SPORTOVNÍ SERVIS: HÁZENÁ, HOKEJ, JUDO

0

Turnovské házenkářky do jarních ligových bojů nevstoupily dobře, na palubovce ústeckého Spartaku se jim nedařilo, doufejme, že příště se to už obrátí. Hokejisté BHK Turnov bojují o titul Lomnické hokejové ligy, zejména A týmu se daří! A v samurajské kataně se dařilo i turnovským mladým judistům. Ke konci se blíží letošní ročník Nejvyšší pojizerské ligy v ledním hokeji, na čele tabulky se usadili vítězové posledních ročníků, tým Performers Turnov.

HÁZENÁ

* II. liga, ženy: HK Spartak Ústí n. L. – TJ Turnov 26:19 (12:8).
Sestava (branky): Kučerová B. – Aissi D. (5/1), Davidová C. (5), Bártová P. (2), Kohoutová R. (2), Ševrová L. (2), Ševrová V. (2), Koubková A. (1), Poláková M., Šafářová A., Tichá A., Vališová A.
Začátek utkání nebyl pro turnovské házenkářky špatný. Až do 9. minuty musely hráčky z Ústí dotahovat vedení svých soupeřek. Když se jim podařilo vyrovnat na 3:3, vzaly iniciativu do svých rukou. Předváděly bojovnější házenou s úspěšnou střelbou dvou „ostrých“ spojek, zatím co některým turnovským spojkám se příliš nedařilo. Navíc turnovský celek nastupoval do 2. poločasu pouze s brankářkou a třemi hráčkami.
V domácí sestavě ústeckých hráček nechyběla P. Janečková, která patří k nejlepším druholigovým střelkyním a svůj střelecký potenciál předvádí také v prvoligových Kobylisech. Do sestavy severočeského celku se také po herní pauze vrátila mohutná J. Bázlerová, která dělala turnovské obraně velké problémy (skórovala 10x, z toho byla 3x úspěšná z místa trestného hodu).
Trenér turnovských házenkářek R. Fuchs: „Příčinu naší porážky bych viděl ve spálení příliš mnoha šancí ve střelbě z brankoviště a také jsme udělali příliš mnoho technických chyb – přihrávky, zpracování míče, vedení rychlého útoku… De facto jsme to Ústečankám hodně ulehčili.“    
Turnovské družstvo je po 12. kole v tabulce na 4. místě.
Vlaďka Ševrová, v.sevrova@seznam.cz

HOKEJ

* 3. kolo skupiny o titul Lomnické hokejové ligy: BHK Turnov A – HC Black Rooks Syřenov 5:1 (1:0, 0:1, 4:0). Sestava BHK Turnov A: Kašpar – Mikule, Šimon, Zákoutský, Pitel – Lamač M., Sojka, Řezníček – Hanzelín, Drapák, Sluka. Branky: 10. Sojka, 31. Řezníček, 31. Sluka, 33. Sluka, 38. Šimon – 28. Fišar.
Utkání jsme odehráli pouze na dvě pětky. Ovšem na našem výkonu to nebylo znát. Brzy jsme se dostali do tempa a začali jsme předvádět naši hru založenou na pozorném bránění modré čáry a rychlých protiútocích. První gól jsme vstřelili při vlastním oslabení, kdy si Milan Sojka na útočné modré najel na ideální přihrávku od Jana Šimona. Ve druhé třetině jsme se postupně stávali aktivnějším týmem a přebrali jsme otěže zápasu do svých rukou. Bohužel byl to náš soupeř, kterému se podařilo z ojedinělé akce vyrovnat. Do třetí třetiny jsme nastoupili pořádně nažhaveni. Naše zdravé naštvání slavilo úspěch už po 12 sekundách hry. David Řezníček nádherně vymetl kout brány Syřenova a dostal nás tak do vedení v utkání. Po dalších 26 sekundách jsme už vedli o dvě branky, puk za brankářova záda dorazil Radek Sluka. Aby toho nebylo málo, tak o dvě minuty později skóroval opět Radek Sluka a bylo prakticky po zápase. Konečný účet utkání uzavřel Honza Šimon v přesilové hře. V tomto utkání jsme podali velice dobrý výkon završený neskutečnou kanonádou na začátku třetí třetiny.
 
* 2. kolo skupiny o umístění Lomnické hokejové ligy: HC Mírová – BHK Turnov B 3:2 (3:0, 0:1, 0:1). Sestava HC Mírová: Dědeček – Hujer, Hejduk D., Kopal, Roubíček, Prokůpek, Kubánek, Cidlinský, Štryncl, Kolomazník, Mazánek. Branky: 5. Prokůpek, 12. Kolomazník, 13. Mazánek – 16. Lamač L. (Bučko), 32. Konejl M. (Konejl I.).
Smolná série se nám protáhla na pět utkání. Přestože jsme soupeře opticky přehrávali a on útočil především z breaků, nepodařilo se nám výsledek dotáhnout do zdárného konce. Podařilo se nám zahrát několik výborných přesilovek, kdy jsme soupeře zmáčkli, paradoxně přesilovka 5/3 trvající 17 vteřin se nám nepodařila, ale očekávaný výsledek tlak nepřinesl a soupeř stačil ještě jednou zahrozit, naštěstí ho náš brankář vychytal. Musíme zlepšit koncovku a máme šanci na úspěch. V posledních kolech se nám příliš nedaří a čekáme, kdy se to zlomí. Soupeř dnes očividně namotivovaný a proto slavil výhru, protože se projevila jeho buldočí vůle po bodech.
Libor Šlechta, libor.slechta@tiscali.cz

