SPORTMIX: BASKETBAL, FOTBAL, FUTSAL, HOKEJ A VOLEJBAL…

0

Turnovští basketbalisté zazářili pod bezednými koši plným bodovým ziskem z hal soupeřů. Florbalisté Turnova dál marně čekají na výhru, jejich ženám se to podařilo venku jenom napůl. Fotbalistky TJ Čert Fénix po úspěšném podzimu řádily v Pastušině. Futsalisté Dalmachu propadli v produktivitě také na palubovce vedoucího Ústí. Na Zimním stadionu Ludvíka Koška vrcholí letošní ročník NPL v ledním hokeji. Volejbalistky B-týmu TJ Turnov v Liberci nepřetlačily Lokomotivu.

BASKETBAL

* BASKETBAL, východočeská liga mužů: TJ Jiskra Hořice – TJ Turnov 75:84 (13:28, 41:46, 59:70). Sestava a body: Jeníček L. 20 (3/3), Vích L. 18 (7/4), Jeníček J. 14, Nejedlo 12 (3/2), Kučera 10 (3/2), Vích M. 5, Mojsl 3, Krejčí M. 2, Valšík, Špetlík.
Basketbalistům Turnova se vydařil nástup do zápasu a několika pohlednými akcemi se dostali po první čtvrtině do patnáctibodového náskoku. Tento odstup však do poločasu neudrželi a strany se měnily téměř za vyrovnaného stavu. Do vedení však turnovský celek hráče Hořic nepustil, opětovně zabral a udržel vedení až do konce zápasu. K výhře hostů napomohla skvělá střelba zpoza trojkového oblouku, když celkem dali deset trojek! „První zápasy si v turnovském dresu odbývá mladý Matyáš Krejčí, a také tentokrát hned při prvních minutách na palubovce ukázal, že na hřišti bude platným hráčem,“ je spokojena trenérka.

* BASKETBAL, východočeská liga mužů: TJ Sokol Jaroměř-Josefov – TJ Turnov 74:78 (22:16, 37:33, 55:58). Sestava a body: Nejedlo 24 (9/6), Vích L. 18, Jeníček L. 15 (4/4), Vích M. 6, Jeníček J. 6 (4/4), Mojsl 5, Valšík 4, Krejčí M.
Zápas na hřišti Josefova, který je přímým soupeřem Turnova o přední příčky v tabulce, přinesl záživný basketbal z obou stran. Někteří hráči ze zdravotních či jiných důvodů museli zůstat doma, a tak trenérka mohla na soupisku napsat pouze osm hráčů. Někteří z turnovských borců tak skoro neslezli z palubovky. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou a podkošové souboje hodně bolely. Vyrovnanou koncovku však turnovští basketbalisté zvládli, protože ke konci utkání je drželo nezvykle vysoké procento trefených šestek. Po vydřeném, a o to cennějším vítězství, na Turnov o víkendu 15. a 16. února čekají v hale TJ domácí zápasy v sobotu s Přeloučí (19.15 hod.) a v neděli s Chrudimí (9.00 hod.).
Antonín Mojsl, t.mojsl@seznam.cz

FLORBAL

* FLORBAL, národní liga mužů: TJ Turnov – Panthers Praha 4:6 (2:2, 0:0, 2:4). Branky: 15. Hausmann, 18. Palatínus, 44. Matěcha, 60. Vitásek, rozhodčí Müller a Novosad, vyloučení 3:1, využití 0:2, zásahy brankářů 12:14, diváků 55.
Už šest zápasů čekají turnovští florbalisté na plný bodový zisk a stále marně. V sobotním utkání 18. kola se hostům vydařil vstup do utkání, když vedení jim dvěmi brankami zajistil Kalous. Zelenočerní dokázali zareagovat ještě před první sirénou a díky trefám Hausmanna a Palatínuse vyrovnali. Po zbytek zápasu se hrálo tzv. nahoru – dolů, avšak změna skóre přišla až v závěru hrací doby, v němž se Pražanům povedlo vstřelit tři rychlé branky. Turnov se má čtyři kola před koncem základní části co ohánět, aby uhájil hubený náskok na poslední, tedy osmé postupové pozici do play-off.

* FLORBAL, 1. liga žen: Banes Florbal Soběslav – TJ Turnov 3:8 (2:3, 0:3, 1:2). Branky 3. Hrnečková, 4. a 31. Procházková, 16. Brabcová, 25. Bajerová, 38. Svobodová, 44. Bittnerová, 51. Klementová, rozhodčí Harman a Hofhansl, vyloučení 4:0, využití 0:1; zásahy brankářek 27:14, diváků 28.
O první gól duelu se postaraly soupeřky, bohužel pro ně do vlastní branky. Na 2:0 poté navýšila Procházková. Po třetím gólu Brabcové domácí hráčky přidaly a díky důrazu v koncovce byl stav po první třetině pouze 2:3. Druhá dvacetiminutovka přinesla více kombinací a další tři branky. S domácí gólmankou si v přesilovce nejprve poradila Bajerová, a poté i Procházková se Svobodovou. Ve třetí části sic produktivita Turnovanek poklesla, nicméně pavučiny vymetla z růžku branky Bittnerová a branku si připsala také Klementová.

