PŘÁTELSKÉ SETKÁNÍ BASKETBALISTŮ ZA ÚČASTI PROFESIONÁLNÍCH HRÁČŮ

0

„Naším cílem je propagovat basket jako skvělý sport pro všechny generace. Byla by škoda, aby v Turnově ztratil pevné zázemí, jaké má,“ říká k motivaci pořádání celodenní akce na hřišti u haly TSC u turnovského nádraží za pořadatele Michal Valšík.

TURNOV STREETBALL CHALLENGE se tady v sobotu 29. června uskutečnil již v osmém ročníku. Přihlásilo se 14 týmů, v řadě z nich nastupovali hráči NBL i první ligy. Za všechny například odchovanec turnovského basketbalu Jan Jiříček, který aktuálně hraje za tým Hradce Králové nejvyšší Národní basketbalovou ligu.

„V Libereckém kraji letos nikdo nic podobného nepořádá, tak se nelze divit, že náš turnaj přilákal i profesionály, aby si zahráli v rámci přípravy na další sezonu. Hlavně se ale jedná o přátelské setkání. Většina účastníků přijela i s rodinami či partnerkami, měli jsme i turnaj pro děti. A přišlo i pár diváků, tak se třeba některé z přihlížejících dětí pro basket nadchne a přijde k nám do oddílu,“ dodává Valšík.
V Turnově v současné době hraje A tým mužů Východočeskou ligu, B tým Pojizerskou ligu, v žákovské kategorii startuje smíšené družstvo U11 a je tu ještě basketbalová přípravka.

TURNOV STREETBALL CHALLENGE 2019

Výsledky muži:
1. Klímovci (profesionální hráči z Turnova, Liberce a Litvínova)
2. Méďova noční můra (Turnov)
3. Přátelé basketbalu (Praha)

Výsledky dětská kategorie:
1. Golden boys (Liberec)
2. BSK Jičín
3. Jičín

Organizátoři děkují sponzorům: firmě AMIX, Pivovaru Rohozec, Restauraci Plaudit, firmám Vrabec a Vrabec a Rehabilitace Valšík.
Více o turnovském basketbalu najdete na www.basket-turnov.cz.

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.