BUDOUCÍ KUCHAŘI A ČÍŠNÍCI MÍCHALI NÁPOJE V AMERICKÉM BARU

0

Jako každoročně i letos se žáci turnovské Střední odborné školy zúčastnili barmanského kurzu pořádaného 1. českou barmanskou akademií. Tentokrát se akce konala v Tretter´s New York Baru v Praze ve stylovém americkém prostředí třicátých let, jehož majitelem je zakladatel akademie Miloš Tretter. Ve dnech 14. až 18. února pod vedením zkušeného lektora Josefa Zelenky získali účastníci kurzu cenné teoretické znalosti a praktické dovednosti v oboru barmanství.

Seznámili se nejen s provozem baru a se základy zbožíznalství, ale osvojili si také nezbytnou etiketu vystupování a jednání s hosty. Především se ale naučili techniku míchání 50 druhů nápojů včetně populární piňa colady, mojita, Cuba libre nebo Daiquiri. V závěru kurzu proběhly náročné zkoušky, při nichž budoucí barmani museli vedle písemného testu namíchat v limitu dvou minut jeden z vylosovaných nápojů. Hodnotila se správná vůně, vzhled, chuť i ozdobení koktejlů, což skutečně vyžadovalo vysokou míru dovednosti. Všichni účastníci kurzu zvládli teoretickou část zkoušky i praktickou práci se šejkrem i barmanskou sklenicí velmi dobře a obdrželi mezinárodně uznávaný barmanský certifikát.

Absolvováním tohoto kurzu si budoucí číšníci a kuchaři rozšířili své profesní uplatnění, a to nejen v České republice.

 

Ing. Taťána Kohoutová a PhDr. Alena Svobodová

Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola Turnov, www.ohsturnov.cz

Sdílet

Autor článku

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.