SPORTOVNÍ SOUHRN PRVNÍHO ŘÍJNOVÉHO VÍKENDU

0

První zápas nové sezony mají za sebou futsalisté FC Dalmach. Nešťastně podlehli Benešovu, když rozhodující branka padla v poslední minutě. Na futsal chodí po fotbale do haly TJ ve Skálově ulici asi nejvíc diváků. Futsalisté se poprvé doma představí v neděli 11. října od 19.00 hodin, kdy hostí Indoss Plzeň. O uplynulém víkendu odehráli soutěžní zápasy florbalisté, házenkářky, hokejisté, se střídavými úspěchy odehráli víkend volejbaloví junioři.

* FLORBAL
Zápasy hrané v neděli 4. října v Litvínově:

FBC Česká Lípa – TJ Turnov 2:3

FbC 98 Chomutov – TJ Turnov 2:2

Liberecká liga mladších žáků (odehráno v neděli 4. října v České Lípě):

FBC Česká Lípa – TJ Turnov 3:0

TJ Turnov – Floorball club Liberec B 5:5

Floorball club Liberec – TJ Turnov 5:1

Pro TvA: Radim Kolomazník, TJ Turnov, florbal, kolomaznik@florbalturnov.cz , www.florbalturnov.cz

 

* FOTBAL

Divize C: Nová Paka – FK Pěnčín-Turnov 3:1 (1:0). Na začátku byli hosté aktivnější, Moravcova střela ovšem mířila vedle. V 19. minutě Král obešel Hnízda i Selingera a jeho střelu, která mířila metr vedle brankové čáry, Koťátko srazil za bezmocného Cimbála – z pohledu turnovských hráčů 0:1. Po přestávce bylo rošno před oběma brankami, hlavně při trestných kopech. V 78. minutě Banda mířil hlavou nejprve do břevna, ale na dorážku už byl Cimbál krátký – 0:2. O dvě minuty později Cimbál musel vyběhnout hluboko do pole, odražený míč si na půlce zpracoval Banda, a definitivně utkání rozhodl dalekou trefou. V 88. minutě snižoval na konečných 1:3 z pohledu Turnova Mrklas, který se trefil poprvé po dlouhodobém zranění, které utrpěl v březnu.

Branky: 19. vlastní, 78. a 82. Banda – 88. Mrklas. Diváků: 380. FK Pěnčín-Turnov: Cimbál – Selinger, Jíra, Hnízdo, Škréta – Vávra (46. Koubek), Patočka, Koťátko (29. Mrklas), Moravec – Zdražil, Ježek (62. Vacek).

Zdroj: www.fkpencinturnov.estranky.cz

 

* FUTSAL

První zápas nové sezony 2. ligy futsalisté FC Dalmach odehráli v pátek 2. října: Arsenal Benešov – Dalmach Turnov 5:4 (3:2). FC Dalmach nastoupil v sestavě: Bursa – Mencl, Bakeš, Vítek, Kulhánek, Krejčí, Bernard, Horáček, Šritr, Pecka.

V průměrném utkání měli hosté lepší úvodní desetiminutovku a získali i díky skvělým zákrokům domácího gólmana jen dvoubrankové vedení. Hráči Arsenalu se pomalu rozehrávali, zpočátku je trápila nepřesná rozehrávka i zakončení, ale postupně si získávali převahu, kterou ještě do přestávky korunovali třemi góly a otočili tak skóre na svoji stranu. Blesková akce v úvodu druhého poločasu přinesla domácím zvýšení náskoku. Hosté bojovali a sedm minut před koncem vstřelili kontaktní třetí branku a pak při power play i velice šťastným gólem vyrovnali na 4:4. V poslední minutě se prosadil domácí kanonýr Kilián. Hosté ještě pokračovali v power-play, ale brankový účet se již nezměnil.

Pro TvA: Karel Palounek, FC Dalmach, e-mail: fcdalmach@centrum.cz , www.fcdalmach.ic.cz

 

* HÁZENÁ

* Krajský přebor, muži: TJ SPORTCASINOS Turnov – Sokol Železný Brod 16:17 (9:8), utkání se hrálo 25. září v hale TJ ve Skálově ulici. Sestava (branky): Kovačičin, Krhoun – Ouvín (5), R. Holubka (3), Rieger (3), Netušil (2), Ouvín (1), O. Kulich (1), P. Kulich (1), J. Holubka, Kasan, Moller. Ve velice tvrdém a vyhecovaném utkání dominovaly pevné obrany a vedení v zápase se přelévalo z jedné strany na druhou. Štěstí se nakonec i za výrazné podpory rozhodčích přiklonilo k hostům ze Železného Brodu.

