poločas, kdy se trefili Weber a Vacek. Ve druhé půli byli o něco lepší hosté a snížili v 65. minutě Voltrem. Domácí si však tři body, především díky výbornému Cimbálovi v brance, uhlídali.

Divize C: Letohrad – FKP Turnov 2:2 (1:0), přeložené utkání 11. kola se hrálo 28. října. Vyrovnané utkání, těsně před koncem to vypadalo n remízu 1:1. V 89. minutě se domácí po rohu dostali do vedení, Turnovští se ale nevzdali a rovněž z rohu v samém závěru utkání srovnali na konečných 2:2.

Zdroj: www.fkpencinturnov.estranky.cz

 

* HÁZENÁ

Pražský přebor – ženy: TJ Turnov – SK Praha 4 25:10 (11:7). K odloženému utkání nastoupilo v pátek 23. října v turnovské sportovní hale družstvo ženproti soupeřkám z celku SK Praha 4. Pražský celek v osmi podzimních utkáních nebodoval, a tak Turnovačky věřily v plný zisk bodů. Začátek utkání z daleka nebyl podle představ domácích, které v 7. minutě prohrávaly 0:2. V dalších minutách turnovské házenkářky prolomily smůlu a svoji neschopnost v proměňování svých příležitostí. Vybudovaly si čtyřbrankový náskok, který se jim podařilo udržet do konce prvního poločasu. Ve druhé polovině utkání byly herně lepší a střelecky úspěšnější domácí hráčky, i když se nevyhnuly mnoha chybám a několikrát nechaly vyniknout brankářku hostujících Radku Veselou. Sestava (branky): Bohuslava Kučerová – Romana Kohoutová (5), Adéla Koubková (4), Claudia Davidová (3), Šárka Gahlerová (3), Jana Nalezencová (3), Adéla Vališová (3), Vladimíra Ševrová (2), Ivana Tichá (2), Marie Poláková, Lenka Víšková. V tabulce jsou turnovské házenkářky na 7. místě.

Pro TvA Vlaďka Ševrová, sevrova@iex.cz

 

* HOKEJ

NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI. Zápasy se hrají na zimním stadionu v Lomnici nad Popelkou.

* 4. kolo, dohrávka: HC Performers Turnov – HC SDH Hnanice 3:0 (0:0, 3:0, 0:0), hráno v pátek 23. října.

* 5. kolo, hráno od pátku 23. do neděle 25. října: SDH Troskovice – HC Sokol Turnov 5:3 (2:2, 3:1, 0:0), HC Modřišice – HC SDH Hnanice 7:4 (4:0, 2:3, 1:1), HC Performers Turnov – HC Všeň Pojizeří 7:1 (4:1, 1:0, 2:0).
Tabulka NPL po 5. kole (Performers vedou s šesti bodovým náskokem):

1. HC Performers Turnov

2. HC Modřišice

3. HC SDH Hnanice

4. HC Všeň Pojizeří

5. HC Sokol Turnov

6. SDH Troskovice
Pro TvA Pavel Mlejnek, mlejnek@gytu.cz

 

* VOLEJBAL

* Krajský přebor, muži: TJ Zikuda Turnov A – TJ Spartak Smržovka 3:2, 3:1 (20:25, 21:25, 27:25, 25:16, 15:8), (25:23, 23:25, 25:15, 27:25). Hráno v sobotu 24. října. První zápasy nové sezony ukázaly, že obhájit krajské prvenství bude letos obzvlášť těžké. Nutno dodat, že hned v prvním utkání jsme byly na pokraji porážky. Prohrávali jsme 2:0 na sety a ve třetím 24:20, ale Smržovka prohospodařila 4 mečboly a tím i celý zápas. Odpoledne ve druhém zápase to bylo o něco lehčí. Utkání jsme si však zkomplikovali sami po zbytečně prohraném druhém setu. Pochvalu zaslouží hlavně Nyč, Kovář a Maruška. Sestava: Folprecht, Strnad, Jaroš, Nyč, Maruška, Kovář – libero Zýka, střídal Pecina

Pro TvA trenér Martin Mareš, maresov@seznam.cz , www.turnovvolej.wz.cz

* Krajský přebor, ženy: Nový Bor – Turnov A 3:1, 3:0. Sestava: Petra Bernatová, Blanka Brožová, Lada Capoušková, Anna Hobelantová, Zdena Hozdecká, Iva Ječná, Monika Kabátová, Zuzana Kabátová, Tereza Mašková, Eva Pernicová.

Pro TvA: Eva Pernicová, e.pernik@seznam.cz

 

* 1. liga juniorů: SK Prosek Praha – TJ Zikuda Turnov 3:2 (25:14, 18:25, 25:21, 25:27, 15:9). Ve vyrovnaném utkání, které trvalo téměř dvě hodiny, byli nakonec šťastnějším týmem domácí. Úvod utkání ovlivnilo zranění libera Ponce, který byl při rozcvičování zasažen do obličeje a díky krvácení nestihl úvod utkání. A jelikož byli v základní sestavě díky absencím tři blokaři, turnovští začali utkání velice špatně především na příjmu a první set byl jednoznačnou záležitostí domácích. Ve druhém setu však zlepšili hráči Turnova svůj výkon a odměnou jim byl vítězný druhý set. Třetí set se stal opět kořistí domácích a ve čtvrtém to už vypadalo na brzký konec zápasu, když domácí již vedli 21:16 a 24:21. Hosté však zmobilizovali síly a dokázali zvítězit 27:25. V tie-breaku pražští hráči od začátku vedli, a i když se hosté několikrát dotáhli na rozdíl jednoho bodu, utkání skončilo i díky sporným výrokům rozhodčí vítězstvím domácích.

SK Prosek Praha – TJ Zikuda Turnov 0:3 (31:33, 17:25, 22:25). V odpoledním zápase hosté předvedli o mnoho lepší výkon než v prvním utkání. O výsledku rozhodl první set, který byl v celém svém průběhu vyrovnaný a v nervy drásající koncovce poté co turnovští hráči odvrátili několik setbolů, sami využili druhý v pořadí a uchopili otěže utkání pevně do svých rukou.

Po dvanácti odehraných utkáních hráči TJ Zikuda Turnov stále drží 3. příčku tabulky se skóre 9 vítězství a 3 porážky.

Pro TvA Honza Šimůnek, simano.h@seznam.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.