SPORTOVNÍ ZÁVĚR ÚNORA BYL HLAVNĚ VE ZNAMENÍ VOLEJBALOVÉHO DERBY

0

Poslední únorovou sobotu se z pohledu turnovských házenkářek uskutečnil trochu podivný turnaj v Praze, který korunoval diplom za 5. místo Trutnovu namísto Turnova. V nadstavbové hokejové soutěži dvakrát na lomnickém ledě zvítězili hráči BHK Turnov, hrálo se i další kolo Pojizerské ligy. Futsalisté Dalmachu doma porazili Mělník. V sobotu 26. února se v Malé Skále hrál patrně rozhodující zápas letošní volejbalové sezony krajského přeboru mužů. Volejbalisté Turnova potřebovali dvakrát zvítězit. V divácky výbušném maloskalském prostředí se jim to ale nepodařilo.

* FUTSAL
* 2. liga – západ: TJ FC Dalmach Turnov – Olympik Mělník 9:4 (3:4).
Netradičně ve středu (2. března) se v turnovské sportovní hale odehrálo odložené utkání 18. kola. Mělník se představil s mladým ambiciózním celkem, který stále pomýšlí na play-off. Zkušenost však v tomto duelu slavila úspěch a hlavně v druhé půli se hráči Dalmachu dokázali prosadit střelecky.  

V první pětiminutovce měli domácí hráči výraznou územní převahu, ale vázlo zakončení, a tak střelecké pokusy Mencla, Kratochvíla a Kalouska skončily většinou na výborném Machulkovi v brance Mělníku. První se však radovali hosté a po nešťastné teči Mencla skončil balón v síti. Vzápětí Petříkovu střelu Machulka pouze vyrazil a Škréta z dorážky vyrovnal. Mělnický Gabčo se uvolnil přes nedůsledně bránícího Kratochvíla a jeho střela skončila v síti. Na 1:3 zvýšili hosté po ukázkové narážečce. Na druhé straně z podobné akce snížil Kalousek. Vedení pro Mělník pojistil brankou Jína, ale Petřík připravil další branku – tentokrát zakončoval Kulhánek, který uzavřel poločasové skóre na 3:4. Vyrovnané utkání výrazně ovlivnil v úvodu druhé půle faul Neumana, za který dostal po zásluze červenou kartu. Dalmach využil přesilovku až v samotném závěru gólem Petříka. Domácí poslal poprvé do vedení mladý Pařízek přesnou přízemní střelou k tyči. V 28. minutě doplatili Turnovští na přísné posuzování útočných faulů, ale nařízený trestný kop Horáček Jurčovskému s přehledem kryl. O šest minut později měli i Mělničtí pět akumulovaných faulů a další prohřešek potrestal Petřík dělovkou z desetimetrového kopu – 6:4. Za tohoto stavu přistoupil trenér Olympiku ke hře bez brankáře, ale soupeřovu power-play využili hráči Dalmachu a góly Horáčka, Kalouska a Kulhánka definitivně rozhodli utkání.

Sestava FCD: Horáček – Pařízek, J. Mencl, Kratochvíl, Škréta, Petřík, Kalousek, D. Hurt, Kulhánek, branky FCD: Kalousek 2, Petřík 2, Kulhánek 2, Pařízek, Škréta, Horáček, vlastní branky Mělník: Jína, Gabčo, Pokorný. FC Dalmach je v tabulce na 8. místě.

* Liberecký krajský přebor: FC Mapa Česká Lípa – TJ FC Dalmach B 5:3 (0:1), branky FCD: Pecka, Horáček, Kučírek. Sestava FCD: Bursa – R. Mencl, Kučírek, Šafář, Pecka, V. Hurt, D. Hurt, Jaček, Horáček. Družstvo je v tabulce na 5. místě.

Pro TvA Karel Palounek, www.fcdalmach.ic.cz

 

* HÁZENÁ

V sobotu 26. února pořádal pražský házenkářský oddíl Tatran Střešovice 14. ročník mezinárodního turnaje „veteránek“, kterého se zúčastnily i zástupkyně turnovského družstva žen. V pokynech pořadatele bylo uvedeno, že se turnaje mohou zúčastnit hráčky starší 31 let, nakonec ale mohly nastoupit i mladší. Také další podmínku, že nemohou nastoupit ligové hráčky, většina pražských celků na rozdíl od Turnova, nesplnila, takže konečné umístění hráček z Českého ráje je docela úspěchem.

V prvním utkání nastoupily hráčky z Turnova proti celku Arthroza, v utkání se jim dařilo v obraně i střelecky. Poté nastoupily proti domácím. Výkon rozhodčích bohužel všechny přesvědčil, kdo je na hřišti domácím celkem. V žádném případě tím nechceme snižovat kvalitu hráček Střešovic, které jsou rychlé, hrají s přehledem, a mají výškovou převahu na všech postech. Prostě soupeřky, které pomoc rozhodčích v žádném případě nepotřebují! V dalších utkáních se turnovským hráčkám dařilo se střídavými úspěchy. Celkové 5. místo lze považovat za úspěch, byť na diplomu je místo Turnova napsán Trutnov!?

