OBEHRANÁ PÍSNIČKA, KTERÁ NIKDY NEOMRZÍ, ZACINKALA STŘÍBRNĚ

0

S potěšením na stránkách TvA už několik let mapujeme úspěchy kickboxerů, dvojčat Jana a Petra Kazdových ze Všeně, kteří i ve svém věku dokážou popřít veškeré sportovní zvyklosti a fyzikální zákony. Neskutečnou dřinu a hektolitry vlastního potu dokáží, a to dokonce v celosvětovém měřítku, přetavit v medaile nesmírné ceny!

Asociace WKU pro letošní podzim vybrala pro své další mistrovství světa řecké Athény, a ani tentokrát nechyběli v české minivýpravě bratři Jan a Petr Kazdové z turnovského Impactu. A ani tentokrát nezklamali a opět rozmnožili své sbírky medailí z vrcholných podniků ME a MS o další čtyři „drahé placky“, kterých má každý ve své sbírce už 24!

„Oba jsme šli dvě kategorie, a to full-contact a kick-light. Já ve váze -85 a brácha +90 kilo. Přestože naši soupeři byli skoro o generaci mladší, určitě se za výsledky nemusíme stydět,“ sdělil nám své dojmy pár dní po návratu za oba sourozence Petr Kazda. Právě on v semifinálovém full-contactu, v němž rozhodčí překvapivě dali hlasy jeho protivníkovi, vybojoval bronz, aby se pak ve finále kick-lightu utkal s reprezentantem Anglie. Po vyrovnaném průběhu z toho nakonec bylo stříbro. „V mých třiačtyřiceti oproti jeho jednadvaceti to byl fakt dobrý zápas, protože ten kluk se stal zlatým vítězem hned tří kategorií,“ uznal prohru férově náš kickboxer.

To jeho bratr Honza prohrál dvakrát se stejným Italem, když jeho přemožitel byl mladší „jen“ o 13 let. Také on si stříbra z fullu a kick-lightu považuje, protože to neroste jen tak ani na řeckých dřevinách. Na rozdíl od mladšího Petra, který musí brát ohledy na svou rodinu, má na trénink mnohem větší prostor. A jen pro představu, krom neděle oba trénují každý den, z toho středa je vyhrazena společné přípravě u trenéra Dušana Vičíka, sobota pak výběhům. „Mám tři děti, a pokud je nechci šidit, musím vstávat brzy ráno do práce a trénovat až po desáté večer, když usnou,“ je zvyklý se o svůj čas podělit se svými potomky Petr Kazda.

Oba dva však mrzí především to, že i přes jejich nesporné sportovní úspěchy a vynikající reprezentaci jak města Turnov, tak i celé České republiky, si většinu výdajů spojených s účastí na vrcholných podnicích musí financovat sami. „Částky jdou do desetitisíců a od radnice jsme letos nedostali ani korunu. Proto smekáme za příspěvek šéfa TJ Turnov Filipa Stárka a poděkovat musíme i dalším drobným sponzorům jako je třeba Jarka Richtr z Prima kamenu,“ jsou za každý peníz i za málo vděčni naši špičkoví sportovci.

Především pro Petra je ale teď ze všeho nejdůležitější start syna Tommyho na jeho prvních závodech, které bude hostit severočeský Most. „Rozhodl se kráčet v mých stopách, tak uvidíme. My s bráchou začali v roce 1994 svou první Evropou. Rok nato přišlo první MS v Kanadě. A protože za dva roky bude celý svět v Montrealu, byla by to pro nás asi ta nejpříhodnější příležitost to čtvrtstoletí v ringu nějak stylově v našich pětačtyřiceti letech – samozřejmě nejlépe zlatem – oslavit,“ končí náš rozhovor se smíchem polovina z populárních bratří Kazďáků Petr.
Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.