FLORBALISTÉ, FUTSALISTÉ A HOKEJISTÉ HODNOTÍ SEZONU, HÁZENKÁŘI POKRAČUJÍ

0

Tento sportovní přehled hracích víkendů z počátku dubna je již spíše ve znamení bilancí. V soutěži pokračují házenkáři, kterým se dařilo na hřišti Ledče nad Sázavou. Sezonu bilancují florbalisté. Obsáhlý souhrn sezony druhé futsalové ligy si můžete přečíst z pohledu trenéra FC Dalmach Turnov Aleše Krejčíka. Byla to sezona rozporuplná. Mužstvo sice nemělo sestupové starosti, ale určitě mělo navíc než na 8. místo. Sezona skončila i hokejistům, kteří od podzimu do zimy působí v azylu v Lomnici nad Popelkou. Tým BHK Turnov skončil v Lomnické hokejové lize na konečném 5. místě, Nejvyšší pojizerskou ligu v ledním hokeji letos překvapivě vyhrálo mužstvo z Hnanic.

* FLORBAL
Výsledkový servis:

* Neděle 3. dubna:

– Liberecká liga mužů, utkání odehráno ve Varnsdorfu: TJ Turnov „B“ – SK Paintball Varnsdorf 5:13.

– 2. liga žen, turnaj odehrán v Novém Boru: TJ Turnov – FBC Alis Česká Lípa 3:5, SK Osečná – TJ Turnov 5:3.

* Neděle 10. dubna:

– Liberecká liga mužů – turnaj odehrán v Turnově: TJ Turnov B – SK Rebels Liberec 6:5, TJ Turnov B – FBC Panthers Liberec 1:3.

Pro TvA Radim Kolomazník, více o hodnocení sezony z pohledu jednotlivých družstev na www.turnovflorbal.cz

 

* FUTSAL

II. liga – hodnocení sezony 2010/2011 FC Dalmach Turnov z pohledu trenéra Aleše Krejčíka:

Uplynulá sezona nám přinesla 8. místo ve druhé futsalové lize a vyhnuli jsme se tak sestupovým komplikacím. I přesto si myslím, že tým Dalmachu měl letos na víc a mohl se bez problémů pohybovat v první polovině tabulky. Tým ve většině zápasů posílil zkušený Petřík, herně se dařilo jenišovickému duu Kalousek – Bernard a povedlo se do prvního týmu úspěšně zapojit Michala Pařízka i dvojčata Dádu a Vojtu Hurtovi. Branku zdatně hájil Horáček a sekundoval mu nováček Prokopec.

Tento ročník začal nečekanou prohrou s Příbramí, ale poté se tým sehrál a předváděl výborný futsal, což bylo potvrzeno čtyřmi výhrami v řadě. Poté ovšem přišlo vystřízlivění v podobě pěti porážek za sebou, které shodou okolností byly ukončeny na palubovce Příbrami. Sečteno a podtrženo, střídaly se dobré výkony se špatnými. Za zmínku stojí asi největší překvapení celého ročníku druhé ligy v podobě našeho vítězství nad Andy Liberec, jasně vedoucím celkem celé soutěže, a to v jejich domácím prostředí poměrem 8:3 v náš prospěch. K tomuto utkání byl vyslán i autobus s fanoušky a možná i díky tomu tým podal nejlepší výkon v sezoně.

Nejlepšími střelci týmu byli Kratochvíl a Petřík, když oba vstřelili 14 branek. Nejvíce asistencí, celkem 17, nasbíral Jaroslav Mencl a kanadskému bodování v našem týmu vévodí Pepa Petřík s 29 body.

Zásluhu na celém odehraném ročníku mají ale především naši staří dobří zakladatelé Dalmachu, kteří se starají o chod celého klubu a bez jejich pomoci by se v Turnově druhá futsalová liga těžko hrála. Poděkování také patří sponzorům a fanouškům, jejichž podpora při domácích zápasech se stává nezapomenutelnou v podobě hřmící haly.

Více na www.fcdalmach.ic.cz

* HÁZENÁ

* Muži, východočeská liga: HC Ledeč nad Sázavou – TJ Sportcasinos Turnov 20:26 (8:14). K prvnímu jarnímu utkání nastoupili turnovští házenkáři na hřišti soupeře proti družstvu z Ledče nad Sázavou. V utkání s nejslabším týmem soutěže splnili hosté pozici favorita a velmi dobrou obranou, podpořenou spolehlivými zákroky brankaře Štěpána Krhouna, bez větších potíží zvítězili 26:20. Střelecký apetit potvrdili mladí hráči Marek Ouvín (5 branek) a Honza Möller (5). Zdárně jim sekundoval i přirozený tahoun družstva Michal Netušil (5). Potěšitelným faktorem ve hře Turnovských, je střelecká vyrovnanost hráčů. Příští utkání odehrají na domácí půdě 14. května od 14.00 hodin proti jednomu z favoritů soutěže, celku ze Dvora Králové.

Sestava (branky): Š. Krhoun – J. Möller (5), M. Netušil (5), M. Ouvín (5), J. Holubka (3), M. Bakeš (3), R. Holubka (1), O. Kulich (1), P. Kulich (1), P. Ouvín (1), J. Soukup (1), P. Třešňák. Trenér Jan Holubka.

 

* HOKEJ

* Lomnická hokejová liga, první utkání o páté místo, hrané 27. března: Sokol Rovensko pod Troskami A – BHK Turnov 1:4 (0:1, 1:2, 0:1).

* Lomnická hokejová liga. Druhé utkání o páté místo, hrané 31. března: BHK Turnov – Sokol Rovensko pod Troskami A 1:1 (0:0, 1:0, 0:0).

BHK Turnov obsadil v Lomnické hokejové lize ročníku 2010/2011 konečné 5. místo.

Pro TvA Libor Šlechta, libor.slechta@tiscali.cz

 

* NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI

Exhibice vítězů ligy, odehraná v sobotu 2. dubna: HC SDH Hnanice – Výběr NPL 5:7 (1:3, 2:4, 2:0).

Pro TvA: Pavel Mlejnek, mlejnek@gytu.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.