Výsledky: TJ Turnov – Arthroza (mix Astry C a B) 9:6, – Tatranky (Tatran Střešovice) 4:8, – VelMez (Velké Meziříčí) 11:12, o 5. místo: – Kobylisy (A, B, C + hráčky Astry) 12:9. Sestava (branky): B. Kučerová – D. Aissi (14), R. Kohoutová (10), A. Vališová (4), V. Ševrová (3), L. Ševrová (2), I. Tichá (2), J. Nalezencová (1).

Konečné pořadí družstev: 1. Střešovice, 2. Astra ZMZ, 3. Radlice, 4. Velké Meziříčí, 5. Turnov, 6. Kobylisy, 7. Háje, 8. Arthroza.

Pro TvA Vlaďka Ševrová, v.sevrova@seznam.cz

 

* HOKEJ

* 6. kolo nadstavbové části Lomnické hokejové ligy, hrané 26. února: BHK Turnov – HC ZEOS Lomnice nad Popelkou  5:3 (0:1, 2:1, 3:1).

* 9. kolo nadstavbové části Lomnické hokejové ligy, hrané 28. února: HC Ronal Jičín – BHK Turnov 1:2 (1:1, 0:0, 0:1). Sestava BHK Turnov: Volf – Těhník, Rössler, Šimon, Řezníček – Hájek, Čvančara, Novotný – Lamač, Šmucr, Sluka – Kozderka M., Izach, Taibr. Branky a nahrávky: 4. Kříž – 9. Šmucr (Sluka), 45. Hájek (Čvančara, Řezníček).

Pro TvA Libor Šlechta, libor.slechta@tiscali.cz

 

* NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI

* Zápasy 16. kolo, hrané na zimním stadionu v Lomnici nad Popelkou 20., 26. a 27. února: HC Performers Turnov – HC Modřišice 3:4 SN (1:0, 1:2, 1:1, 0:1 SN), HC Sokol Turnov – SDH Troskovice 5:3 (2:0, 1:1, 2:2), HC SDH Hnanice – HC Všeň-Pěnčín 7:2 (3:0, 2:1, 2:1).

Pro TvA Pavel Mlejnek, mlejnek@gytu.cz

 

Tabulka NPL po 16. kole:

1. HC SDH Hnanice                          16           14-0-0-0-2            89:36                     42b.

2. HC Performers Turnov                 16           11-1-0-1-3            72:52                     36b.

3. SDH Troskovice                             16           9-0-0-1-6              65:60                     28b.

4. HC Modřišice                                  16           4-1-1-1-9              54:78                     16b.

5. HC Sokol Turnov                           16           4-0-2-0-10            46:64                     14b.

6. HC Všeň – Pěnčín                          16           0-2-1-1-12            39:74                     6b.

 

* VOLEJBAL

n201103032228_sport_21_011_volej* Krajský přebor, muži: TJ Sokol Malá Skála – TJ Zikuda Turnov 0:3 (-16, -23, -21), 3:2 (-22, 19,- 22, 14, 13). Nejdůležitější dvojzápas druhé poloviny soutěže z podhledu turnovských volejbalistů se hrál poslední únorovou sobotu v Malé Skále. Pouze dvě vítězství vracela družstvo Turnova do boje o první místo krajského přeboru. V dopoledním zápasu hosté soupeře nepustili takřka k ničemu. Kvalitní a taktický servis, přesný příjem a pestré útočné kombinace – to vše položilo základ jasnému vítězství ve třech setech. Ve druhém utkání Malá Skála výrazným způsobem vylepšila svou hru na síti i v poli. Ve čtvrtém setu hosté navíc zhoršeným příjmem podání, nedůrazným útokem a nedostatečnou koncentrací v obraně dostali soupeře „do sedla“, na sety bylo srovnáno 2:2.
n201103032228_sport_22_011_volejV celém průběhu pátého setu volejbalisté Turnova dotahovali dvou až tříbodovou ztrátu, navíc měli v koncovce rozhodujícího setu ještě ke všemu neskutečnou smůlu při vytloukání soupeřova bloku. Výsledkem byl třetí prohraný tiebreak s Malou Skálou v této sezoně a pro turnovské hráče pravděpodobně tato porážka znamená i konec nadějí, stát se pro letošní rok krajským přeborníkem. Tým děkuje množství fanoušku, že si našli čas, aby je přijeli podpořit!

Sestava TJ Zikuda Turnov: Vacík, Folprecht, Vojta, Kovář, Maier, Maruška, libero Nyč, střídali: Černý, Kubíček, Strnad.

Pro TvA Dan Strnad, www.turnovvolej.wbs.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.