DOČKÁ SE BŘEZNA ZÁZRAKU 1. BŘEZNA?

0

LEDNÍ HOKEJ / Jen s dvěma pětkami vyrazil turnovský trenér Jiří Slabý k prvnímu semifinálovému utkání do sousedního Jičína. Turnov tam nastoupil bez bázně a hany, když naději na zázrak hodně dlouho držel především vynikající gólman Dominik Března, který byl ústřední postavou derby. Favorizovaní domácí nepůsobili již tak suverénně jako v základní části, nicméně jejich převaha trvala po celý zápas.

* HC Stavební stroje Jičín – HC Turnov 1931 4:1 (1:1, 0:0, 3:0). Branka 19. Suska, rozhodčí Zavřel – Doležal a Drbohlav, vyloučení 4:3, využití 0:0, diváci 220. Sestava: Března – Duda, Zákoutský Jan, Zákoutský J., Zákoutský P. – Isach, Maděra, Kysela – Kotyza, Vondráček, Suska – Hanuš.

I přes dobrý začátek Turnova se jako první v 6. minutě radovali Jičínští, kteří hezkou kombinační akci zakončili přesnou střelou Krejčíka k tyči nad beton a pod vyrážečku turnovské jedničky. Jenomže v 19. minutě opět agilní Isach našel parádní zadovkou Susku, a ten procedil puk za záda jičínského Kořínka – 1:1! Zaražené publikum mohl v poslední minutě první třetiny dorazit uniknuvší Maděra, ale trefil jen Kořínkovo vystrčené rameno! Do toho všeho Hanuš zlomil za přispění protihráče brusli a mohl jít na pivo…

V začátku střední části hry hosté přežili další přesilovku a po pěkné kombinaci Maděry s Isachem zakončoval ve vyložené pozici Kysela, ale „zívající“ levý horní růžek jičínské klece netrefil. Na druhé straně se musel činit Března, který načal svůj festival famózních zákroků, které přiváděly k šílenství nejenom domácí hráče, ale i jejich příznivce v ochozech. Pak dvakrát Maděra namazal Kyselovi, ale Kořínek se zaskočit nedal. Bouři nevole vyvolal v samém závěru třetiny nevybíravý zákrok domácího Borovce na Petra Zákoutského, za který jej rozhodčí vykázal ze hry až do konce zápasu i s pětiminutovým flastrem!

Bohužel tuto převahu Turnovští nemohli zúročit, protože Suskův střelecký pokus zablokoval domácí obránce tak nešťastně, že mu po jeho hokejce Suskova „sklouzlá“ hůl skončila nezaviněně ve tváři. K překvapení všech šel Suska sedět za hru vysokou holí a bylo po přesilovce!? A pak už se obraz hry zase neměnil. Jičín se v posledním dějství chvílemi až zoufale snažil prostřelit Březnu a Turnovští spoléhali na rychlé kontry. V jednom z nich Isach uvolnil Vondráčka, ale lapačka Kořínka byla více než spolehlivá a nepřišel si na něj ani často od modré čáry pálící kapitán Jan Zákoutský. Ve 49. minutě se po nepřehledné situaci před Březnou Jičín zásluhou Kollmana konečně dočkal vedení, a když pak po hodně diskutabilní brance Průška zvýšil už na 3:1, statečně bojující Turnovští už neměli sílu s tím něco udělat. Uvolnění domácí pak přidali ještě Kollmanem čtvrtý úspěch.

V neděli 1. března pokračuje semifinále od 16.30 hodin v Turnově, a protože se hraje na tři vítězná utkání, určitě se bude hrát ještě ve středu 4. března znovu na jičínském zimním stadionu. V druhém duelu Lomnice prohrála ve Frýdlantu 1:3.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.