UŽ O TOMTO VÍKENDU: ORIENTAČNÍ BĚH A PĚKNÉ PRÁZDNINY

0

„Pěkné Prázdniny s orientačním během“ pořádá oddíl OB TJ Turnov v Českém ráji pravidelně již 25 let! Za tuto dobu si závody získaly jméno a zvuk, a tak se pravidelně každý předposlední srpnový víkend sjíždí do Českého ráje na tisíc závodníků nejen z Čech a Evropy, ale z celého světa, aby si užili přírodu a atmosféru našich pohodových závodů. Podle Jindřicha Kořínka z pořadatelského oddílu je letos přihlášeno 11 států a na startu této velké sportovní akce se objeví 1 300 závodníků! Letos se závody uskuteční v atraktivní lokalitě Malé Skály, centrum bude v místech na louce pod nádražím, kde dříve bývala Benátská noc, závodníci vyrazí na tratě k Suchým skalám a na Kalich a také na druhou stranu řeky ke Drábovně.

Orientační běh je krásný přírodní sport, který má v České republice, i v Turnově samotném, dlouholetou tradici. Běžec dostane na startu mapu s předem neznámou tratí, která je vyznačena určitým počtem kontrolních stanovišť, která musí oběhnout a elektronicky zaznamenat do čipu, v daném pořadí a v co nejrychlejším čase. Rozhoduje rychlost běhu, rychlost rozhodování, přesnost mapování i výběr co možná nejlepší a nejrychlejší varianty postupu.

PROGRAM ZÁVODŮ

Pátek 19. srpna
16:00 Etapa 1, krátká trať – Kalich (Malá Skála)

Sobota 20. srpna
10:00 Etapa 2, krátká trať – Drábovna (Záborčí)
18:00 Finále vloženého supersprintu – „O-RUN Píchač PP“ (Malá Skála)
20:00 Oficiální banket a oslava 25. ročníku závodů – „PP párty“ (Malá Skála, sokolovna)

Neděle 21. srpna
9:30 Etapa 3, klasická trať – Zbirohy / Sokol (Malá Skála)
13:30 Vyhlášení výsledků, závěrečný ceremoniál (Malá Skála)

VYZKOUŠEJTE SI ORIENTAČNÍ BĚH!
Po celý závodní víkend od pátku 19. srpna od 16:00 hodin do neděle 21. srpna do 14.00 hodin bude k dispozici jednoduchá ukázková trať orientačního běhu přímo z centra závodů v Malé Skále. Neváhejte se zastavit a přijďte si vyzkoušet orientační běh na vlastní kůži!
 
Stránky závodů: http://www.tur.cz/pekneprazdniny/
Facebook: http://www.facebook.com/PeknePrazdniny
Stránky oddílu: http://www.tur.cz

Turnov a okolí nabízí skutečně jedinečné terény pro trénink orientačních sportů, a tak není divu, že zde má tento sport již více než 35 let tradici a místní oddíl patří dlouhodobě ke špičce v České republice a vychovává závodníky světových parametrů. V letech 2011 a 2013 se stal oddíl OB TJ Turnov mistrem České republiky klubů a dosáhl tak největšího úspěchu, jakého vůbec na české klubové scéně dosáhnout lze.

Kde se v minulosti konaly Pěkné prázdniny v Českém ráji?
2006 – Branžež
2007 – Malá Skála
2008 – Kacanovy
2009 – Rovensko pod Troskami
2010 – Srbsko
2011 – Kacanovy
2012 – Malá Skála
2013 – Rovensko pod Troskami
2014 – Branžež
2015 – Kacanovy

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.