* Pražský přebor, ženy: TJ Turnov – TJ Astra Praha C 20:20 (11:9), hráno v hale TJ v pátek 2. října. Utkání bylo od počátku velmi dramatické a bojovné, Pražanky patří k nejlepším v soutěži. Po celý první poločas si domácí hráčky udržovaly jedno až dvoubrankové vedení a díky úspěšné střelbě skončil 1. poločas vedením domácích 11:9. Po dramatickém průběhu druhého poločasu skončilo utkání remízou 20:20, a tak ani ve třetím utkání nepoznala turnovská děvčata přemožitele. Výborný výkon v utkání podala nejmladší domácí hráčka Claudia Davidová, autorka pěti branek. Sestava (branky): Bohuslava Kučerová – Claudia Davidová (5/1), Šárka Gahlerová (4), Romana Kohoutová (4), Adéla Vališová (3), Adéla Koubková (2), Ivana Tichá (1), Marie Poláková, Vladimíra Ševrová, Lenka Víšková.

Pro TvA: Vlaďka Ševrová, sevrova@iex.cz

 

* NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI

Zápasy druhého kola, hrané na zimním stadionu v Lomnici nad Popelkou od pátku 2. do neděle 4. října:

SDH Troskovice – HC Modřišice 3:6 (0:3, 1:0, 2:3), HC Všeň Pojizeří – HC SDH Hnanice 1:4 (0-1,0-1,1-2), HC Sokol Turnov – HC Performers 1:5 (1:0, 0:3, 0:2). Po dvou odehraných kolech tabulku vedou HC Performers Turnov, druhé jsou Hanice, na posledním místě zatím Troskovice.

Pro TvA Pavel Mlejnek, mlejnek@gytu.cz

 

* VOLEJBAL

* Utkání 1. celostátní ligy juniorů, zápasy hrané v hale TJ ve Skálově ulici v sobotu 3. října:

TJ Zikuda Turnov – SK Borek Ostrov nad Ohří 3:1 (22:25, 25:15, 25:19, 25:15). V prvním utkání domácí spoustou nevynucených chyb darovali hostům z Karlovarska první set, ale v dalším průběhu utkání zlepšeným výkonem a zpřesněním hry zaznamenali další cenné vítězství nad ambiciózním celkem, který v minulém kole dokázal porazit jednoho z favoritů soutěže Prosek Praha. Stínem utkání bylo zranění domácího hráče Cimbála, který bude mimo hru bohužel několik týdnů, což je citelné oslabení týmu.

TJ Zikuda Turnov – SK Borek Ostrov nad Ohří 3:1 (25:22, 26:28, 25:12, 25:16). V druhém utkání domácí začali dobře a s přehledem získali první set. Ve druhém setu hosté v úvodu odskočily na osmibodový rozdíl a i přes mohutný nápor domácích v závěru setu se tento set stal kořistí hráčů Ostrova. Turnovští hráči však nedopustili zvrat v utkání a výborným výkonem zvítězili i v tomto utkání.

 

* Utkání 1. celostátní ligy juniorů, zápasy hrané v hale TJ ve Skálově ulici v neděli 4. října:

TJ Zikuda Turnov – TJ Lokomotiva Česká Lípa 0:3 (21:25, 14:25, 25:27). V prvním setu se turnovští potýkali především s kvalitním podáním hostů a po vyrovnaném průběhu tento set ztratili. Po výpadku ve střední části však hostům odevzdali i druhý set. Ve třetí sadě byl k vidění volejbal extraligových parametrů, domácí velkou bojovností dovedli set až do napínavé koncovky, ale i tu výborně hrající hosté zvládli a zaslouženě zvítězili, i když výsledek 0:3 byl pro domácí hodně krutý.

TJ Zikuda Turnov – TJ Lokomotiva Česká Lípa 0:3 (18:25, 27:29, 12:27). V odpoledním zápase v pohodě hrající hosté pokračovali v bezchybném výkonu a domácí jen těžko hledali odpověď na jejich výkon. Pouze ve druhém setu předvedli výkon dle svých možností, ale bohužel nedokázali využít dva setboly a poté již nenašli síly na zvrat v utkání.
Pro TvA Honza Šimůnek, simano.h@seznam.cz

Po osmi odehraných utkáních se hráči TJ Zikuda Turnov drží stále na vynikající druhé příčce tabulky.

V příštím kole turnovští mladíci zajíždějí do Rakovníka, poté (24. října) na palubovku SK Prosek Praha A a v domácím prostředí se představí opět v neděli 8. listopadu, kdy hostí dalšího z favoritů soutěže VK Ervěnice – Jirkov od 10.00 a 13.30 hodin.  

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.