MISTŘI Z TURNOVA VYPÁLILI JIČÍNU RYBNÍK!

0

Po vítězné středeční bitvě v Jičíně měl Turnov na domácím ledě šanci získat v pátečním duelu (17. 3.) titul ligového mistra ročníku 2022/2023, ale nestalo se. Hosté čtvrtý vzájemný duel zcela opanovali a nečekaně vysokým vítězstvím poslali finálovou sérii do pátého – rozhodujícího utkání. A jestliže Jičín je v Rumcajsově revíru doma, tak v neděli 19. března tentokrát svědčil spíš loupeživým Turnovanům. Taktickou bitvu se strhujícím a nervy drásajícím závěrem vidělo pět stovek diváků, a kdo v hledišti nebyl, přišel opravdu o moc!

* HC Turnov 1931 – HC Autocentrum Jičín 1:7 (0:2, 1:3, 1:2). Branka 46. Jan Zákoutský, rozhodčí Vala, Mareš – Grundler a Serbus, vyloučení 8:9, využití 0:3, zákroky brankářů 31:19, diváků 395. Sestava: D. Kysilka (37. Jiránek) – Hartan, Zákoutský Jan, Suska, Zákoutský Petr, M. Kysilka, Starosta – Knap, Hloušek, Liška – Adamec, Maděra, Kožarik – Vondráček, Kysela.
Jičínští v pátek vlétli na domácí jako povodeň a jako první skórovali už v 5. minutě po samostatné akci rychlonohým Prokopem. O pár minut později vedení zdvojnásobil zkušený Kollman a s turnovskými ambicemi to začalo být zlé a po klíčové třetí povedené trefě Žďárského z velkého úhlu ještě horší, protože snaha a bojovnost tentokrát nestačila. „Ráz utkání určila pátá a devátá minuta první třetiny, kdy šel Jičín do dvoubrankového vedení. Turnov tentokrát tahal za kratší konec a byl po celé utkání u všech akcí o krok pozadu,“ přiznal vedoucí mužstva Libor Šlechta. Když pak hrdina předchozího jičínského zápasu Dan Kysilka inkasoval v rozmezí minut s pořadovým číslem 36. a 37., bylo prakticky vymalováno. Za stavu 0:5 poslal domácí kouč do klece náhradního gólmana Jiránka, který se dlouho činil, seč mohl, ale na Průškovu koncovku neměl nárok. Čestného úspěchu se Turnovští dočkali až ve 46. minutě, kdy se za asistence Kysely střelou zblízka pod břevno hájené Kořínkem prosadil Jan Zákoutský. Stejně jako Prokop se podruhé v pátečním duelu pak prosadil ještě Průšek, nicméně to už všichni byli myšlenkami v nedělním Jičíně.

* HC Autocentrum Jičín – HC Turnov 1931 5:6pp (2:2, 1:1, 2:2 a 0:1). Branky 4. Maděra, 15. Miškovský, 38. Liška, 53. Adamec, 60. + 69. Miškovský, rozhodčí Bernat, Kaňkovský – Grundler a Serbus, vyloučení 4:2, využití 1:1, zákroky brankářů 15:37, diváků 485. Sestava: D. Kysilka – Hartan, Jan Zákoutský – Starosta, Suska, Zbroj, Petr Zákoutský – Knap, Hloušek, Liška – Adamec, Maděra, Miškovský – Vondráček, Kožarik, Kysela – Nikolič.
Hned v úvodu dal na páteční turnovské utkání zapomenout po spolupráci s Adamcem svým gólem Maděra, ale ve 12. minutě kontroval zblízka zkušený Kollman. Ovšem chvíli na to vyslal Jan Zákoutský vpřed Miškovského a ten neomylně trefil horní růžek Kořínkovy branky. Bohužel v přesilovce prostřelil vše v 18. minutě Marček a začínalo se opět od nuly. Jičín šel poprvé do vedení v úvodu střední části hry Němcem, ale Liška potom lišácky protáhl puk obranou domácích a trefil to náramně – 3:3! Pak ovšem hosté darovali Jičínským branku Dvořáka zdarma a začal šrumec. Nejprve Adamec po kombinaci Nikoliče s Maděrou v pádu zužitkoval početní převahu ve vyrovnání a turnovská lavička – včetně kotle nad ní – šílela nadšením. Jenomže ještě v téže minutě zapomněli hosté na obranné modré čáře Kollmana a ten si vychutnal Dana Kysilku popáté – 5:4.
Ani to však turnovské lvy nesrazilo na kolena a hrdina dne Miškovský v poslední minutě srovnal na 5:5!!! A aby toho nebylo pro kardiaky málo, v nastavené „obrácené“ minutě vystřelil po nahrávce Adamce svým hattrickem Turnovu druhý mistrovský titul!

Večerní nedělní oslava na domácím stadionu

Sdílet

Autor článku

Komentáře

Přihlášení

Zapomněli jste heslo?

Registrace nového uživatele

Reset hesla
Prosím, zadejte svou emailovou adresu. Zašleme Vám nové heslo na email.