* FLORBAL, 1. liga žen: Rudý Dračice Týn – TJ Turnov 4:3 (0:2, 2:0, 2:1). Branky 4. Kateřina Vlková, 15. Pavla Klementová, 44. Nela Škopánová, rozhodčí Holeček a Plocha, vyloučení: 3:3, využití: 0:0, zásahy brankářek 26:20.
V nedělním čase 3.20 skórovala obránkyně Kateřina Vlková a Turnov dál plnil taktiku danou trenérem. Ve 14. minutě to potvrdila Pavla Klementová, která zvyšovala skóre na 0:2. Do druhé třetiny vstoupily domácí Dračice aktivněji a našly způsob jak se dostat na polovinu hostů a zakončovat. Na 2:2 srovnaly Stašková a Bezpalcová. Po brance týnské Bočkové kontrovala ve 44. minutě třetí části hry Škopánová, takže musel rozhodnout až závěr utkání. V tom se z brejkové situace prosadila jen domácí Stašková a svou druhou trefou zajistila body Týnu. „Dnešnímu utkání nic nechybělo. Je škoda, že pro nás skončilo bez bodu, nějaký bychom si za předvedenou hru zasloužili. Chválím holky za celý víkend, naše hra se lepší zápas od zápasu,“ byl přesto spokojen turnovský trenér.
Jan Kovář, Jan_Kovar@seznam.cz

FOTBAL

* FOTBAL, Holčiny Cup: O posledním lednovém dni žila Pastušina v obci Lhotky na Mladoboleslavsku společenským večerem, který bilancoval podzimní část kosmopolitního jabloneckého klubu TJ Čert Fénix. V něm má několik svých reprezentantek také Turnovsko. Životní jubilant a manažer týmu Jan Štol (50) zde vedle hráček přivítal také zástupce obecního úřadu v Židněvsi, kde čertice hrají svá mistrovská utkání, a také sponzory z Ringellandu v Habrkovicích. Ti fotbalistkám věnovali zde představenou sadu nových dresů s jejich logem. Nejproduktivnější hráčkou roku 2019 se stala kapitánka Tereza Schmidtová z Vyskře a titul „Fotbalistka Čertic 2019“ (si) vyhrála stoperka Marie Ščuková z Ktové. V hodnocení 4. místa z pohledu trenéra úspěšného podzimu nováčka, se neztratily ani další členky ďábelského společenství z Turnova – Franziska Pradella a Eva Horáková. Díky diskžokejovi Mírovi Hoglovi a pražské umělkyni Sisi pokračoval divoký večírek svou společenskou částí…
Karel Vodrážka, vodraz@centrum.cz

FUTSAL

* FUTSAL, II. liga: FC Rapid Ústí nad Labem – FC Dalmach Turnov 7:2 (3:1). Branky 6. Svoboda, 36. Krejčík, ŽK 1:1, rozhodčí Dragoun a Lafek, diváci 57. Sestava: Prokopec – Krejčík, Pařízek, Šimek, Bangha – Randák, D. Hurt – P. Svoboda, Špína.
Na Dalmach čekal venku první tým tabulky. Domácí hrozící zejména z nacvičených standardních situací šli do vedení už po necelých dvou minutách Dlouhým. Hosté ve snaze vyrovnat nejdříve nastřelili břevno, ale v 6. minutě už vyrovnal Svoboda, který zužitkoval náhru Banghy. Gólmana Prokopce následně podržela dvakrát branková konstrukce, ale dvě tvrdé střely ústeckého Kliera a Kroka v rozmezí devatenácti vteřin už skončily bohužel za jeho zády. V druhé půli dal Rapid do 7. minut tři branky a vedení 6:1 už si v klidu hlídal. I když Krejčík snížil na 6:2 čtyři a půl minuty před koncem, domácí za 20 vteřin opět uskočili na konečných 7:2. I když bylo Ústí lepším týmem, Dalmach dál trápí především venku zakončení, když omluvou nejsou ani výborně chytající domácí brankáři.
Další zápas o body odehraje FCD doma proti Jablonci v neděli 9. února od 19.00 hodin.
Marcel Špína, spinis10@gmail.com

NEJVYŠŠÍ POJIZERSKÁ LIGA V LEDNÍM HOKEJI

LEDNÍ HOKEJ / Nejvyšší Pojizerská liga mužů. Již druhým hracím víkendem pokračovala nadstavbová část amatérské NPL. Ve skupině A se střetl nejlepší tým základní části – HC Performers se Všení. V rámci B skupiny se poměřili Black Hawks s Troskovicemi, a také Střely s Raptory.

