Nesnesitelný zápach

0

Nedávno začaly žně, obilí je mnohde sklizeno a zemědělci začali s podmítáním, někde už je zoráno. A aby se plodinám v dalším vegetačním období lépe dařilo, vyváží se na pole jako hnojení kejda, lidově močůvka. Zvlášť v tropických dnech letošního července jde o nesnesitelný zápach, který se line celým Turnovem. Co se s tím dá dělat? Nic moc, zemědělce je třeba respektovat. Podle ministerské vyhlášky mají 24 hodin na to, aby kejdu zaorali, v některých případech i 48 hodin. Odbor životního prostředí turnovské radnice k této problematice vydal vlastní stanovisko, kde najdete i orgány, které při nedodržení časového harmonogramu mohou zemědělce pokutovat.

Sdílet

Autor článku

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.