JUDO

VÝBORNÝ VÝKON MLADÝCH JUDISTEK A JUDISTŮ TSC TURNOV V SAMURAJSKÉ KATANĚ
Naši mladí judisté dosáhli výborného výsledku a získali v 1. kole samurajské katany, konané 21. února v Turnově, výborné 2. místo v soutěži družstev. Pod vedením trenérů Kláry Volfové, Jana Zárybnického, Jakuba Mareše, Aleše Bartoše, Davida Korečka získali celkem 16 medailí. Je vidět, že naše mládež má své velké vzory a výborné trenéry. Prvního kola se zúčastnilo 200 dětí z 18 oddílů z pěti krajů ČR. Z našeho oddílu soutěžilo 38 dětí. Vzhledem k oblíbenosti této soutěže jsme jubilejní 20. ročník samurajské katany rozšířili o jedno kolo na 4 kola v roce 2015.

Nejlepší umístění a výkon žákyň a žáků:
1. místa získaly: Zárybnická Lucie a Julie
2. místa získali: Hyka Matěj, Rachmetov Vít, Cerman David, Táborská Aneta, Melíšek Filip, Volfová Klára, Židů Matyáš, Linhart Vojtěch. Jansa Lukáš
 3. místa získali: Škramovský Adam, Jon Patrik, Kašák Hubert, Reiniš Petr, Melíšek Lukáš

Výsledky družstev v 1. kole
Kategorie 9-14let:
1. Liaz Jablonec 107bodů, 2. TSC Turnov 91b., 3. Judo ZŠ Čáslav 77b., 4. JC Liberec 61b., 5. SKP Judo Jičín 49,5b., 6. Loko. Česká Lípa 42b., 7. Sokol Žďár n. S. 36 b.
Kategorie 7-8 let: 
1. Judo ZŠ Čáslav 24,5 bodu, 2. SK J Liberec 23 b., 3. TSC Turnov 15,5 b., 4. JK Jablonec 14,5 b., 5. Loko. Česká Lípa 14 b., 6. SKP Judo Jičín 13,5 b., 7. Kyklop Kamenice 11 b..
Turnaj  je spolufinancován s přispěním města Turnov  prostřednictvím příspěvku ze Sportovního fondu.
Druhé kolo se koná 21. března v Jičíně a naši nejmladší judisté budou usilovat o posun na první místo v turnaji.
Jiří Vydra, vydra.judotu@quick.cz

NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI

Zápasy 18. kola:
HC Performers – HC Sokol Turnov 6:1 (1:0, 0:1, 5:0). Střelci: Adam – 3, Kolomazník – 2, P. Janoušek / Patka. Performers: Mlejnek – Kopal, Černohouz, Kopecký, Roubíček – Jan Lhoták, Jakub Lhoták, Jan Lhoták ml., Adam, P. Janoušek, Kolomazník. Sokol: Procházka – Schwarzkopf, Augsten, M. Konejl, Patka – Šolc, I. Konejl, Fajta, Herrmann, Krotil, Lauko.
HC Všeň Pojizeří – SDH Troskovice 4:7 (1:2, 1:4, 2:1). Střelci: M. Lamač – 2, Sluka, Dědeček / Stránský – 2, Truneček – 2, Semecký – 2, Novotný. Všeň Pojizeří: Zuzaňák – Z. Pařízek, Fanta, J. Pařízek, Šťastný – M. Lamač, Koťátko, Dědeček, Sluka, Šulc, Vinter. Troskovice: Louma – Srb, Dlabola, Boček – Semecký, Stránský, Lukáš Dubravský, Truneček, Zajíc, Novotný.
HC Modřišice – HC SDH Hnanice 1:3 (1:1, 0:0, 0:2). Střelci: J. Marek / Hájek, D. Malý, J. Malý. Modřišice: Hataš – Knížek, Pelda, Krouza – M. Marek, L. Holán, Šálek, J. Marek, T. Marek, Hlůže. Hnanice: Kašpar – Richter, Hájek, Bubák – D. Malý, J. Malý, Šourek, Stuchlík, Runčík, Buriánek.
Pavel Mlejnek, DayLightThorn@seznam.cz

Tabulka
1. HC Performers Turnov  18 14-1-1-0-1  91:34 48b.
2. SDH Troskovice  18 14-0-0-0-4  131:61 42b.
3. HC SDH Hnanice  18 12-0-0-1-5  74:52 37b.
4. HC Všeň Pojizeří  18 6-1-1-0-10  50:60 21b.
5. HC Modřišice   18 2-0-0-1-15  47:116 7b.
6. HC Sokol Turnov  18 2-0-0-0-16  30:92 6b.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.