* HC Performers Turnov – HC Všeň Pojizeří 8:1 (4:0, 2:1, 2:0). Branky 3. a 49. Lhoták, 5. Kučírek, 16. Adam, 16. Hujer, 24., 35. a 60. Sýkora, 49. Lhoták – 22. Zahradník, vyloučení: 5:3, využití 0:0.
Performers: Tyl – Adam, Černohouz, Hujer, Janoušek, Kolomazník, Kučírek, Laurin, Lhoták, Mazánek, Roubíček, Sýkora, Štryncl, Zonyga.
Všeň-Pojizeří: Dědeček – Egert, Fanta, Hofman, Knížek, Kutěj, Lamač, Pařízek J., Pařízek Z., Patočka, Saska, Sluka, Šťastný, Zahradník.
Performeři potvrdili skvělou formu a o výsledku rozhodli prakticky už v první třetině, po níž vedli už 4:0. Hattrickem se blýsknul Sýkora. Čestný úspěch Všeňských byl výsledkem spolupráce Zahradníka s Knížkem.

* Black Hawks – HC Troskovice 2:4 (0:1, 1:0, 1:3). Branky: 25. a 58. Kujan – 20. a 44. Paldus, 43. Štěpánek, 45. David, vyloučení 3:1, využití 0:0.
Hawks: Šic – Bartoň, Basík, Brož, Bříza, Feštr, Frančík, Kořínek, Kujan, Nosek, Nováček, Novotný, Pala, Peukert M., Peukert P., Sedláček, Vaníček.
Troskovice: Novotný – David, Miksa, Paldus, Procházka M., Srba, Štěpánek, Varečka, Vařejčko, Vondráček M.
Souboj nejlepších hráčů Kujan versus Štěpánek vyzněl lépe pro troskovického borce. Zatímco Kujan těžil ze dvou přihrávek Brože, Štěpánek dvakrát namazal na gól Paldusovi a druhou branku svého týmu vstřelil sám.

* Neřízený střely – HC Raptoři Turnov 3:6 (2:2, 1:1, 0:3). Branky: 2. Maryško, 7. Petrák, 25. Rosek – 5. a 11. Kravec, 27. a 55. Honců M., 46. Buček, 50. Kestner, vyloučení 1:2, využití 1:0.
NS: Trkoš – Augsten, Berta, Fišer, Maryško, Novák, Petrák, Pluhař, Polák, Rosek, Svoboda O.
Raptoři: Žaloudek – Buček, Fiala, Hašek, Honců M., Kestner, Kravec, Medek, Špinka, Ulrich, Zárybnický.
Na ledě řádil především raptor Kravec, který nejenže dvě branky dal, ale další pro spoluhráče i připravil. Na vítězství vedle dalších střelců přispěl výrazněji rovněž dvojgólový Honců.

Skupina A
1. HC Performers 1 0 0 0 8:1 5
2. Všeň Pojizeří 1 0 0 1 13:13 3
3. SDH Hnanice 0 0 0 0 0:0 2
4. HC Modřišice 1 0 0 1 5:12 0

Skupina B
1. Black Hawks 2 1 0 1 8:5 5
2. Raptoři Turnov 1 1 0 0 6:3 3
3. Troskovice 1 1 0 0 4:2 2.
4. Neřízený střely 2 0 0 2 4:12 2

V pátek 7. února nadstavba pokračuje od 22.00 hodin soubojem Raptorů s Black Hawks. V sobotu hrají Hnanice s Modřišicemi (19.30) a kolo uzavře v neděli duel Troskovic s Neřízenými střelami (18.45).
Jaroslav Vondrák, jar.vondrak@seznam.cz

VOLEJBAL

* VOLEJBAL, KP I. třídy žen: Lokomotiva Liberec B – TJ Turnov B 3:0 (16, 22, 15). Sestava: Mlejnková, Zakouřilová, Sztymonová, Slačíková, Kabátová, Šírková, Bubáková.
Dvojzápas s týmem Lokomotiva Liberec nebyl pro turnovský B-tým zrovna bodovými žněmi. „První set jsme měly problém především na příjmu, který lítal na všechny strany a podle toho poté vypadaly i náhry a útok. V druhém setu jsme se dokázaly vzchopit a hra byla krásně bojovná, avšak na vítězství to však nestačilo,” posteskla si jedna z aktérek. Ve třetím setu to už byl podle ní klasický ženský volejbal, kdy vybojované body, vystřídaly zbytečně zkažené.

* VOLEJBAL, KP I. třídy žen: Lokomotiva Liberec B – TJ Turnov B 3:1 (12, -23, 10, 13). Sestava: Bubáková, Mlejnková, Slačíková, Sztymonová, Zakouřilová, Šírková, Kabátová.
Druhý zápas byl podobný tomu prvnímu, jen s tím rozdílem, že druhý set Turnovanky dokázaly vybojovat. Také ve třetím setu se ze začátku tahaly s Libercem o každý bod, ale proti zkušeným a vyšším hráčkám Liberce s dobrým podáním a útokem z toho bylo jen 10 bodů. Čtvrtý set byl opět plný dobrých volejbalových momentů, ale Turnov bohužel doplatil na chyby hráček.
Pavel Starý, pavka.staroch@seznam.cz

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.